Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A pozitív gondolkodás csak...

A pozitív gondolkodás csak egy újkeletű biznisz, vagy van haszna?

Figyelt kérdés

Akárhová nézek, mindenhol a "gondolkodj pozitívan" féle posztokat, üzeneteket, plakátokat látom.

Kb. 2 évet én is törődtem vele, de semmi hasznom nem származott belőle. Ugyanúgy sodródok az árral, bármibe is fogok bele, az nem sikerül, alig van valamennyi pénzem, egy szenvedés az életem, pedig nagyon-nagyon akarom a változást.

Bármikor, amikor meglátok egy gazdag és sikeres embert, sohasem fog el az irigység, de ezeknek az üzeneteknek a hatására úgy gondolom, hogy ők valamilyen feljebbvaló emberek, biztosan nagyon okosak, és hozzájuk képest mennyire lent vagyok, mert 23 éves koromra lényegében SEMMIT nem tudtam elérni, a sok elpazarolt, befektetett pénzen kívül.

Nem lehet, hogy ezek az emberek valójában csak másokon gazdagodnak meg, rafkósak, és így tudnak boldogulni?

Aláírom, sok mérnök, orvos, gazdász van, akik biztosan sokra vitték, de engem semelyik pálya nem érdekel, ugyanis a képességeim sem túlságosan erősek, hogy elvégezzem valamelyik szakot. De a fő ok az, hogy nem megyek programozónak azért, mert most az a menő, sem gazdásznak, mert nem vonz a pénzügy.

Bár nem akarom önigazolni magam itt, akármennyire is úgy tűnik, a kérdésem az lenne, hogy ezek a "Bill Gates féle sikerüzenetek" valóban működnek, vagy csak kábítják vele az embereket, és iparágat építenek rá? Én elolvastam több tucat Britan Tracy könyvet, de az ég adta egy világon semmit nem tudtam belőle profitálni, pedig próbáltam alkalmazni.

Megmondom őszintén, elég sz*arul is érzem magam emiatt, bár tudom, a világ hibáztatásával sokra nem megyek, hiszen az ellenpélda ott van, hogy sokan a semmiből kapaszkodtak fel nagyon magasra. De sokkal jobban érdekelne, hogy HOGYAN. Nem lehet, hogy szerencse volt benne, vagy jókor voltak jó helyen?

Már nem vagyok képes alkalmazni ezeket a pozitív gondolkodás féle módszereket, mert az életem káosz, mindennapjaim szenvedések, akármennyire akarom, nem tudom meglátni a jelenlegi világban a szépséget.

Igazán érdekelne, hogy van-e itt olyan valaki, aki eme módszerek által felkapaszkodott, vagy ugyanott tart, ahol tartott, mielőtt nekilátott ezeknek a könyveknek és tréningeknek a tanulmányozásának.

2016. szept. 11. 14:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%

Féligazság. A nehézfejű többség hiába ért akár részletkérdésekhez, finom részletekhez , mint pl elektronika, ellenben sokuk a lényegi, egyszerű összefüggéseken gondolkodni lusta.

Elmagyarázom: FÉLigazság. Hú, "de nehéz"... :S

Az jelenti: bizonyos szempontokból megállja a helyét, más szempontokból meg nem. Tehát van hatása, nélkülözhetetlen a pozitív gondolkodás, azonban önmagában kevés.

(Ez aztán baromira nehezen felfogható valami... atyaég... És tudjátok, hány és hány értelmiségi nem fogja fel?? Ellenben fekete-fehéren gondolkodnak... Én is értelmiségi vagyok, tehát nem azért mondtam az iméntieket, hogy leszóljam az intellektuelleket.)

2016. szept. 11. 15:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Csak a főkérdést olvastam el:

Elvileg lenne haszna, eredménye, de Mo.-n sosem az eredeti formában tanítanak semmit sem, valamint a mi népünk annyira különbözik azon népek életszemléletétől, ahol ezen formulákat normálisan(!) alkalmazzák, mint a korcsolya a pocsolyától...

Ha ez a 2 tényező nem lenne, akkor valóban lenne Mo.-n is értelme ezen dolgoknak.

2016. szept. 18. 21:03
 13/17 anonim ***** válasza:
40%

"Kb. 2 évet én is törődtem vele, de semmi hasznom nem származott belőle."

Eddig volt érdemes olvasni.

Nem csináltál semmit se, ez azt jelenti.

Lényegtelen elolvasni akármit is innentől, mert fogalmad sincs hogyan is működik ez, mi is kéne csinálni.

Ezt átlag embernek elég 2-3 hétig csinálni és már érezhető a változás.

Írj rám ha megszeretnéd változtatni az életed.

