Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most tényleg ennyit változott...

Most tényleg ennyit változott a világ 7 év alatt?

Figyelt kérdés

Én teljesen levagyok sokkolva.

Van egy 14 éves, nem vérszerinti rokonom aki ez a tipikus facebook függő iphone6-os kislány.

Én elgondolkodtam ma igy ezen,hogy 7 éve mikor én voltam 13 éves akkor én még szánkóztam a barátnőimmel,hülyültünk,újsággyűjtéskor jártuk a várost,röhögtünk stb.. és hogy igy a mai 13 évesek mit csinálnak? Facebook,iphone,H&M,Zara,Tally, ilyen olyan márkás ruhák.. amit a minimálbért kereső anyuka fizet, mert ha nem veszi meg akkor elküldi a k*va ayjába a gyerek őt.

Legalábbis ennél a lánynál ez igy van. Iphone 6!! egy 13 éves kislány kezébe. Iszik, pasizik, facebookozik,kirakja a mellét fbra,csücsörit,kádban selfiezik stb...

Nekem ez olyan felfoghatatlan.. Oké hogy semmi közöm hozzá de azért ez eszméletlen,hogy ennyit változott volna a világ 7 év alatt?

Nekem pl 17 évesen lett először barátnőm. Nem 14 évesen..

Sokan mondják,hogy a szülő hibája,de szerintem nem.

Minket se fogtak a szüleink,de mégis tudtuk hol a határ,és nem r**bancoskodtunk.

Én is szeretek öltözködni,facebookozok,szeretem a divatot..na de nem 13 évesen,és főképp nem anyám pénzén.

Mit éreznek az ilyenek?

Lehet az ilyen kislányokból normális érett felnőtt?

Vagy 19-20 éves korukra kiégnek?

Nem okoskodom,hogy bezzeg az én időmben,hisze az is még csak 7 éve volt, de épp ezért rohadt fura ez nekem

Ti mit gondoltok?

20/L

2016. febr. 27. 21:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
71%
#20: Teljesen igazad van! Az ilyen bandázások nem kivitelezhezők, mert mire kész a lecke, este 7 óra van, utána meg a halál akar az utcán bolyongani.
2016. febr. 27. 22:49
 22/35 anonim ***** válasza:
80%
Egyrészről kizárt dolognak tartom, hogy valaki minimálbérből iphone hatost vesz, másrészről nem minden 13 éves ilyen, csak azok, akik nem lettek megnevelve. Neveletlen kölkök pedig, 7-70-700 évvel ezelőtt is voltak.
2016. febr. 27. 22:49
 23/35 A kérdező kommentje:

hát pedig nagyon nem kizárt!

Mivel "rokon" ezert ismerem az anyagi helyzetüket!

2016. febr. 27. 22:59
 24/35 anonim ***** válasza:
84%

Egyedül csak abban adok igazat, hogy manapság már nem látni gyerekeket a játszótereken, vagy az utcákon bandázni, ami szomorú.

Viszont a kérdésben említett lány hisztijei egyedül a szülők hibája, és egy ilyen gyerekből nem kéne általánosítást tenni a többi 13 évesre.

2016. febr. 27. 23:08
 25/35 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező,abba is gondolj bele,hogy 7 éve egy 8-9 éves gyerek nem kapott nem,hogy tabletet meg oksotelefont a kezébe,egyáltalán hagyományos gomobos mobilt sem.Ahogy előttem is leírták,már sokkal nagyobb a megfelelési kényszer és sokkal könnyebb perifériára szorulni,mint régen.Mivel kötelező jeleggel délután négyig bent maradnak,plusz házi,idő nincs szocializálódni.Na meg azt se felejtsük el,hogy egyre több szülő tojik a gyerekére és minden mindegy alapon ad pénzt vagy menő telót a kezébe,csak hagyja békén és egyre több a bunkó,neveletlen gyerek.Ma is sétáltam egyik középsulis haverommal a városban és három maximum harmadikos forma kis gembasz rohangált a játszótéren.Bár ne szólaltak meg,mert ömlött belőlük a szenny,ahogy beszéltek.Az egyik konkrétan elüvöltötte magát,hogy "piiiinaaaaaaaaa!".Kis szösszenet,ráaádsul,aki a 165 centimhez kb. a derekamat,ha felérte. Ennyi unszimpatikus és bunkó gyerek nem rohangált az utcán,az biztos.Mondjuk valszeg a megcsinálóik se fektettek beléjük sok energiát,szóval ez az ő saruk.14 évesen ha azért üvöltöttem volna,hogy vegyenek nekem egy Zara ruhát,biztos kaptam volna a pofámra.

