Hogy lehetnek ilyen rossz indulatúak a pestiek?
Köszönöm a válaszokat!
De írtam:
"Akire ez nem igaz, kérem ne vegye magára, nyilván én is találkoztam kedves és segítőkész emberekkel, de arányaiban nem sokkal :S"
És tényleg nem löktem fel senkit.Mondtam hogy "Elnézést"a csuklóig,úgy törtem utat magamnak,és ha valakihez hozzá értem mondtam hogy bocsánat.
"Akire ez nem igaz, kérem ne vegye magára, nyilván én is találkoztam kedves és segítőkész emberekkel, de arányaiban nem sokkal :S"
Ezt is olvastad, uttsó? Azok fröcsögtek, akik helyből leoltották a kérdezőt. Én pedig tárgyilagosan és szabatosan leírtam azt, amit tapasztaltam medikaként.:-)
"Mondtam hogy "Elnézést"a csuklóig,úgy törtem utat magamnak,és ha valakihez hozzá értem mondtam hogy bocsánat." - Bocsánat, ennyiből senki nem fogja tudni, hogy azért törtél utat, mert le akarsz szállni. :-) Legközelebb fogalmazz teljes mondatban, például így:
"Elnézést, leszáll a következő megállónál?" ha azt mondja, hogy nem, akkor "Én viszont igen, lenne szíves tovább engedni? Köszönöm!" Ez különösen érvényes, ha az ajtóhoz érkezel. Ez ebben a formában udvarias kérés és viselkedés, de annyi, hogy elnézést meg bocsánat, nem. :-) Különben is, a bocsánatot akkor használjuk, ha valakit meglöktünk, ráléptünk a lábára, stb.
""Elnézést, leszáll a következő megállónál?" ha azt mondja, hogy nem, akkor "Én viszont igen, lenne szíves tovább engedni? Köszönöm!" Ez különösen érvényes, ha az ajtóhoz érkezel. Ez ebben a formában udvarias kérés és viselkedés, de annyi, hogy elnézést meg bocsánat, nem. :-)"
Ha legközelebb utazol pesti buszon, kérlek, vegyél fel egy ilyen társalgást, és oszd meg velünk. Kétlem, hogy sikerülne, de azért próbálkozz, előbb-utóbb csak összejön.:-)
A kapaszkodó általában kiváltság a csúcsforgalomban, és nem biztos, hogy látszik rajtad a nagykabát alatt, hogy terhes vagy.
Ha a villamos még kétszer megállt, akkor meg sokkal előbb álltál fel, mint indokolt lett volna.
A lányt annyiban venném a védelmembe, hogy gyakran próbálnak leszálláshoz az emberek elém tolakodni, főleg a Keleti körül, igaz, én olyankor már az ajtóban állok, de közölni szoktam az emberekkel, hogy pontosan mikor indul a vonatom, hogy valószínűleg gyorsabban futok, mint ő, és hogy mennyire fogok áttaposni rajta, ha elém áll. Akár terhes, akár nem.
Nem téged hibáztatlak, félre ne értsd. Csak ha belegondolok, hogy mi lenne, ha minden udvariassági normát betartanék... Napi 20 perccel többet utaznék :D
Viszont azt tapasztaltam, hogy terhes nőnek átadják a helyet (nyáron, ha látszik rajta a terhesség, télen kérni kell), a babakocsisnak pedig segítenek. Én nem szoktam, mert eddig még mindig (!) akadt egy-két fiú, aki felpattant, és előbb ért oda. Ájult embernek viszont már segítettem, szerintem mindenki más is megtenné.
Egyébként vidékről költöztem fel, én azt tapasztalom, hogy nem rosszabb, csak itt 0 és 99 között mindenki olyan mentalitással közlekedik, mint otthon az idős nők "banyatankos hiéna" altípusa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!