Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért fura másoknak, hogy én...

Miért fura másoknak, hogy én csak 4 órában dolgozok?

Figyelt kérdés

5 évig dolgoztam 12 órákat naponta levelező fősuli mellett, szóval tudom milyen az, hogy sokat dolgozni, éppen ezért nem is akartam gyes után visszamenni teljes állásba dolgozni. A fiam most 4 éves, a 3 év otthonlét után most 1 éve dolgozok, de csak 4 órában, szerencsére a diplomámmal vettek fel a 4 órás munkakörbe, szóval egész jól keresek (90ezer+)

Nekem bőven elég ez most egyelőre, a férjem 500 ezer felett keres, és nem vagyunk telhetetlenek,bőven elvagyunk ennyiből hárman,jó ideig nem vágyok még vissza dolgozni 8 órába. Ledolgozom a napi 4 órámat + főzés, bevásárlás, háztartás, a fiammal foglalkozás nekem bőven kitölti a napomat, tudom hogy sokan ezt 8 óra munka mellett csinálják, de egyelőre elképzelni sem tudom hogy, pedig nem vagyok egy lusta típus.

De nagyon rosszul esik, hogy úton-útfélen azt kérdezgetik a rokonok, barátok, hogy mikor megyek vissza teljes állásba, már elég nagy a fiam ahhoz,hogy ne 4 órában járjak stb.

Hát pedig én amíg nem lesz a fiam iskolás legalább addig nem is akarok visszamenni. (Több gyermeket nem szeretnénk)

Ti is ferdén néztek valakire, ha nem teljes állásban dolgozik?

27N

2016. dec. 15. 18:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
6%
Te naplopó
2016. dec. 15. 18:52
 2/20 anonim ***** válasza:
89%

Engem nem érdekel, nem zavar.

De azért ne játszd meg az értetlent, pontosan tudod, hogy az irigység miatt "fura" a te négyórás munkaidőd, és azért kérdezgetnek erről, hogy ezt levezessék, megkeserítsék az életedet. Az ő férjük nyilván nem keres havi félmilliót, ezt se nagyon kellene hangoztatnod. Te dicsekszel, ők irigyek, tiszta sor.

2016. dec. 15. 18:52
 3/20 anonim ***** válasza:
39%
Nem érdekel nás mennyit keccsel, ahogy a férjed megemlítése sem aki 500+ keres. Bebaszna ha annyiból nem lennétek el 3man.
2016. dec. 15. 18:53
 4/20 anonim ***** válasza:
83%

Te dolgod, max a férjednek van hozzá köze.

Más meg irígy, h megtehetitek

5/20 A kérdező kommentje:

Én soha senkinek nem mondom hogy melyikőnk mennyit keres, senki nem kérdezi, én meg minek mondanám.

Ide sem azért írtam le, hanem hogy érzékeltessem, hogy nem a gyerek/saját kárunkra nem akarok dolgozni többért.

6/20 anonim ***** válasza:
83%

Hát akkor, hogy olvass valami pozitívumot is, szerintem teljesen ideális ez a helyzet, és mindenkinek ez lenne az ideális, akinek ilyen életkörülményei vannak, elsősorban a gyerek érdekeit nézve.

Azt gondolom, hogy aki ezt nehezményezi, legfeljebb irigykedik, hogy az ő idejébe (vagy helyzetébe) látástól mikulásig dolgozott, és a gyerekét napi ~8 órába bölcsődébe kellett dugnia.

2016. dec. 15. 18:55
 7/20 anonim ***** válasza:
82%

Én meg vissza se mentem dolgozni, mert olyan munkahelyem volt, amit a gyerek mellett lehetetlen csinálni. (vendéglátás, főleg csak délutáni, esti munkavégzés)

Emellett lehetetlen egy 4-5 éves gyereket nevelni, hova tenném délután? Ki hozná el az oviból?

Szóval 5 éves fiam mellett én még vissza se mentem egyáltalán, a férjem vállalkozó, megvagyunk az én keresetem nélkül is, engem is megszólnak sokan, de nem is érdekel már, nem fogom a gyerekemet idegenekre hagyni meg alig látni.

2016. dec. 15. 18:55
 8/20 anonim ***** válasza:
0%
Soha senkinek nem mondtad? Jó hogy itt mindenkit senkinek nézel! :D
2016. dec. 15. 18:56
 9/20 A kérdező kommentje:
Ez egy anonim oldal, senki nem tudja ki vagyok szerintem :)
2016. dec. 15. 18:57
 10/20 anonim ***** válasza:
78%

"úton-útfélen azt kérdezgetik a rokonok, barátok, hogy mikor megyek vissza teljes állásba"

Ez igaz? Pedig tényleg ez lenne a természetes, amíg kicsi a gyerek. Akkor mondd el nekik, hogy így többet tudsz vele foglalkozni, ezek az évek bepótolhatatlanok később.

2016. dec. 15. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!