2016. szept. 18. 21:27
 14/17 anonim ***** válasza:

Láttam, hogy valamelyik nap kiemelted a kérdésed, már akkor is gondolkodtam, hogy merjek-e írni. Tőlem rettentően távol áll ez a gondolkodásmód, de van néhány ismerősöm, aki nyakig benne van és bejött neki. Na, ma összefutottam az egyikkel és csak a TE kedvedért jó alaposan megnéztem.

Szóval azt állapítottam meg, hogy te úgy el vagy tévedve, mint Jancsi és Piroska az erdőben, és nem csoda, hogy szenvedsz, mint a kutya.

Amennyire én látom, ez a pozitív izé azzal kezdődik, hogy tisztában vagyok önmagammal, jól érzem magam a bőrömben, meglátom magam körül a szépet. No, ehhez képest, te úgy rászívtad magad az anyagi haszonszerzésre, hogy ez a lépés kimaradt.

Érdekes módon, egyik pozitívan gondolkodós ismerősöm sem keresi gennyesre magát, viszont kiegyensúlyozottak, imádják a munkájukat, segítőkészek és úgy összességében baromira jól érzik magukat a világban.

Amúgy 23 évesen nem gáz újragondolni az életedet, pályát módosítani, stb. Nagyon sok a későn érő fiatal, nem sűrűn érdekli az embereket, hogy te otthagytál egy-két szakot vagy bármi ilyesmi.

Az eredeti kérdésedre válaszolva: ha engem kérdezel, ez a "biznisz" régebbi, mint gondolnád. Én a következő "munkafolyamatot" látom az ismerőseimnél:

1. Kitalálom, mit akarok, eltervezem.

2. Vizualizálom ("lelki szemeim előtt látom")

3. Rengeteget teszek érte

4. Kimondott szóval megerősítem, "bevonzom"

Neked ez nem hasonlít nagyon valamire? Néprajzos nevelt fel, szóval nekem igen: ez szómágia. Ezt kérlek NE úgy értsd, hogy hú, te most bedőltél valami ezoblablának, de gáz hanem úgy, hogy régiek tudtak valamit :) Már akkor működött, most, újracsomagolva is rengeteg embernek bevált.

"nem tudom meglátni a jelenlegi világban a szépséget."

Az ilyen jellegű megcsömörlöttségben ajánlom, hogy menj ki egy kicsit a természetbe. Ha van kutyád, vagy elérhető közelségben van barátnőd, akkor velük.

Napi pozitív gondolat: figyeled mennyi idegen ember próbál segíteni neked? :)

2016. szept. 25. 07:08
 15/17 A kérdező kommentje:

Azért van egy kis félreértés a dologban, de nem csak bennem, úgy gondolom.

A legtöbb ember azért olvassa a személyiségfejlesztőket, hogy eljusson egy bizonyos anyagi szintre. Szabó Péter vagy Brian Tracy mit közvetít? Pontosan a gazdagságot és bőséget, és az emberek is szeretnének részesülni a bőségben, ezért követik őket.

Természetesen, meg lehet látni a szépet az apró dolgokban, egy virágban, egy napsütésben, vagy hogy itt segítenek nekem. De ettől nem lehetek például a barátnőmmel, mert kellene hozzá egy ház, és így mindennap 300 km távolság választ el bennünket. És ez engem nem túl kellemesen érint. Persze, a spiritualitás elvezethet ahhoz, hogy értékeljük a jelent, de valljuk be, a magyar emberek döntő többsége miért követik a menő személyiségfejlesztő trénereket annyian? Mert ők is hasonló színvonalon szeretnének élni.

Ha sokan szembesülnének azzal, hogy ezek a módszerek nem vezetnek el az anyagi bőséghez, kb. a követők háromnegyede leválna. Ugyanis előttem jól fogalmazott valaki, a gazdagság 10 mondatban megfogalmazható...

2016. szept. 27. 11:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Marhaság pozitívkodni. Próbáltam már én is, de nekem is ugyanolyan szar minden... Ha pesszimista vagyok, legalább nem csalódok negatívan...
2016. okt. 3. 15:21
 17/17 A kérdező kommentje:

Akárhogy próbálkozok, pontosan én is így vagyok. Amelyik nap pozitív vagyok, kicsattanok az örömtől, másnap olyan szar minden, legszívesebben a Dunába ugranék.

Persze nem azért írom le, hogy az igazamat erősítsem, csak ez a véleményem, és a saját tapasztalatom.

Ettől függetlenül várom a további véleményeket, ellenvéleményeket, mert nagyon de nagyon a végére akarok járni, hogy ez a pozitív gondolkodás inkább a gazdagok még gazdagabbá tételére jó, vagy önmagunk segítésére.

+ Azért az elég érdekes, hogy aki pozitív gondolkodással kapcsolatos módszereket árul, hemzsegnek a marketinges, manipulációs eszközöktől a weboldaluk, de a legrosszabb "teleshopos fajtáktól"...

2016. okt. 3. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!