Régóta foglalkoztat az a kérdés, hogy bizonyos korosztályok hogyan állnak hozzá a mai világban a családalapításhoz?
- Feltétlenül úgy érzik, hogy az életük csak egy gyerekkel lehet teljes?
- Mi a legmagasabb végzettsége? Rendelkezik -e vallási háttérrel, amit intenzíven gyakorol is?
- Mi a neme és kora?
- nem. Sőt, nem tervezek egyáltalán gyereket vállalni
- egyetemi diploma. Nem, ateista vagyok.
- nő, 26 éves
Válaszolok úgy az én nézőpontomból mint a környezetémből.
1. Én abszolút nem érzem úgy, sőt: én amig nem találok olyan párt magamnak akinek úgy érzem tudok gyermeket szülni, addig nem. Nincs az a pénz hogy én pl jelen korban szüljek gyereket, ne adj Isten terhes legyek.
2.Egyetemi diplomám jövőre kapom meg (minden esélyem megvan a sikeres diplomára), utána mesterire szándékozok menni mindenképp hogy növeljem a karrierépitésem esélyeit.
Ugyanakkor simán elképzelem magam egy teljesen más területen való beletanulásba is. (jelenleg közgazdásznak tanulok)
Nem mondom magamat se vallásos embernek, se ateistának. Úgy fogalmaznék, hogy a józan keretek között hiszek Istenben és Jézusban (megkisérlem azt is hogy a tudományos Istenben hiszek)
Körömben kérdéseidre válaszok:
- megoszló a családvállalási arány: aki tanult és karriert akar az semmiképp nem áll le családot alapitgatni fiatalon mint én, de vannak akiknek már 4-5 éves gyerekük van...
-a legtöbbnek csak a 12 osztály, utána szakmát tanultak
- majdnem mind ateista
21L
-tervezek gyereket 1-2t, szerintem így teljes az élet.
-Még a 8 általános sincs meg (még pár nap), de mindenképp jogra szeretnék menni
-14/f
- Nem, inkább 2-3-mal.:-)
- Egyetem, doktori címem van. Nem vagyok vallásos, bár kisgyermekként megkereszteltek.
- Nő, 32 éves.
-mindenképp, de csak huszonéves koromban
-általánosba járok (még); igen, rendíthetetlenül hiszek Istenben de nem vagyok megkeresztelve
-14L
Igen, feltétlenül úgy érzem, hogy szeretnék gyereket, akár a következő néhány êvben.
Vallást nem nagyon gyakorlom, nem zárkózom el, de magam se tudom, miben hiszek.
Nem vagyok diplomás, de 5 éve gyakorlok egy szakmát.
22/L
- Mindenképp szeretnék majd 2-3-at, de amikor mostanában a jövőmet mint kalandot képzelem, abban se párkapcsolat, de gyerek nemigen szerepel... Ettől függetlenül mindenképpen szeretnék, csak nem tudom, mikor :)
- Nyolc általános, de egy tanári diploma a cél. Kiskoromban megkereszteltek, pár alig hete elsőáldoztam, hogy intenzívnek számít-e vagy mennyire számít, azt nem tudom, de imádkozni próbálok, bár próbálhatnák intenzívebben is, templomba (néha kihagyásokkal, de) járok (több, mint 90% nem egyedül)
- 16/l
/Bocs a sok szövegért :D/
Feltétlenül úgy érzik, hogy az életük csak egy gyerekkel lehet teljes?
Nem, de szeretnék családot alapítani.
- Mi a legmagasabb végzettsége? Rendelkezik -e vallási háttérrel, amit intenzíven gyakorol is?
Érettségi, jelenleg egyetemista vagyok. Agnosztikusnak vallom magam, nem utasítom el, hogy van valamilyen felsőbbrendű lény.
- Mi a neme és kora?
Nő, 21 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!