Mi a véleményetek a pride-ról (melegfelvondulás)?
Elsősorban azoknak a vélémenyére lennék kíváncsi akik ellenzik, és az álláspontjukhoz tudnak érveket kapcsolni.
Persze mindenféle kultúrált választ örömmel olvasok! :)
Alapvetően nincs velük bajom, de ez a felvonulás nem több mint provokálás sok ember számára, nem tudom mért nem veszik észre, hogy ellenkező eredményt hoznak vele össze.
Házasság sem zavar, saját dolguk, azt tesznek amit akarnak.
Gyerek kérdés már sokkal neccesebb, a kisgyereket nem lehet megkérdezni, hogy neki az jó-e... és alapesetben azért gyereknek anya és apa kell nem egyikből kettő, mert totál mindegy bármilyen jól is nevelik, akkor is ott lesz a gyerekben, hogy a kortársai 99,9%-nak van anyukája és apukája, akkor neki miért nincs.
Szerintem semmi pozitív hozadéka nincs a felvonulásaiknak. Emiatt senki nem fogja jobban elfogadni a homoszexuálisokat, mert minden embernek van egy alapvető hozzáállása a melegekhez...nagyjából az egész társadalomból csak ellenszenvet váltanak ki ezzel. Tehát ha változik is ez az alapvető hozzáállás a kérdéshez, akkor az valószínűleg negatív irányba.
Meg ennyi erővel szerintem lehetne akkor pedofil pride is vagy nekrofil pride...senki nem tehet a szexuális beállítódásáról, csak a most említett csoportok közmegvetés tárgyát képezik, a homoszexuálisok meg valamiért nagyon felkapottak mostanában. Igaz, hogy ők alapvetően nem ártanak senkinek a szexualitásuk kiélésével, de itt ki is merítettük az összes különbséget a melegek és az előbb említett csoportok között. Meg ugye van még sok-sok olyan perverzió, amiknek a kiélése nem árt senkinek, mégsem vonulgatnak fel ők sem. Szóval ellenzem.
A világ úgy tesz? Ahhoz képest már a moziban és a TV-ben nem lehet olyan filmet vagy sorozatot találni, ahol ne lennének meleg főszereplők.
Vannak meleg ismerőseim, nagyon kedvelem őket, remek emberek. Felvállalják, hogy melegek, de sosem vennének fel ilyen tüllös-boás rikító topot meg cicanacit, amiben a vonuláson rázzák a hátsójukat. Az, hogy egy férfi szeret egy másik férfit, az nem arról szól, hogy szűk, rikító tinilány-prosti cuccban pucsítok egy teherautó hátulján.
Ha normálisan felöltözött melegek normálisan viselkedve felvonulnak, felhívva a figyelmet a melegek hátrányaira, az teljesen oké lenne számomra, mert nem zavarna, hogy olyat kell megmagyaráznom az óvodás gyerekemnek, amit nem szeretnék, mert még nem érett rá, nincs rá felkészülve a kora miatt.
Az, hogy félniük kell a felvállalástól, az pedig leggyakrabban az ő saját maguk által generált félelmük. Ha normális emberekkel veszik magukat körbe, akkor el lesznek fogadva. Ha lecsúszott, balhés körökben mozognak, akkor igen, előfordul, hogy meg lesznek verve, de ezekben a körökben ez így megy, elverik a drogost, a szellemi fogyatékost, a csövest, az éjszaka egyedül lófráló nőt...
A többi elvek mellett vonulót is egyébként korlátok közé szorítják. Pl. ugye az Árpád-sávos zászló miatt büntetnek, ami pedig közszemérmet nem sért...
A vonulás ebben a formában sajnos szerintem épp a melegek ellen uszítja az embereket. Mert provokatívan teszik. Ha kulturált formája lenne, akkor inkább szimpátiát és támogatást váltana ki.
#15 mondj már egy olyan sorozatot, amiben a főszereplő meleg, és maga a film/sorozat nem a melegségről szól...
"Ha normálisan felöltözött melegek normálisan viselkedve felvonulnak, felhívva a figyelmet a melegek hátrányaira, az teljesen oké lenne számomra"
Akkor van egy jó hírem számodra:
Értem én, hogy egyszerűbb csak azt meglátni, ami a mi szemléletünket támasztja alá (jelen esetben azt, hogy a pride egy nyilvános orgia) de nem lehet figyelmen kívül hagyni a normális embereket, akik mellesleg többségben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!