Mit lehet tenni a mindenbe beleszóló, mindent leszóló közeli rokonnal?
Érettségi után nem mentem továbbtanulni, szinte semmit nem csináltam. Aztán elhelyezkedtem egy gyárban, rájöttem hogy ez nem leányálom ,így visszamentem tanulni. Elvégeztem a kozmetikus szakmát.Tudom hogy régen követtem el hibát, hisz anyám nyakán éltem majd egy évig. Ezután felvételiztem a Corvinusra, ha felvesznek Pesten szeretnék szalont nyitni az egyetem környékén, a kozmetikus tanárom helyét és vendégkörét veszem át mert ő nyugdíjba vonul. Nagybátyám sűrűn jár hozzánk, amolyan mindenbe beleszólós típus. Folyamatosan beszólogat, hogy ennyi idősen már nem tanulnom kellene,hanem félretenni csaladalapitasra(??) . Amikor gyárba dolgoztam azt hallgattam ,hogy na ugye milyen rossz vegzettseg nelkul gyari munkasnak lenni, mostmeg ez nem tetszik neki. Akárhányszor itt van, megemlíti hogy már illene elköltöznöm albérletbe. Anyuval ketten élünk 100nm családi házba ,nem igazán zavarjuk egymást. Itthon is (Bp tol 30 km) szalonban dolgozok mint egyéni vállalkozó. Valamelyik nap jött az anyjával, én este 7 kor zártam be és fáradtan mentem haza. Amint megláttak egyből lehurrogtak hogy régen a velem egyidős nők már munka mellett 2 gyereket neveltek, mi lenne velem ha... Lazán benéz a szobámba ha nem vagyok itthon, aztán megvetően megjegyzi hogy megint nincs rend.
Kérdésem hogy mit lehet tenni? Elkerulni sajnos nem tudom,surun jonnek latogatoba .
21 eves lany vagyok
Pesten kozmetikát nyitni? Halva született ötlet, egyrészt telített a szakma nem kicsit, hanem nagyon. Másrészt kellene hozzá ismeretségi kör, neked Pesten szerintem nem nagyon lesz.
Corvinuson milyen szak, kommunikáció? xD, fizetős legalább? Te fogod a kozmetikus fizetésedből fenntartani magad?
Már ne is haragudj, de én is beszólogatnék neked!
Le kell csapni az asztalra és határozottan és ellentmondást nem tűrően közöld vele, hogy felnőtt nő vagy, ne akarják megmondani neked, hogy mit csinálj. Több kioktatásra nem vagy kíváncsi.
Egyébként van pasid? :)
1. A szobádat zárd be.
2. Ha beszól, akkor nem hallod meg, nem reagálsz.
3. Ha nem nyugszik, bemégy a szobádba és becsukod magad után az ajtót.
4. Ha meg netán erre nincs lehetöséged, akkor közlöd vele, hogy ne veled foglalkozzon, hanem a saját dolgaival, a magánéletedbe ne szóljon bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!