Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy a szegénys...

Miért mondják, hogy a szegénység nem akadály semmiben?

Figyelt kérdés

Szegényen nőttem fel, és nem ez a véleményem. Az olyan apróságoktól kezdve, hogy gépsonkát csak ünnepnapokon láttam, és akkor is meg volt szabva, hogy két szeletnél többet nem szabad enni, mert drága. Ugyanezen okból nem voltunk soha nyaralni, és ruhákat is csak ünnepekre kaptam.

Azóta a helyzet nem sokat változott, hiába élek külön. A boltban nagyon ki kell számolni az árakat, ruhára nem telik. És hiába hallom lépten-nyomon, hogy a pénz semmit sem számít, egyre inkább tapasztalom, hogy mindenhez az kell. Elég, ha látom a jól öltözött lányokat az utcán, metrón.

Erre jön, hogy akkor tanuljak nyelvet és képezzem magam. De az interneten nagyon kevés ingyenes anyag van.

És általában ez a "pénz nem számít" szöveg mindig a gazdagoktól jön. Pl az egyik ismerősöm külföldön mérnök, bejárónője van, de tőle is hallottam már, hogy a pénz nem lényeg, meg örüljek, amíg nem valami indiai szénbányában kényszerítenek rabszolgamunkára napi 14 órában...Az indiai állapotoktól szerencsére messze vagyok, de épp ezért nem is példálózok vele. Meg a vállalkozó családból származó barátnők kioktatnak, hogy addig örüljek, még ennem van mit.

2015. dec. 9. 20:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

A sírás nem old meg semmit.

Én is szegénységben nőttem fel, ruhákat sose láttam újakat.

De felnőttem. Akkor a helyzetem még rosszabb lett, még lakás se volt, ahova mehettem volna.

Hogy mi van most? Tettem ellene.

Lakás, munka, pénz már megvan.

Bejárónőm nincs, de nem is kell.

Az akarat többet számít, mint a pénz.

2015. dec. 9. 21:27
 12/21 anonim ***** válasza:
56%
Attól függ, ha nem kaptál jövő felé terelő mintát, nem tanultál tovább, nincsenek barátaid és összekötettéseid, annak később iszod meg a levét. Önerőből nehéz, de nem lehetetlen, nézd meg a hajléktalanból lett motivációs tréner Szabó Péter életét, aki ma már gazdag és boldog. De ehhez folyamatos önfejlesztés, képzés kell. Aki nem ilyen egyedülállóan motivált, annak jóval nehezebb kitörni. Sok függ attól, van-e család, barát, aki támogat, mikor el vagy keseredve. Ha senki nincs, úgy nagyon nehéz. Nem önmagában a szegénység a gond, hanem az azt kísérő látásmód, a beletörődés. Pl. ruha:tanulj meg varrni, vegyél olcsón anyagot és varrj belőle magadnak egyedi, divatos ruhát. Azt az idegennyelvet tanuld, amihez van sok lehetőség, ne extrát akarj először az angol az alap. Van olyan, hogy a munkahely fizeti a nyelvtanulás egész, vagy nagy részét, vedd igénybe.
2015. dec. 9. 21:27
 13/21 anonim ***** válasza:

#7: Mindenféle nyelvre van. Ezek szerint angolul valamennyit tudsz.

A Duolingón rengeteg nyelv van fent angolról tanulva.

Kiinduló pontnak nagyon jó, ad alapot, amit aztán fejleszthetsz.

Angol oldalakon pedig szinte végtelen a kínálat.

2015. dec. 9. 21:30
 14/21 anonim ***** válasza:

Ezt senki nem mondja!

Van egy réteg akinek az ölébe hullik minden, aztán tejben-vajban fürdetik a szülei és vagy meg tudja ezt tartani, vagy hajléktalan lesz.

Van az a réteg, aki a csóróságba születik, és kézzel-lábbal küzd, hogy feljebb kerüljön.

És még sorolhatnám.

Én nem szegényen nőttem fel, hanem a csórók csórójának a csóró gyereke voltam.

És most nem túlzok.

Luxus volt számunkra a TV a mikró, a meleg víz, a vezetékes telefon és a társai, holott nem 200 éves vagyok, csupán most 31.

A szegénység igen is akadály!!!!

És még hogy mennyire az!!!

Míg te éjjel-nappal dolgozol, hogy egy esti egyetemet el tudj végezni addig a nagy többségnek a feneke alá tolnak mindent, kapnak lakást, albérletet, autót, és havi 50-100 ezer forint zsebpénzt, csak azért hogy tanuljanak, közben meg bukdácsolnak, és egy 5 éves egyetemet 10-12 év alatt végeznek el, mert a "tanár pikkel rá", "ez a tanár mindig és mindenkit kivág" és társai.

2015. dec. 9. 21:46
 15/21 anonim ***** válasza:
6%

Ha van 2 kezed, meg 2 lábad, meg egy agyad és mindegyik működik, akkor már nem lehetsz szegény, max akkor, ha valamit rosszul használsz!

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy

Miért vagyok szegény?

2015. dec. 9. 21:59
 16/21 anonim ***** válasza:
38%

Erre jön, hogy akkor tanuljak nyelvet és képezzem magam. De az interneten nagyon kevés ingyenes anyag van.

Szerintem a jutubon annyi idegen nyelvű anyag van hogy egy élet is kevés lenne végignézni!

És ez csak egy darab videomegosztó.

Látod, hogy nem használod az agyad?

És igen, tényleg nem a pénz számít, hanem hogy legyen elég időd élvezni, és egészséges maradni.

2015. dec. 9. 22:03
 17/21 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos határ felett valóban nem a pénz számít, de az nagyon magasan van..
2015. dec. 9. 22:14
 18/21 anonim ***** válasza:
17-es Neked mi a magas?
2015. dec. 9. 22:22
 19/21 anonim ***** válasza:

Sosem hallottam, hogy a pénz nem számít, nyilván igen.

S engem sem boldogít, ha épp nem halok éhen... Értékelem a dolgot, de azért jóval több kell.

2015. dec. 9. 22:23
 20/21 A kérdező kommentje:

Utolsó, te miről beszélsz?

Kinek az ex kije?

2015. dec. 9. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!