Ha valaki döntésképtelen saját életével kapcsolatos dolgokban, nem tud tanácsot adni másoknak, pl. barátainak sem kérdéses dolgokban?
Nem így van:) Az az nem feltétlenül van így.
Én is elég döntésképtelen vagyok az életembe de ettől függetlenül tanácsot adni tudok.Sőt szerintem elég jó vagyok benne mert elég sokat mérlegelek,hogy mi lenne a helyesdöntés.
Ha valaki döntésképtelen... (felsorol sok dolgot) akkor mi van?
Vagy most mi a kérdés?
Egyébként ha valaki "döntésképtelen", azt úgy hívják, hogy cselekvőképtelen, ez a 14 év alatti személyekre értendő, illetve azokra a nagykorúakra, akik esetében a szellemi állapotuk miatt a bíróság úgy rendelkezett, hogy ebbe a kategóriába tartoznak. Hivatalos ügyeikben a gyámjuk jár el helyettük.
köszi :)
ez szerintem is így van
vannak dolgok, amikkel kapcsolatban nehezen jutok dűlőre, de ettől függetlenül tudok másokat segíteni..
egyik ismerősöm szerint ez nincs így :(
2. válaszoló, lehet kicsit félreérthető volt a kérdésem:
Döntésképtelen: nem tud dönteni pl. 2 munkahely között, vívódik sokat, nem elég határozott
A cselekvőképesség tudom mi, nem erre vonatkozott a dolog
5.válaszoló igen
eléggé megfontolok mindent..csak van, akit ezzel az őrületbe kergetek
Neked is van világnézeted,eltudod dönteni melyik a jó és rossz írány a te szemszögedből. "Sokszor a külső szemlélő jobban átlátja a dolgokat,mert nem kapcsol érzelmeket hozzájuk"
Ettől függetlenül lehetsz döntésképtelen mert elbizonytalanodsz amikor a saját gondjaidat kell megoldanod."Ennek a fő oka általában nem vagy biztos benne,hogy azt szeretnéd csinálni ->Azaz sokat mérlegelsz mi lenne a helyesút számodra,igaz ezzel nem jutsz előbbre.Általában az inteligensebb emberekre jellemző ez."
Tudni tud szerintem, sokkal könnyebb kívülről látni a jónak tűnő megoldást, mint, amikor az embernek a saját sorsáról kell döntenie.
Más dolog, hogy ez a tanács másoknak hiteles-e, nekem pl. nem lenne az, mert a példamutatásban hiszek, így azon barátaim véleményét, tanácsát ki sem kérem, akikről tudom, hogy határozatlan, vacillálós, döntásképtelen emberek.
9-es
megértem az álláspontod
és ilyen emberrel el tudnál képzelni párkapcsolatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!