Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért fura másoknak, hogy én...

Miért fura másoknak, hogy én csak 4 órában dolgozok?

Figyelt kérdés

5 évig dolgoztam 12 órákat naponta levelező fősuli mellett, szóval tudom milyen az, hogy sokat dolgozni, éppen ezért nem is akartam gyes után visszamenni teljes állásba dolgozni. A fiam most 4 éves, a 3 év otthonlét után most 1 éve dolgozok, de csak 4 órában, szerencsére a diplomámmal vettek fel a 4 órás munkakörbe, szóval egész jól keresek (90ezer+)

Nekem bőven elég ez most egyelőre, a férjem 500 ezer felett keres, és nem vagyunk telhetetlenek,bőven elvagyunk ennyiből hárman,jó ideig nem vágyok még vissza dolgozni 8 órába. Ledolgozom a napi 4 órámat + főzés, bevásárlás, háztartás, a fiammal foglalkozás nekem bőven kitölti a napomat, tudom hogy sokan ezt 8 óra munka mellett csinálják, de egyelőre elképzelni sem tudom hogy, pedig nem vagyok egy lusta típus.

De nagyon rosszul esik, hogy úton-útfélen azt kérdezgetik a rokonok, barátok, hogy mikor megyek vissza teljes állásba, már elég nagy a fiam ahhoz,hogy ne 4 órában járjak stb.

Hát pedig én amíg nem lesz a fiam iskolás legalább addig nem is akarok visszamenni. (Több gyermeket nem szeretnénk)

Ti is ferdén néztek valakire, ha nem teljes állásban dolgozik?

27N

2016. dec. 15. 18:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Volt már hogy visszakérdeztél? Hogy érti, miért kellene visszaállnod 8 órásra? Kíváncsi vagyok milyen válaszok születnének.
2016. dec. 15. 19:02
 12/20 A kérdező kommentje:

Persze, sokszor visszakérdeztem.

És akkor mindig az rá a válasz, hogy :

-hát az a szokás, nem kicsi már a gyerek

-én már mikor 3 éves volt a gyerekem már visszamentem

-csak dupla pénz a teljes munkaidő

-mai világban muszáj dolgozni minél többet, csak úgy lehet valamire jutni

Kb ilyeneket hallgattam eddig, munkahelyen is, ismerősöktől is:)

Zavaró nagyon, mert ilyenkor mindig úgy érzem, hogy lustának néznek, pedig én soha nem voltam az, sőt!

2016. dec. 15. 19:05
 13/20 anonim ***** válasza:
14%
Azért kemény, hogy mennyire álszent vagy... A hülye is tudja, hogy ma 2 átlagbérből nem lehet normálisan megélni, egyszer szólod csak el magad, hogy mennyit keres a férjed, rögtön megkapod, hogy eltartott vagy. Ami nyilván nem igaz, 4 óráért 90 eugó teljesen korrekt, viszont legyél szíves az álszenteskedést hanyagolni, fölösleges.
2016. dec. 15. 19:07
 14/20 A kérdező kommentje:

De én soha nem szóltam meg senkit, aki visszamegy, mert kell a pénz. Akkor miért álszenteskednék?

Csak nagyon sok olyan is megszól, aki meg pláne megtehetné, hogy otthon legyen, mégsem teszi.

Az egyik ismerősöm is ezt fújja folyton, mert hogy ő már 18 hónaposan bölcsödébe adta a gyerekét, hogy dolgozhasson, pedig az ő férje ügyvezető igazgatóként 3x annyit keres mint az én férjem szerintem legalább, mégis visszarohant dolgozni a nő, mert ő is jó beosztásban volt, és féltette a helyét.

Szóval ez a baj, hogy sokszor inkább pont olyanok szólnak meg, akik pláne megtehetnék ugyanezt, nem is olyanok, akik a megélhetés miatt dolgoznak.

2016. dec. 15. 19:13
 15/20 anonim ***** válasza:
57%
Irányítani akarnak. Engem nem érdekel, ki milyen munkarendben dolgozik, semmi közöm hozzá.
2016. dec. 15. 19:20
 16/20 anonim ***** válasza:

Az átlag ember alapból utál mindenkit aki nem minimálbérért robotol végig egy életet mint ők.

A másik meg, hogy az ilyen emberek 90%-a semmit nem tesz az élete jobbra fordulásáért, mégis szeretik úgy beállítani a dolgokat, hogy "hát én mindent megteszek mégis szegény vagyok". És ebbe az álomvilágba nem fér bele az, hogy valaki sikeresebb mint ők.

2016. dec. 15. 19:35
 17/20 anonim ***** válasza:
500+? Politikus vagy kocka. Az átlag mindkettő feleségére ferde szemmel néz, csak más okból.
2016. dec. 15. 19:37
 18/20 anonim ***** válasza:

Előző:

Ezt kifejtenéd? Nem értem teljesen, mire gondolsz, de érdekelne.

7es válaszoló voltam megint.

2016. dec. 15. 19:40
 19/20 anonim ***** válasza:

Kepzeld el kerdezo, az milyen erzes amikor a szemellenzos rokonnak azt probalod elmagyarazni hogy az otthonrol dolgozas az nem munkanelkuliseg :D

Welcome to Hung'ry

2016. dec. 16. 07:51
 20/20 anonim válasza:
Ha Te így boldog és elégedett vagy az életeddel mennyire számít mások véleménye? Kinek az életét szeretnéd élni és kinek szeretnél megfelelni? Egyáltalán meg akarsz e bkinek felelni?:)
2017. júl. 6. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!