A Tescoban vásárlók zöme bankkártyával fizet,főleg azok, akik nagy tételben vagy drága dolgokat vásárolnak.
Ha ennyire foglalkoztat a szegények világa, próbáld ki úgy, hogy 50-60 ezer forintból tartsd el magad minden rezsivel együtt, vagy helyezkedj el az utcán egy padon, minden cuccod egy bevásárló szatyor legyen.
Szerintem egy unatkozó kisgyerek vagy, akinek agyára ment az őszi szünet...
Lehet, hogy nem vagy kisgyerek, de a megnyilvánulásaid alapján pont olyan a mentalitásod.
Így rosszabb a helyzet!
Dolgoztál te akár egy napot is életedben?
Vagy apuka-anyuka fejedelmi zsebpénzével ellátva, fűtött szobából szörnyülködsz ki a világra, hogy azt el se tudod képzelni, milyen érzés a szegénység?
Ne firtassad a mások pénztárcáját, a válaszok alapján próbáld ki magad!
Kérdező, az önmagában nem baj, ha minden forintot be kell osztani, amíg jut mindenre, amit tervezel (számlák, étel, alap ruházkodás, tisztálkodás...), és valamennyit még félre is tudsz tenni. A szegénység ott kezdődik, amikor már a fontos, alap dolgokra sem jut elegendő.
Lehet, hogy te is azt mondanád az eddigi fizetéseimre, hogy zsebpénz, és hogy te ennyiért nem dolgoznál, de én ebből összeraktam egy lakásravalót és eddig mindig mindenre jutott, nem verem magam kölcsönhegyekbe, jól bánok a pénzzel, előre tervezek. Szóval én még nem éreztem magam szegénynek. Apám viszont volt, és azt mondja, hogy nem jó. Sok alap dologra nem telt a szüleinek a háborús és azutáni időkben, és például emiatt már fiatalon tönkrementek a fogai.
A szegénység érzése nem feltétlenül függ az amyagi helyzettől. Van, aki milliomosként is szegénynek érzi magát, és van, aki kenyér-víz koszt mellett is elégedett, boldog. Ez még csak nem is igényesség/igénytelenség kérdése, hanem az elvárások szintjétől függ.
Én szeretek boldog lenni, ezért alacsonyak az elvárásaim, ezért akkor is gazdagnak és boldognak érzem magam, ha éppen lukas a cipőm télen. Amíg a gyerekeimet boldognak tudom, és nekik tisztességes életet tudok biztosítani, addig minden rendben van. Ha nem, azt meg mindig megoldjuk valahogy. Eddig ez mindig sikerült. :-)
#35 már kérdezni sem lehet?
És igen dolgozok igaz ha neked az a munka hogy a McDonalds-ban takaritok vagy robotolok valahol akkor igazad van még soha nem "dolgoztam"...
"Megnézve szegényeket.Jó szegénynek lenni. Mert amit legjobban szeretnek napi kávé,cigi,alkoholra mindig van pénzük."
Van 2000 forintod. Ki kéne festeni a házat, de ebből még egy szobányi festék ára se jön ki. Fel kéne újítani a fürdőszobát, de ez a pénz kevés rá. Kellenének új ruhák, de ennyiből még egy pólót se veszel. Viszont 150 forintos sörből 13 doboz kijön ennyiből. Te mit csinálnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!