Most tényleg ennyit változott a világ 7 év alatt?
Én teljesen levagyok sokkolva.
Van egy 14 éves, nem vérszerinti rokonom aki ez a tipikus facebook függő iphone6-os kislány.
Én elgondolkodtam ma igy ezen,hogy 7 éve mikor én voltam 13 éves akkor én még szánkóztam a barátnőimmel,hülyültünk,újsággyűjtéskor jártuk a várost,röhögtünk stb.. és hogy igy a mai 13 évesek mit csinálnak? Facebook,iphone,H&M,Zara,Tally, ilyen olyan márkás ruhák.. amit a minimálbért kereső anyuka fizet, mert ha nem veszi meg akkor elküldi a k*va ayjába a gyerek őt.
Legalábbis ennél a lánynál ez igy van. Iphone 6!! egy 13 éves kislány kezébe. Iszik, pasizik, facebookozik,kirakja a mellét fbra,csücsörit,kádban selfiezik stb...
Nekem ez olyan felfoghatatlan.. Oké hogy semmi közöm hozzá de azért ez eszméletlen,hogy ennyit változott volna a világ 7 év alatt?
Nekem pl 17 évesen lett először barátnőm. Nem 14 évesen..
Sokan mondják,hogy a szülő hibája,de szerintem nem.
Minket se fogtak a szüleink,de mégis tudtuk hol a határ,és nem r**bancoskodtunk.
Én is szeretek öltözködni,facebookozok,szeretem a divatot..na de nem 13 évesen,és főképp nem anyám pénzén.
Mit éreznek az ilyenek?
Lehet az ilyen kislányokból normális érett felnőtt?
Vagy 19-20 éves korukra kiégnek?
Nem okoskodom,hogy bezzeg az én időmben,hisze az is még csak 7 éve volt, de épp ezért rohadt fura ez nekem
Ti mit gondoltok?
20/L
Ha a gyerek ordít szidja az anyját mert nem kap ájfont ,márkás cipőt ,az bizony egyedül a nevelés vagy is annak a hiánya miatt van. Nem a tv-t nem a netet nem a fészbukot kell hibáztatni,hanem a hülye szülőt aki leszarta a gyereke nevelését.
Régebben is voltak elkényeztetett elzülött gyerekek,és ott is a szülőket kellett volna megrángatni,mert egy gyerek olyanná válik amilyen mintát otthon lát és amilyen nevelést kap.
Nem értitek a kérdezőt. Itt nem az a lényeg, hogy 7 éve is voltak akik fiúztak, kitették mindenüket, hanem arról van szó, hogy a mai fiatalság nem él semmit. A legtöbb tizenévesnek van a facen vagy 200 ismerőse de mégis magányos. A legtöbb ember kiírtja az élete történetét, fájdalmát (még ide is) de mégis kevés ember vagy egy sincs akit érdekelné, vagy ismerné őt. Ma minden fiatal bezárkózik a maga internet világába, nem élnek, de rengeteg képet küldenek magukról, és gyűjtik a like-kat.
Az én fiam 7 évvel ezelőtt 13 évesen állandóan kint focizott a haverjaival, vagy elmentek túrázni, az erődben bungalót csinálni maguknak. Jóformán csak enni járt haza.
A lányom 11 évesen szintén a barátnőivel élte kint az udvaron az életét.
Mit csinálnak a mai gyerekek? otthon az elsőtített szobában gubbasztanak a gép előtt, és kiírják, hogy "kint esik a hó" vagy "olyan meleg van, jó lenne egy kis fürdés" majd várják a like-t, válaszokat. Azok akiknek meg bajuk van, úgy gondolják, hogy senki nem fogja tudni, hogy kicsoda ő, és ordenáré stílusban fikáznak vadidegeneket. Ez van most. A kérdező gondolom erre gondol, hogy manapság a gyerekek, fiatalok nem élnek. Nem tudnak barátkozni, nem tudnak személyesen a másik szemébe nézve kommunikálni..Egyszóval: kiégnek.
