Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen érzés szegénynek lenni?

Milyen érzés szegénynek lenni?

Figyelt kérdés

2016. nov. 4. 16:36
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó, ez az egyik leghülyébb példa amit hallottam/olvastam.
2016. nov. 6. 16:58
 42/48 anonim ***** válasza:
67%
Én spórolnék, oké hogy egy napi 2000 forintból nem jön ki semmi, de ha mondjuk megszorozzuk tízzel... :)
2016. nov. 6. 16:59
 43/48 anonim ***** válasza:
Szívesen cserélek veled, hogy megtudd..
2016. nov. 6. 17:00
 44/48 anonim ***** válasza:
84%

"vegyétek már figyelembe, hogy a szegény emberek azért isznak meg dohányoznak mert teljesen kilátástalan a helyzetük, és amire valóban költeni kéne az nagyságrendekkel többe kerül mint a pia vagy az alkohol."

Ez egy nagyon hülye kifogás....és pl a kajával mi van? Ahogy írta itt valaki, én is ismerek olyan családokat, ahol anyuka és apuka láncdohányos és alkoholista, és ha van pár ezer forintjuk, annak a nagy részét piára és cigire költik, mert persze anélkül kibírni nem lehet...a maradék pár 100 ft-ból meg vesznek vmi olcsó szar kaját, amit én kb. a kutyámnak sem adnék, ők meg azzal etetik otthon a gyerekeket. Közben vígan isznak meg füstölögnek, ők már jól érzik magukat.

Amúgy meg ha tudatosítod magadban hogy "szükségem van pár új ruhára", akkor nem vered el a pénzt sörre, hanem félrerakod, nem nyúlsz hozzá, és amint tudsz hozzátenni még egy kicsit, már lehet hogy össze is jön a ruhára való, ha nem is azonnal hanem apránként.

Mindez csak felfogás és akaraterő kérdése, de persze nyavalyogni mindig könnyebb.

2016. nov. 6. 21:49
 45/48 anonim válasza:
Sosem fogod megtudni.
2016. nov. 19. 21:41
 46/48 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem...
2016. nov. 20. 14:37
 47/48 anonim ***** válasza:

Milliókkal tartozunk nincs pénz kajára de többen összefogtunk 5-en lakunk 62nm-eren de kilátásban volt hogy egy milliárdos segít nekünk és ami a gondolattól történt az rosszabb volt a szegénységnél.

Szétrobbant volna a család, bosszúállás a kollégákon, főnökök megalázása lett volna, olyan fölös dolgokra kezdtünk vágyakozni amire semmi szükségünk örülök annak hogy nincs sok pénzünk. máté19:21

Monda néki Jézus: Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem.

Minden szegénynek kicse van a menyben a kis pénz sokkal boldogabbá tesz mint a nagy pénz. 100ft-ot találok utcán menve de mennyire megörülök és ha 50000-et kapok fizetésben már nem is érdekel!

2016. nov. 24. 10:32
 48/48 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom 47-es

Azért ez nem hangzik túl jó... Ha nincs pénz kajára hogy lehetsz boldog? Éhesen?

Meg azért azt sem tudom elképzelni hogy annyira tuti lehet 5-en 62 m2 lakni.

2016. nov. 24. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!