Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy a szegénys...

Miért mondják, hogy a szegénység nem akadály semmiben?

Figyelt kérdés

Szegényen nőttem fel, és nem ez a véleményem. Az olyan apróságoktól kezdve, hogy gépsonkát csak ünnepnapokon láttam, és akkor is meg volt szabva, hogy két szeletnél többet nem szabad enni, mert drága. Ugyanezen okból nem voltunk soha nyaralni, és ruhákat is csak ünnepekre kaptam.

Azóta a helyzet nem sokat változott, hiába élek külön. A boltban nagyon ki kell számolni az árakat, ruhára nem telik. És hiába hallom lépten-nyomon, hogy a pénz semmit sem számít, egyre inkább tapasztalom, hogy mindenhez az kell. Elég, ha látom a jól öltözött lányokat az utcán, metrón.

Erre jön, hogy akkor tanuljak nyelvet és képezzem magam. De az interneten nagyon kevés ingyenes anyag van.

És általában ez a "pénz nem számít" szöveg mindig a gazdagoktól jön. Pl az egyik ismerősöm külföldön mérnök, bejárónője van, de tőle is hallottam már, hogy a pénz nem lényeg, meg örüljek, amíg nem valami indiai szénbányában kényszerítenek rabszolgamunkára napi 14 órában...Az indiai állapotoktól szerencsére messze vagyok, de épp ezért nem is példálózok vele. Meg a vállalkozó családból származó barátnők kioktatnak, hogy addig örüljek, még ennem van mit.

2015. dec. 9. 20:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
4%
Most akkor kipanaszkodtad magad? Tipikus napi általánosító, egyszeri ember kérdése...
2015. dec. 9. 20:53
 2/21 A kérdező kommentje:
Te meg kikötekedted magad, most már nyugodtan fogsz aludni
2015. dec. 9. 20:54
 3/21 anonim ***** válasza:
42%

Csak az mondja, hogy nem lényeg, aki még nem élt szegényen.

De! Az is igaz, hogy a pénz nem minden, ha senkid nincs, akivel élvezd azt, vagy nincs egészséged.

D

2015. dec. 9. 21:03
 4/21 anonim ***** válasza:
31%
próbáld ki a duolingot, az tényleg tök ingyenes és lehet vele tanulni :)
2015. dec. 9. 21:12
 5/21 anonim ***** válasza:
35%

"Erre jön, hogy akkor tanuljak nyelvet és képezzem magam. De az interneten nagyon kevés ingyenes anyag van. "

Nahát pont, hogy sok van.

Én tanfolyam, könyv, tanár nélkül tettem le egy középfokú nyelvvizsgát és most készülök másik nyelvből is.

2015. dec. 9. 21:13
 6/21 anonim ***** válasza:
Soha nem hallottam még, hogy "a pénz nem akadály semmiben".
2015. dec. 9. 21:14
 7/21 A kérdező kommentje:
5, Angolra és németre valóban, illetve oroszra is akad azért, de ezen túl semmi használható
2015. dec. 9. 21:17
 8/21 anonim ***** válasza:
94%
akkor már beszélsz angolul németül és oroszul is? az már bőven jó
2015. dec. 9. 21:21
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha angolul már megtanultál, akkor az interneten bármilyen nyelven meg tudsz tanulni, csak nem magyar oldalakon kell keresgélni.
2015. dec. 9. 21:22
 10/21 anonim ***** válasza:
22%

Semmi használható? Milyen területen? Informatikából pl. szinte bármit megtalálsz. Ingyen. Minimális nyelvtudás kell hozzá.

Bár igazából nem lényeg. Nyilván senki nem tanul ki egy szakmát csak úgy magától a netről.

2015. dec. 9. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!