Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most tényleg ennyit változott...

Most tényleg ennyit változott a világ 7 év alatt?

Figyelt kérdés

Én teljesen levagyok sokkolva.

Van egy 14 éves, nem vérszerinti rokonom aki ez a tipikus facebook függő iphone6-os kislány.

Én elgondolkodtam ma igy ezen,hogy 7 éve mikor én voltam 13 éves akkor én még szánkóztam a barátnőimmel,hülyültünk,újsággyűjtéskor jártuk a várost,röhögtünk stb.. és hogy igy a mai 13 évesek mit csinálnak? Facebook,iphone,H&M,Zara,Tally, ilyen olyan márkás ruhák.. amit a minimálbért kereső anyuka fizet, mert ha nem veszi meg akkor elküldi a k*va ayjába a gyerek őt.

Legalábbis ennél a lánynál ez igy van. Iphone 6!! egy 13 éves kislány kezébe. Iszik, pasizik, facebookozik,kirakja a mellét fbra,csücsörit,kádban selfiezik stb...

Nekem ez olyan felfoghatatlan.. Oké hogy semmi közöm hozzá de azért ez eszméletlen,hogy ennyit változott volna a világ 7 év alatt?

Nekem pl 17 évesen lett először barátnőm. Nem 14 évesen..

Sokan mondják,hogy a szülő hibája,de szerintem nem.

Minket se fogtak a szüleink,de mégis tudtuk hol a határ,és nem r**bancoskodtunk.

Én is szeretek öltözködni,facebookozok,szeretem a divatot..na de nem 13 évesen,és főképp nem anyám pénzén.

Mit éreznek az ilyenek?

Lehet az ilyen kislányokból normális érett felnőtt?

Vagy 19-20 éves korukra kiégnek?

Nem okoskodom,hogy bezzeg az én időmben,hisze az is még csak 7 éve volt, de épp ezért rohadt fura ez nekem

Ti mit gondoltok?

20/L

2016. febr. 27. 21:23
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
77%

Egy évvel vagyok fiatalabb nálad, de szerintem hülyeség, amit írsz. :D

Emlékszem mikor 10 éves voltam, a veled egyidős barátnőimmel próbálgattuk sutyiban pl. a sört.

Később pedig igaz, hogy nem 13 évesen, de 14 évesen már én is, és még egy csomó ismerősöm buliztunk, piáltunk, cigiztünk, plázáztunk, facebookoztunk. Bár való igaz, hogy szánkózni mi is jártunk, még 16 évesen is. :D

A "te idődben" is ugyanez volt, maximum neked nem tűnt fel. Egyébként most én is úgy látom, hogy a mostani 13-14 évesek milyen kisgyerekek még... De belegondolva, visszatekintve, én úgy gondolom, ennyi idősen már bőven nem voltam kisgyerek, a gondolkodásmódom is dettó ugyanolyan volt, mint amilyen ma is. Szóval azért nem kell lenézni a 13 éveseket, nem olyan kicsik ők már, mint amilyennek neked tűnnek.

2016. febr. 28. 00:11
 32/35 anonim ***** válasza:
94%
Neveletlen gyerekek mindig voltak. Hidd el, semmivel sem vagy különb mint a többiek. 7 évvel ezelőtt a felnőttek rólad is ugyanazt gondolták, hogy "bezzeg az ő idejükben", bármit is csináltál. Az idősebbek mindig ezt gondolják a fiatalabbakról, nincs új a nap alatt, legfeljebb az eszközök mások.
2016. febr. 28. 01:54
 33/35 anonim ***** válasza:
94%

Ha egy 14 éves ordit at anyjával és elküldi melegebb éghajlatra ha nem kap máskás ruhát, az nagyon is nevelési hiba, a drága anyuka valamit nagyon elcs&szett!Iszik, pasizik, stb? Miért? Mert meg van neki engedve, nevelés nulla.

De nem értem miért általánosítasz! A lányom 14 éves, teljesen normális kislány, jól nevelt, udvarias, nem szájal vissza és elfogadja amit mondok neki. Persze mint minden tini, ő sem egy angyal, van hogy nem tetszik neki amit mondok, de eszébe sem jut visszabeszélni, max magában duzzog egy kicsit:) de ez rendjén is van.

Húsz évesen hiába jössz ezzel a dumával hogy bezzeg a te idődben...Kicsit nevetséges vagy. A te idődben, meg az én időmben is voltak züllött tinik, meg lesznek a jövöben is. Volt aki ivott, volt aki szipuzott, ma drogoznak helyette. De állítom, minden a nevelésen múlik, és nem kell általánosítani!

42/N

2016. febr. 28. 06:36
 34/35 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, ugye te az az ember vagy, aki megosztja az ilyen szövegeket a fb-on, hogy "mikor én voltam gyerek, a csattogós lepkét húztam az iphone helyett és boldog voltam" stb? esetleg...te találod ki őket?:D

28N: msn-eztem, volt myvipem, most is szeretem a h&m-et, viszont azóta hogy hogy nem, de lett egy phd-m...akkor most elkallódtam?:D

2016. febr. 28. 07:30
 35/35 anonim ***** válasza:
32%

Sok az ellensékeskedő? ;-D

Ez egy online oldal, ahol a látogatók többsége netfüggő, megfelelési kényszeres és/vagy antiszoc, állandóan panaszkodó, az életet az rtl klubb reality showk alapján megítélő tini.

A fele ezt csinálja, a másik fele szeretné ezt csinálni.

Igen, régen is voltak ilyen tinik.

Ami most más, hogy hogyan ítélik meg őket.

Pont az itt tapasztalat elfogadás a megdöbbentő. (Pl. hogy a kérdező ismerősét se csapja nyakon anyuka és apuka...)

Ma ez normális és elfogadott viselkedés lett.

Tíz éve még a többség megvetette és kinézte az ilyen tiniket.

Ma vállat rántanak, és senkinek a szeme se rebben: tinik, mind ilyenek, mi is ilyenek voltunk, kit érdekel?!

Tehát ha egy mai 13 éves ki akar tűnni, vagy meg akarja botránkoztatni a környezetét, akkor valami durvább kell. Magasabb az ingerküszöb.

2016. febr. 28. 07:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!