Ti hány éves korotok óta tartjátok magatokat felnőttnek?
A napokban töltöttem a 26-ot. sokáig en sem éreztem magam felnottnek, csak most hogy rakerdeztél, most már azt mondom higy igen,de pl egy, másfél éve még nem éreztem magam annak.
4 hónapja van folyamatosan fizetésem, és most eljutottam oda, hogy fizetem a számláimat, és ha kell valami, akkor telik rá. Eddig nem főztem,. Pár hete kezdtrm el minden héten főzni valamit,pedig már 6 éve nem otthon lakom. Ezelőtt, otthonról kapram kaját.
Volt már olyan parkapcsolatom, amit komolynak hittem. A pasi elvileg gyereket akart. Én pedig próbáltam felnoni a feladathoz.
(most se pasi, se gyerek:)
Többen írták hogy a felnőttéeget nem befolyásolja az iskola, buli, pedig de. 25 éves koromig tanultam és otthonról jött minden..... Ilyenkor nem is akar, és nemn is tud felnoni az ember.
Nem a körülményektől függ. A bensőn múlik alapvetően. Sokan hiába házasodnak, hiába van jövedelmező munkájuk és tartják el saját magukat, mégis infantilisek a gondolkodásmódjukban is, EQ-ra is, érzelmi "mélység" tekintetében szintén, felelősség tekintetében is. Nem tudnak igazán odaadóan gyermekekkel bánni lelkileg, legfeljebb rutin, gondozás terén. Nem képesek jóindulatra, inkább a látszatteremtésre, és nem képesek sokan megfelelő szintű önkontrollra sem.
Tehát nem felnőttek, akikre az iménti hiányosságok, negatívumok elmondhatóak. Hiába 20, 50, vagy 70 évesek.
A benső kapcsán az élethez való hozzáállás, felelősségteljesség, gondolkodásmód, érzelmi mélység, EQ, empátia például, melyek szintje utal a felnőttségre.
28 / 30 éves kor előtt igen ritka, hogy valaki felnőttnek mondható. A többsége ekkor, vagy harmincas éveiben válik ténylegesen azzá, vagy sohasem.
Egyébként rég elmúltam harminc, talán van némi rálátásom erre. Én így vélem.
Mert a 16-25 srácok annyira érettek...
Te is pont azzal akarod bizonyítani az érettségedet, aminek az egészhez semmi köze.
A 16-25-tel arra célzott, hogy mégse átlag 13 évesekre gondol, és való igaz, h az átlag 16-25 évesek érettebbek az átlag 13 éveseknél.
Nem azt állította, hogy a 16-25 évesek felnőttek.
(A 16-25 évesek valóban nem felnőttek, max papíron a 18 feletti huszonévesek.)
A huszonévesek általában 18 felettiek.
De érted, ez indok? Én is szerelmes voltam 13 évesen 18 évesekbe is. Lestük őket a folyosón, kb. kinyomoztuk az órarendjüket... attól nem felnőtt vagy érettebb valaki, hogy hány éves emberbe van belezúgva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!