Szomorú.. Bevallom nagyon örülök, hogy az én időmben nem hogy net, de mobil telefon sem volt.
"A közösségi oldalak használatával már egész nap kapcsolatban lehet lenni egymással, mert ha nem teszed akkor nem vagy ember, lemaradsz, kiesel a képből és perifériára kerülsz."
Igen, ilyen szempontból sokat változott a világ ennyi év alatt.
Az én gyermekkoromban is volt megfelelni vágyás, perifériára kerülés, de az a fizikai helyszínre korlátozódott. Nem vettek be a csapatba, nem "dumáltak veled a menők", nem te voltál a népszerűség csúcsán - ennyi történt körülbelül, ha nem álltál be a sorba, hülyeségeket csinálni.
Amiket most hallok meg... egész nap megy ugyanaz a hulladék stílus FB-on, ami élőben az iskolában, ugyanazok a "menők" osztják az észt, határozzák meg, ki mennyit ér, aki kimarad, az pedig lemarad. Lehet persze azt mondani, hogy FB-on kívül is van élet, de tény, hogy az osztályközösség, illetve a nemkívánatos vélemények beköltöztek a gyerekszobába is az interneten keresztül. És sokan nem tudják olyan könnyen túltenni magukat rajta, mert bármikor belépnek oda, látják.
Nem 1-2 esetből kell általánosítani. 20 éves is voltak tini ribik,
"Nekem pl 17 évesen lett először barátnőm. Nem 14 évesen.. "
És 20/L vagy? :)
Barátnője/barátja mindenkinek más korban van. Most sem mindnekinek 14 évesen.
Nagyon általánosító a kérdésed.
ELkényezttett gyerekek mindig voltak. És olyanok is, akik 15 évesen piáltak, cigiztek.
AKi meg írta, hogy 7 éve nem volt FB, annak üzenem, volt.
Hatalmas irodalma van a témának, amit feszegetsz. Van abban igazság, hogy a családi minta, a szülők odafigyelése nagyon fontos. Hozzáteszem, igencsak nehéz dolguk van, mivel nem ebben a digitális világban nőttek fel, nincs bejáratott módszer erre a korszakra, mert vadonatúj, a gyerekek pedig szükségszerűen otthonosabban mozognak benne, mint a saját szüleik. Az online térben a nárcisztikus, alacsony EQ-val rendelkező felhasználók a legsikeresebbek, ezért ők diktálják a trendet, hozzájuk kell hasonulni az elfogadottság érdekében. Ha a szülő nem tudja ezt jól kezelni, akkor igen, láthatsz olyat, amit leírtál, kérdező.
Tény, hogy a korombeliek 90%-a ilyen, de azért nem mindenki, vannak kivételek, még ha nem is sok. Nincs IPhone-om, nem is várom el a szüleimtől, pedig mi nem minimálbérből élünk. 50e Ft-os telefonom tönkrement, most kaptam egy 65e Ft-osat, nagyon hálás vagyok a szüleimnek :) Szeretek csinosan öltözködni, de nem vetem meg a turkálókat, ott lehet világmárkás cuccokat kapni tizedannyiért, mint egy újat :D De nem követem a divatot, biztos kiakadnék, ha egy séta közben tízszer szembejönne velem a pólóm :D Facebookom ugyan van, de kéthetente, háromhetene, egyhavonta lépek fel 5 percre, és több, mint fél éve nem változtattam meg a profilképemet, illetve töltöttem fel magamról akármit :D A mellemet nem rakom ki sem Facebook-ra, sem élőben sehova, mert nincs, az A kosár legalsó határa, vagy másszóval:: nagyobb AA kosaras :(
Szeretek olvasni, akár régi könyveket, akár interneten, rendszeresen sportolok, zenét hallgatok minden nap, segítek a házimunkában, tudok főzni. Negatívumként azt tudnám mondani, hogy csúnya vagyok és az átlagom a 4-est sem éri el, szóval ilyen szempontból nagyon selejt egy kamasz vagyok :/
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!