Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért irigyek, kicsinyesek,...

Miért irigyek, kicsinyesek, rosszindulatúak a Magyarok?

Figyelt kérdés
Volt lehetőségem a világ sok táján járnom, de amikor haza(!?) jövök mindig elszomorodok hogy, miért ilyen "nyomorult nemzet" is ez a Magyar. Irigyek, kicsinyesek, ha valaki sikeresebb akkor becsmérelik a másikat, de közbe persze kíváncsiskodnak is. Ha meg elmondod a véleményed hogy, talán tenni is kéne érte hogy, jobb legyen akkor a nagy többség fel van háborodva?! Komolyan nem értem

2017. jan. 4. 01:43
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Másoknak csípőből ellentmondani.

Másik mondani valójában csak a hibát keresni.

Ezek is mind ilyen kvalitások, amit a kérdező is csak les: de miért?

2017. jan. 4. 18:02
 32/41 anonim ***** válasza:

"Egyébként a kicsinyesség, irigység és rosszindulat egyik példája, hogyan pontoznak le mindenkit ebben a topicban, aki nem a kérdező álláspontját vallja. "

28/31, 77 %-os valóban??

Hát pont, hogy nem! Én például kapom itt az íveket rendesen, 0 %-os szinte az összes úgy lepontoztatok, és én pont a kérdező álláspontján vagyok. Annál jobban nem is tudtam volna alátámasztani, mint ahogy ezt itt nektek kifejtettem, elmondtam.

Tehát én pontosan látom, hogy milyenek a magyarok, tényleg lepontoznak, irigyek is, és folyamatosan 0 %-osat kapok, mert kimerem mondani az igazat. Ez van :) Szóval ez most nem volt igaz.

2017. jan. 4. 18:25
 33/41 anonim ***** válasza:
0%

"Németeknek van a mondásuk, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene. "

71 % az nem a németeknél van, te tudatlan :) Oda is átfordították, mint egy csomó másik nyelvre, de ez a törököknél van :) Náluk a tehén az szent állat, nem tudtad? :)

2017. jan. 4. 18:35
 34/41 anonim ***** válasza:

71 % tök jókat írsz, de ez nem igaz:

"Nem tanulja meg, nem veszi észre. Azt tanulja meg, hogy mások milyen tuskó módon viselkednek vele. És mást is zavar, ha vissza kopogsz. "

Most nem magamról fogok beszélni, nehogy valaki félreértse, hanem általánosságban. Mivel beszélgetünk. Szóval nagyon is észreveszi, ha átkopogsz, nagyon is észreveszi, ha megkarcolják az autóját, vagy rossz helyen áll és emiatt valaki úgy áll be, hogy ő ne tudjon beszállni az autójába, ezt mind-mind észreveszik és van egy rossz hírem is..... TUDJÁK, hogy miért lett ez, csak messziről lecarják! Ez a nagy igazság! Annyira se érdekli őket, mert ezek gátlástalanok, és nem érdekli, ha más ember kárára tesz, vagy kellemetlenséget okoznak neki. Nem érdekli. Viszont azt TUDJA, hogy miért kapja azt, amit kap érte! De ennyire gátlástalan, hogy nem érdekli.

Az átkopogós szomszédra pedig lehet, hogy az zavarja, amíg pár alkalommal egyet-kettőt átkopogog, vagy picit hosszabban, de szerintem az is nagyon zavarja, sőt jobban, ha hangos az a szomszéd, nem gondolod? Ezt mégis hogyan lehetne orvosolni? Szerinted mindent és mindig rá kell hagyni mindenkire? Nem baj, csináljátok csak, nem érdekel. Hát ilyen nincs. Vagy az van, hogy elbeszélget vele, de nem lehet állandóan átmenni és zavarni másokat, bár ezt kellene tenni, mert ő is zavar másokat, meg kellene tanulnia, hogy ha ő így tett, akkor annak szankciója van. A kisgyerek is így tanulja meg, hogy mit lehet és mit nem. Ha mindent ráhagysz másokra, akkor mindenki azt csinálhat veled amit akar, és mindenki a fejedre nőhet! Én azt mondom van egy határ, amikor erős nem-et kell mondani, és ezt érvényesíteni.

2017. jan. 4. 18:55
 35/41 anonim ***** válasza:

"Érzelmileg analfabétának nevelnek az iskolában, és nem tudunk alapvető fontosságú témákban agresszíó mentesen kommunikálni. "

Ez is igaz sajnos, de nem az iskolában, hanem a családban, tehát a saját szülei "nevelik" ilyenné. Minden a családból indul ki. És sokszor az óvónő és tanár csak figyelmeztetni tudja az elharapódzott ügyet, az érzelmileg sérült, agresszív és érzelmileg analfabéta gyereket. Nincs is eszköz a kezében, ha lenne is, a szülők egyből letámadják, ha megpróbálna "nevelni". Ami nem is az ő feladata persze, csak az elrontott kölyköket próbálná egy kicsit rendbeszedni.

