Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért irigyek, kicsinyesek,...

Miért irigyek, kicsinyesek, rosszindulatúak a Magyarok?

Figyelt kérdés
Volt lehetőségem a világ sok táján járnom, de amikor haza(!?) jövök mindig elszomorodok hogy, miért ilyen "nyomorult nemzet" is ez a Magyar. Irigyek, kicsinyesek, ha valaki sikeresebb akkor becsmérelik a másikat, de közbe persze kíváncsiskodnak is. Ha meg elmondod a véleményed hogy, talán tenni is kéne érte hogy, jobb legyen akkor a nagy többség fel van háborodva?! Komolyan nem értem

2017. jan. 4. 01:43
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
70%

Ez kábé annyira igaz, mintha azt írtad volna ki, hogy

"Miért lúdtalpasok a második emeleti lakók"

Nem minden magyar irigy, kicsinyes, rosszindulatú, ahogy nem minden második emeleti lakó lúdtalpas.

Csak te olyanokat ismersz!

Biztos vagyok benne, hogy ezen a fórumon is akik ekézik a magyarokat - téged is beleértve - senki nem irigy, kicsinyes, rosszindulatú.

Na látod, máris vannak kivételek! :D

2017. jan. 4. 10:17
 22/41 anonim ***** válasza:
73%
Nem egy ilyen kérdést olvastam már itt és én nem tudok veled egyetérteni kérdező és nem is értem az itt hozzászólók egy részét sem. Sok bunkó, tapintatlan ember él hazánkban, akiken én sem tudok kiigazodni, én is tudok jó párat mondani, de sok kedves, becsületes ember is él közöttünk, akikkel kapcsolatban hálás vagyok, hogy megismerhettem őket és ez szerintem minden nemzetnél így van, van sok jó és sok rossz ember. Én pl ismerek olyat, aki visszahúzódóbb, csendesebb személy, de szereti és tiszteli az embereket, ismerek olyat is, aki súlyos beteg évek óta, de mindenen vigyorog és boldog, ismerek olyat, aki önkénteskedik, ismerek olyat is, aki a barátjának minden fizetség nélkül, ingyen igyekezett rendbe tenni a lakását, mert romokba hevert, ismerek olyat is, akitől ha kér az ember, szinte minden esetben igyekszik jó szívvel adni a másiknak, ha van miből és lehetne még sorolni. Sok egyszerű hétköznapi kedves ember él nálunk is, csak egyrészt ezekkel az ember nem dicsekszik, mert nem azért ilyenek, hogy tudjanak róla, nekem közeli ismerőseim, azért tudtam ezeket a példákat elmondani róluk, másfelől meg lehet, hogy mi nem vesszük észre őket, mert sok ember szemében ők nem érdekesek, pedig még ha egyszerűek is, igazán értékes emberek. És ők is Magyarok.
2017. jan. 4. 12:36
 23/41 anonim ***** válasza:
54%
Egy kolléganőm mesélte, hogy egyszer járt Svájcban, és hogy ott milyen nyugodt volt az utolsó munkás ember is. No, persze nem is ennyi pénzért dolgoznak, mint kis hazánkban. Meg is jegyeztük, hogy annyi pénzért mi is nyugodtabbak lennénk.
2017. jan. 4. 12:42
 24/41 anonim ***** válasza:
3%
13#, ezt a viccet én is ismertem még nagyon régről, de rosszul tudod, ezt a magyarokról mintázták és a magyar üstnél a magyar embert viszik oda és ott kérdezi az ördögtől. Én eddig még soha nem hallottam bolgár viccként ezt. Mindig csak magyar viccként, ami igaz is, tényleg ilyen a magyar ember :)
2017. jan. 4. 12:51
 25/41 anonim ***** válasza:
38%

Ja, és nekem még az is feltűnt, hogy ha itt olvasgatok fórumokat, cikkeket, akkor a kommentelők úgy fröcsögnek, hogy én szégyellem el magam, hogy az emberi nem hogy képes így kivetkőzni önnön magából, és egyesek szabályosan ölre mennek.......

Ilyenkor sokszor el is képzelem, hogy ezek az alakok ha a egymással szemben állnának képesek lennének egymást meg is ölni egy vélemény ütközése miatt.

Sajnos ilyen a magyar: frusztrált, beteg, paranoid, rögtön ráfogja a másikra, hogy ha nem ért vele egyet, akkor az irigy, vagy a szóban forgó témában hiányossága van biztos azért nem ért vele egyet, holott csak a véleményét próbálja elmondani, de egyből lehurrogják érte és elzavarják a fészkesbe. Szabályszerűen rátámadnak, és egyhangúlag nekiesnek, ha valakinek más a véleménye, mint nekik. Ez nem normális ahogy a magyar viselkedik!