Off:Már kicsinek mondta anyum:kislányom,minden szart nem veszek meg.Ha meg valamit akarsz,érvelj mellette,miért vegyem meg.Úgyhogy emiatt mindig kérdezgettem:anya,ezt a szart megvehetjük?Égett is a boltosok pofája miattam,meg olykor anyumé is :D

2016. febr. 27. 23:19
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, elvileg kötelezően bent kéne lenni a suliban 4-ig, persze...gyakorlatban hol látsz te olyat, hogy a 6.-7.-8. osztályosok testületileg bent kucorognak? Nálunk erősen ajánlott jelleggel ki kellett tölteni a szülőknek a papírt, hogy más irányú elfoglaltság miatt kérjük ez alól a felmentést. Az osztályfőnök osztotta ki a szülői értekezleten.

Amúgy sem ragaszkodtam volna hozzá, hogy ott possadjon a gyerek, mikor két utcányira lakunk a sulitól, másodikos kora óta egyedül járt oda-vissza, a napközis élményeinkből kiindulva semmi értelme, hogy bent malmozzon, az eljárás és az indoklása viszont meglehetősen bosszantó volt.

Most 16 éves a gyerek, már gimis, kifejezetten rühelli a folyamatosan fb-n, messengeren lógást. Használ persze minden kütyüt, de a szabadidejét leginkább kosarazással tölti a haverjaival.

2016. febr. 27. 23:20
 27/35 anonim ***** válasza:
75%
17/l vagyok és sokban egyet értek a kérdezővel. Eléggé megdöbbenek amikor azt látom hogy a westend tetőteraszán 12-13 éves gyerekek cigiznek, a lányok teszik az agyukat, olyan csúnyán beszélnek hogy szappannal kéne kimosni a szájukat, az öltözködésükről ne is beszéljek, idősebbnek akarják mutatni magukat szerintem. Tény, hogy ez sem mindenkire igaz, például az én húgom is 13, de neki teljesen más az osztálya, talán azért is, mert nem Budapestre jár, hanem egy kisvárosba. Azért a városban tapasztalataim szerint jobban el vannak engedve a gyerekek. Eléggé meg szoktam döbbenni minden esetre a korosztályomon, ez a minden nap más ágyában kelek dolog 14 évesen nekem nem jön be valahogy, kivagyok, hogy akárhová megyek flegma, nagyképű gyerekek köpnek utánam/szólítanak le miközben az államig sem érnek. Igen, volt régen is biztos ilyen, de szerintem a közösségi médiával együtt eldurvult ez az egész egy kicsit. És gondolom ez folytatódni fog, a mai gyerekek konkrétan telóval a kezükben születnek, a közösségi média mellett nőnek fel, élő példa egyik ismerősöm gyereke, másfél éves, de feloldja anyukája telefonját, és mesét indít magának youtubeon meg fotózza magát. És persze, iszonyat aranyos, de azért belegondolva kicsit ijesztőnek találom, hogy ilyen szintre durvult ez az egész.
2016. febr. 27. 23:41
 28/35 anonim ***** válasza:
78%

Igen, sokat változott a világ és az emberek is.

Általános iskolai osztályfőnökünk legutóbbi osztálytalálkozónkon mondta, hogy más munkát keres, mert nem bírja. A mostani fiatalok nem is hasonlítanak hozzánk. És nem jó értelemben :(

2016. febr. 27. 23:52
 29/35 anonim ***** válasza:
94%
#27-es, nem a márkával van a gond, hanem azzal, hogy több százezres kütyü fölösleges egy 13 éves gyereknek, aki hol a kulcsát, hol a sapkáját vagy tudomisén mijét hagyja el az életkori sajátosságaiból adódóan, leejtheti, ellophatják stb, stb. Egyébként nekem is az van, de bármikor elcserélném az egyik fiam LG Flex2-jére, mert az többet tud, szebb, az iPhone-om képminősége a fasorban sincs hozzá képest, pedig jóval olcsóbb telefon, mint az almás.:-)
2016. febr. 27. 23:55
 30/35 anonim ***** válasza:
55%

kérdező, tényleg nevelés kérdése, van ugyanilyen korú ismerősöm nekem is és nem csinál ilyesmit. ha magától nem esik le neki, a szülőnek kéne rászólni, hogy kislányom korán kezded az ipart. nagyon el van kényeztetve, ha ilyeneket megenged magának.

másrészt változtak a lehetőségek is, régebben más volt a "menő". most az a trend, hogy különféle dolgoktól érzik értékesnek magukat az emberek és ezek alapján kategorizálják egymást. ha a szülőnek nincs erőteljes álláspontja, a gyerek is birka lesz és megy a többi okos után.

L/21

2016. febr. 28. 00:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!