Tehát én ezt igenis úgy gondolom, hogy a családból, belülről kell nevelni azt a gyereket, nem az életnek, és nem az iskolának. Nem az iskola szülte, és nem az iskola akarta. A szülőknek kell megnevelniük és érzelmet csepegtetni a saját gyerekükbe. Ez pedig csak akkor fejlődik ki, ha a szülők is ilyenek. Ha érzelmileg ők is analfabéták, netán agresszívak, akkor a gyerekük is azzá lesz!

2017. jan. 4. 19:06
 36/41 anonim ***** válasza:

"Tehát én pontosan látom, hogy milyenek a magyarok, tényleg lepontoznak, irigyek is, és folyamatosan 0 %-osat kapok, mert kimerem mondani az igazat."

Nos igen, aki lepontoz mást a véleményéért, az olyan, amit állítasz. Csakhogy megbélyegzel egy egész népet, ami már csak azért sem lehet igaz, mert sokfélék az emberek. Éltem angolok között, ott meg rengeteg visszafojtott agresszió van, főleg a gyerekeknél. Hát az sem jobb. Ettől függetlenül nem szívesen mondom azt, hogy az angolok meg "olyanok". Abszolút nem tudom alátámasztani azt, amit több oldalon keresztül állítasz "a magyarokról", persze biztos én mozgok szűk körben, kivételes emberek között... máris nem látom igaznak, jogosnak.

2017. jan. 4. 23:54
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Ma távolsági buszon ültem. A mögöttem lévő rendszeresen rugdosta az ülésem háttámláját. Elején nem akartam vele túlzott fogok kommunikáni, ezért csak hátra néztem, amikor rúgott. Úgy tűnt ért ebből a passzív-agresszív nyelvből.

10 perc múltán újra elkezdett rugdosni. Hátrafordultam és azt mondtam: Uram, maga rugdossa a székem. Ezt ki nem állhatom. Megkérem: Hagyja abba!

Válasz: maga szemtelen és agresszív mit képzel? ...

Elhordott még 4-5 jelzővel és arról beszélt, hogy én vagyok, aki bántja őt.

1) nem voltam szemtelen

2) nem bántottam semmivel

3) teljesen asszertív voltam, szinte tankönyvi példája az agresszió mentes kommunikációnak.

Akkor most ki a kicsinyes, és rosszindulatú a történetben?

Én.

Miért? Mert kiálltam magamért és rászóltam arra, aki zavart.

Ki volt az, aki hazudott és becsmérelte a másikat?

Nem én.

Mégis ő volt a hangosabb. Ezért rám néztek furcsán az emberek.

Igen. A magyar emberek bizony fel vannak háborodva néha, amikor találkoznak a valósággal (még csak nem is a véleménnyel), hanem az objektív valósággal.

Ehhez hozzá lehet szokni. Ha kezelni akarod, tanulj pszichológiát. :)

2017. jan. 6. 18:15
 38/41 anonim ***** válasza:
Mikor az usába jàrtam beszéltem pár lakossal. Feljöttek a magyarokat, és szerintük egész europába őshonos a rosszindulat. Nem csak magyarorszàgon megy ez. Vicces hogy 5 éve idehaza leált az autóm 200 autóból 2 àlt meg hogy minden rendben van-e. Usába is volt egy hasonló kint léttem alatt. Egy-két percenként àltak meg kérdezösködni minden rendben van-e? 30f
2017. márc. 18. 15:08
 39/41 anonim ***** válasza:

Azért az utolsó rendkívül erős... ha baj van, a magyar összefog, több példát is tudok erre. Voltam én is zsákot pakolni pár éve önkéntesként, annyian voltunk, hogy már azon gondolkodtam, haza kéne menni, szinte keresni kellett a munkát. Viszont amíg nincs meg a baj, addig valóban kevés ember segít sajnos, ezt aláírom.

Én sok jó magyar embert ismerek. Nem hiszem, hogy a magyar emberek rosszabbak lennének a többi nemzetnél. Mindenhol vannak rendes- és kevésbé rendes emberek nemzettől függetlenül szerintem.

2017. márc. 18. 15:25
 40/41 anonim ***** válasza:
Bocsánat, előző vagyok, elnéztem egy oldalt... nem erre az "utolsóra" gondoltam.
2017. márc. 18. 15:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!