Míg egy külföldi oldalon mit látok? Szépen "elcseverésznek", poénkodnak akkor is, ha nagyon más a véleménye egyiknek, mint a másiknak, a legelvetemültebb, legellentmondóbb vélemény is csupán egy markáns "vélemény", nem fröcsögik tele, nem utálkoznak és cigánykodnak, nincs mocskos szájuk és értelmesen tudnak vitakozni!

Ott még létezik olyan, hogy "vitakultúra", itt nincs!

Előző voltam.

2017. jan. 4. 12:57
 26/41 anonim ***** válasza:
14%

23# Teljesen hülyeség amit mondasz. Totálisan nagy baromságot írtál. A boldogság nem "pénz függő", vannak olyan nyomorult mélyszegénységben élő országok/ott élő emberek, hogy azt a szegénységet amit ott tapasztalsz, el se hinnéd a két szemeddel, ha nem láttad volna! Fogalmad sincs az életről. Mégis, sok szegény országban, sok szegény területen (nem nálunk, hanem ilyen helyeken), boldogok, nevetgélnek, tudnak örülni a mának, egymásnak élnek és szeretetben, békességben és igen, nyugalomban is.

Úgyhogy a sztereotíp badarságaidat tartsd meg magadnak. Cseppet sem vagy okos, sem pedig tájékozott, világlátott. Ringasd csak magadat abban a hitben, hogy azért ilyenek nálunk az emberek, mert nincsenek megfizetve, pedig dehogyis! A vérükbe van kódolva a búskomorság, letargia, gyalázás, irígység, búvalt béleltség, depresszió és persze az örökös elégedetlenség! Sose jó ami van, mindig az kell ami nincs! Ha pedig megvan, akkor se jó, mert annak se tud örülni! A magyarra pedig ostoba módon igaz, hogy mindent csak tárgyakban tud mérni, annak tud örülni, rád is ezzel a kommenteddel! A pénz nem boldogít, és nem tesz nyugodtabbá, minden nézőpont és habitus kérdése, csak max. könnyebb, de nem mindenki tudja értékelni, mert mindig más és más kell, sosem elégedett a magyar! Ja, és főleg mindig panaszkodik! Úgy lógatja az orrát piti ügyek miatt is, mint akinek marha nagy bajai vannak!

2017. jan. 4. 13:09
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

"Meg is jegyeztük, hogy annyi pénzért mi is nyugodtabbak lennénk."

Nettó hazugság, nem igaz!

2017. jan. 4. 13:11
 28/41 anonim ***** válasza:
66%

Egyébként a kicsinyesség, irigység és rosszindulat egyik példája, hogyan pontoznak le mindenkit ebben a topicban, aki nem a kérdező álláspontját vallja.

;)

2017. jan. 4. 13:32
 29/41 anonim ***** válasza:
66%
Egyébként a "magyar" az egy köznév, ezért kisbetűvel kell írni.
2017. jan. 4. 15:53
 30/41 anonim ***** válasza:
83%

Németeknek van a mondásuk, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene. Magyarul ez úgy van, hogy dögöljön meg az én tehetem is. Búsulva vígan és el a magyar. Ha megkérdezel valakit, hogy van, elkezdi mondani, mi a baja. Nagyon ritkán azt, mi jó történt vele. Minden nap történik jó dolog is. Csak nem figyelünk oda, természetesnek vesszük?

A stressz, a feszültség, a politikai megosztottság keltette gyűlölet, ezek fokozzák ezt a nyomott hangulatot. Sokat szenved a magyar.

Hányszor lehet látni, hogy vki feszült és mindenbe beleköt.

Aki másokat bánt, azaga is szenved, ez vezérli öt mások bántására. Aki sokat szenved könnyen bánt másokat, mert feszültséget nem tudja kezelni máshogy.

Persze, vannak kedves emberek is mindenhol, meg a háborús övezeti gettoban is. De az utca embere egyik része sokszor tapintatlan, önző, közönséges. A másik része túlérzékeny. Máris kész egy önfejlesztő gépezet.

Rengeteg önbíráskodás van. Sajnos. Ha átmenet a bringás a piroson - majd én leszorítom, hogy megtanulja... Ha rossz helyen parkol, majd megkarcolom, vagy úgy állok be, ne tudjon beszállni hogy megtanulja... Majd át kopogok a szomszédnak, hogy észre vegye, milyen hangos...

Nem tanulja meg, nem veszi észre. Azt tanulja meg, hogy mások milyen tuskó módon viselkednek vele. És mást is zavar, ha vissza kopogsz.

Érzelmileg analfabétának nevelnek az iskolában, és nem tudunk alapvető fontosságú témákban agresszíó mentesen kommunikálni.

Igen, ez a magyar hétköznap része. Lehet ellene tenni. De nehéz másokat (főleg felnőtt ember embereket) jóra bírni, vagy csak meghallgatni, ha azok úgy döntöttek (akár tudat nélkül), bunkó módon akarnak kommunikálni.

2017. jan. 4. 18:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!