"Megnézve szegényeket.Jó szegénynek lenni. Mert amit legjobban szeretnek napi kávé,cigi,alkoholra mindig van pénzük."
Teljesen egyetértek. Persze nem lehet általánosítani, mert nem mindenki ilyen, de én is jó pár olyan családot ismerek itt a faluban, ahol ez a helyzet. Állandóan sír a szájuk, hogy mennyire szegények, meg nincs pénzük, a boltban már nem adnak nekik felírásra kenyeret sem. Bezzeg arra van nekik, hogy minden héten veszik a nagy zacskó dohányt, filtert, piát többezer forintokért. Ha van például 1500 ft-juk abból nem 1 kiló húst vesznek, hanem 1 cigit, a maradék 500-ből meg kenyeret és parizert, és akkor megvan a kaja. Na az ilyet nem is tudom sajnálni.
Hiába van a környező városokban több gyár is, oda nem mennek, mert ott dolgozni kell....Jó nekik a közmunka is, igaz keveset fizet, de 7-re bemennek, 10-re meg már otthon is vannak.
Egyik családnál pl. a feltöltőkártyás a villanyóra (hol van áramuk, hol nincs), a vizet leszűkítették, net meg tv hónapok óta nincs, aztán a 2 éves gyerek mellé jön most a 2., mert "nem tudtuk kiváltani a tablettát, és becsúszott". Fiatal huszonéves pár, anyuka gyesen, apuka meg otthon trógerkedik csak (nem cigányok!). Bezzeg a cigi az megy dögivel, napi 2 doboz/fő, plusz apuka vmi bio-nak nevezett ócska fűutánzatot is szív, napi többször is.
Úgy tűnik, nem zavarja a szegénység őket, jól elvannak. Csak szegény gyerekeket sajnálom, hogy nőnek majd fel így.
Kérdezőnek:a legtöbb intelligens embernek borzasztó érzés a szegénység, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy kitörjön, a fent leírt aberráltak pedig jól érzik magukat így is.
Nem szeretném kiprobálni...
Csak már többször kaptam "beszólást" átlagos/szegény emberektöl csak nem tudom miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!