Tényleg boldogabbak azok, akik mindent maguk érnek el?
Elég mélyről jövök, rossz családi és anyagi helyzetből. Külföldre jöttünk a párommal, mindketten elkezdtünk dolgozni és tanulni. Most nyelviskolába járok, mert a továbbtanuláshoz felsőfok kell. Sajnos nem mehetek arra a szakra, ami az álmom, mert az nem keresett, egy nehezebb, de valamivel használhatóbb irányt választottam.
Nagyon le tudok hangolódni, ha látom, hogy másnak mindent a feneke alá raknak, a párom elmondása szerint viszont büszke rám, hogy nem követtem az otthoni példát, mertem változtatni, és mivel nekem nehezebb, jobban fogom becsülni.
Tényleg szívesebben költi a saját keresetét az ember?
Boldogabbak azok, akik önerőből kapaszkodtak fel?
Tok jó lehet ott. 😊 sok sikert mindenben! Ne süllyedj le a rossz akaró emberek szintjére. Hadd egye meg őket a fene. 😂 haha
4-es
Nem mondtam, hogy a nyelvsulimat, de ha azt hoztad fel példának, akkor nyilván azt.
Boldogság? Amikor harmóniában vagy önmagaddal.
De ahogy látom, te ezt a fogalmat nem ismered, ha azért jársz ide, hogy kötekedj, és olyanokba rúgj bele, akinek nehezebb nálad, mert jólesik.
"olyanokba rúgj bele, akinek nehezebb nálad, mert jólesik."
Nem segíteni járok ide, és lehet, hogy nekem nehezebb az életem, de mindegy.
Boldogság: Harmóniába lenni.. nem rossz De akkor mit jelenthet a kérdésben a "boldogabb" Hogy lehet ezt összevetni? Hm?
"harmóniább" az egyik, mint a másik és van-e értelme ezt összevetni? nem bontja ez meg a harmóniát, ha azt vizslatom, ő azért harmonikusabb, mert van pénze nincs/van, maga teremti meg?
És végsőfokon tegyük fel a kérdést: van-e köze a boldogságnak a hasonlítgatáshoz, egymás méricskéléséhez?
Nem hiszem el, hogy nehezebb, mert velem nem a fent leírtak történtek csak meg. Ahhoz, hogy egyáltalán ide eljussak, meg kellett járni a poklot.
Igen, kb, mert jobban értékeli, amije van, beéri kevesebbel, így nagyobb eséllyel van meg a harmóniája.
Az egymás méricskélése sajnos emberi természetből fakad, nehéz elküzdeni.
"Az egymás méricskélése sajnos emberi természetből fakad, nehéz elküzdeni."
Ez igaz, senki sem mondta, hogy könnyű, az egész élet nevű projekt nehéz és tragikus.
De érdemes megküzdeni ezzel, leküzdeni a méricskélést -mert akkor valóban harmonikus és boldog lehet az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!