Ti hány éves korotok óta tartjátok magatokat felnőttnek?
Én olyan 25 éves koromtól kezdtem "érezni" és nagyjából mostanra, 27 évesen mondhatom hogy teljesen felnőttnek érzem magam.
Amúgy a felnőttség nem azon múlik hol laksz meg bulizol e. Rengeteg ismerősöm most is eljár bulizni.
Én leginkább abban érzem a felnőttséget, hogy felelősségteljes munkám van, döntéseket kell hozzak, és az életem minden percében én döntök. Magam keresem a pénzem, fizetem az életem, lakhatásom, hitelem. Vannak konkrét terveim, miket akarok csinálni, miket akarok venni, miket akarok még tanulni, miben kell fejlődnöm.
Azt mondom hogy 25-26 évesen volt a leginkább mélyponton az életem, mikor elkezdtem már "felnőtté válni" szembesülni az élet nehézségeivel, munkát kellett keresni, tanulni kellett, és agyban már felnőtt voltam, de még mindig a szüleim segítségére voltam kényszerülve.
Az, hogy tanulsz-otthon élsz-bulizol, semmi köze hozzá, hogy felnőttnek gonsolod magad, vagy sem :)
Én köztes állapotban vagyok. Gyereknek már nem gondolom magam, mert olyan képességek birtokába kerültem, mint egyéni problémamegoldás, önfejlesztés, ilyesmik... viszont az önfenntartás még nincs meg talán. Nincs meg a családalapítás sem... szóval na, felnőttnek sem gondolom magam :)
24f
21 évesen gyereknek gondoltam méb magam én 😃
28 vagyok, de még mindig nem érzem magam felnőttnek. Igaz, mérnökként dolgozom; mégsem érzem úgy, hogy felnőtt lennék. Gyakorlatilag a szabadidőmben ugyanúgy játszok, vagy animét nézek, mint régen...
Ráadásul 8 év után hazaköltöztem, mert sokba került az albérlet és a munkahelyem is szar volt. Az új munkahely viszont a szomszéd városban volt, közel a szüleimhez.
Talán ha lesz egy normális párkapcsolatom, feleségem és gyerekem, akkor majd felnőttnek fogom érezni magam. De amíg egyedülálló vagyok és azt csinálok amit akarok, nem érezhetem magam felnőttnek.
#5 Részvétem ;(
Én majd akkor fogom magamat felnőttnek tekinteni, majd ha külön költözök anyától, dolgozok és saját magamat tartom el.
17/F
17 eves korom eleje ota.
Csupa olyat irtal aminek ehhez semmi koze. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!