Miért volt olyan furcsa, hogy köszöntem az ellenőröknek?
Életemben először jártam Pesten, és mikor mentem le a metróhoz, ugye ott állnak azok az ellenőrök vagy micsodák, és miközben mutattam a bérletemet, köszöntem, hogy jó napot. És csak néztek meglepetten, majd visszaköszönt az egyik, meg a többi ember, aki ment át velem együtt, még ők is odanéztek. Most ebbe mi volt olyan nagyon furcsa??
L/19
Én Bp mellett nőttem fel, 11 éve elköltöztem, amikor ott buszozom, első ajtós felszállásnál köszönök, a sofőr szinte mindig meglepődik, én meg konstatálom, hogy ezek szerint a pestieknek derogál köszönni. Pedig én 11 éve is köszöntem.
Itt vidéken, ahol lakom, meg az a furcsa, aki nem köszön.
a köszönés az nem attól függ, hogy valaki pesti vagy sem. A kultura része. Kulturált ember, ha lehetősége van rá, köszön.
Akkor ezek szerint nem a vidék a "paraszt"
tegnap 23:13
Akkor most tanulj egy kicsit...
Hátizsákot tömegközlekedési eszközön leveszünk a hátunkról. Ha legközelebb Pesten jársz, a piktogramot is láthatod a járműveken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!