Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi ez a nagy 20 ev felett mar...

Mi ez a nagy 20 ev felett mar legyen sajat penzed kulonben kussolj felfogas ezen az oldalon illetve itt a topicban?

Figyelt kérdés

Ti ennyi idosen mar doolgoztatok?!

Ha igen akkor lenne meg par kerdesem.

Diak munka vagy rendes?

Ha diak munka akkor milyen egyetemre jartal, es milyen szakra?

Ha rendes akkor mi a vegzettseged?

Ha nem dolgoztal akkor hozzad nem szol a kerdes ne vedd magadra.

De komolyan erdekelne mert eleg idegesito hogy itt allandoan az megy, ha 20 eves korodra mar nem dolgozol, es otthon elsz esetleg egyetem miatt, akkor egy 0, kitartott szar ember vagy es kussolj, szadat fogd be mert egy semmi vagy..

Takarodj dolgozni.

Miert kell ez a mentalitas? Legyszi ne toroljetek mert nem provokalasnak szanom csak egyszeruen nem ertem!

Magyarazzatok el legyszi es valaszoljatok a fenti kerdesre, hogy ti milyen okbol kifolyolag dolgoztatok ennyi idosen, es mit??

2015. márc. 1. 13:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
23%

Én 17 éves korom óta főállásban dolgoztam. Elvégeztem egy szakmunkásképzőt, és a vizsga után már dolgoztam. Van diplomám amit évekkel rá, gyerek és munka mellett sikeresen elvégeztem.

Nekem is van 23 éves fiam. Velem él, iskolába jár, bár én soha nem mondtam neki, hogy 20 évesen menj dolgozni mert akkor sz*r ember vagy ha nem mész, mégis 20 évesen elment dolgozni magától is. Suli mellett ma is dolgozik, és amire neki szüksége van azt nem az én nyakamra terheli.

Mint írtam én nem zavartam el, de valahogy úgy gondolom, hogy ha 20 évesen elég érettnek tartja magát a gyerek a nemi élethez a szórakozáshoz, bulikhoz, ha igényei vannak akkor keresse meg annak az árát.

2015. márc. 1. 14:13
 12/23 anonim ***** válasza:

Már gimis koromban időnként vállaltam diákmunkákat (kukorica címerezés, szórólapozás stb., ami éppen adódott). Utána programtervező informatikusnak tanultam, az alapképzés után az egyetem mellett vállaltam mindenféle munkákat, ahogyan ment előre az idő egyre inkább találtam a szakmámba vágó alkalmi munkákat, majd gyakornok lettem egy cégnél. 22 éves koromban kezdtem a mesterképzést estin, mellette nappalin már dolgoztam rendesen, azóta teljes mértékben magamat tartom el.

Ha már egyetem mellett dolgozol amennyit tudsz, akkor az a probléma sincs, hogy nincs tapasztalatod amikor végzel!

2015. márc. 1. 14:23
 13/23 anonim ***** válasza:
61%
Jaj, hogy lepontozzák azokat, akik már 18 évesen (vagy korábban) már dolgoztak, és bejött nekik az élet, pedig csak a kérdésre válaszoltak. Mennyi itt az irigy (nem dolgozó főiskolás) ember. Na de menjen csak mindenki fősuliraa napot lopni noname szakra, utána meg jöhet sírni, hogy nincs munkája. Ahahahahaha.
2015. márc. 1. 14:27
 14/23 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért pontozzák le azokat, akik már fiatalon dolgoztak? Akkora szégyen a munka?

Én egyébként 23 éves koromban kezdtem dolgozni kemény fizikai munkát, ez így alakult, ez nekem se nem büszkeség, se nem szégyen.

Úgy gondolom, hogy jobb, ha fiatalon még tanul az ember, ha van rá lehetősége.

Ez sajnos nem mindig így alakul. Van, hogy az embernek 20 évesen már komolyan fel kell nőnie és el kell tartania magát. Nem feltétlenül és minden esetben kell elvárnunk és talán nem is tudjuk elvárni felnőtt emberként, hogy a szüleink tartsanak el minket.

2015. márc. 1. 14:40
 15/23 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy rengeteg egyetemi szak van, ami mellett egyszerűen nem lehet dolgozni. Mondok példát. Én orvosira járok, de biztosan nem ez az egyetlen szak. Órarendem nagyjából így néz ki: hétfőtől péntekig vagyok, mindennap reggel 8-tól, nagyjából fél4-4 körül végzek. Előző félévben volt, hogy fél8kor. Kötelező tesire járni, ez hétfőnként van fél-7től 8-ig. Oké, akkor dolgozhatom hétfő kivételével mindennap este/éjszaka. A gond csak az, hogy nálunk mindennap kell, muszáj tanulni. Köztudott, hogy az orvosi az egyik legnehezebb, többek között ezért is. Vannak tárgyaim, amiből eleve minden héten írunk, a vizsgára bocsátás a tét, tehát nem árt komolyan venni. Vannak olyan tárgyaim, amiből olyan nagy mennyiségű az anyag, hogy fizikailag lehetetlen vizsgaidőszakban megtanulni, nem elég rá az idő. Azt is előveszem, nemhogy minden héten, de mindennap. Naponta olyan 3-4-5 órát tanulok, függ attól is, hogy másnap írunk e valamiből. Hétvégén 6-7 órát. Akkor mikor dolgozzak, kedves válaszolók? MIKOR? Lehet azt is, hogy nem tanulok, akkor meg majd jön a hiszti, hogy miféle orvos kezel titeket, 10 év alatt elvégezte az egyetemet, azt még a legalapvetőbb eszközöket sem tudja kezelni. Nem, értsétek meg, valahogy fogjátok fel, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sajnos nem lehet kivitelezni. Lehetetlen. Mellékesen az a válaszoló vagyok, aki írta, hogy nyáron felemeli a s*ggét, de a pénz tetemes része könyvekre megy el. Pl jövő héten is veszek egyet 10ezer forintért, nincs használtan, 5 hete keresek már... nem sírok a szüleimnek, nem várok el semmit. Pusztán annyit, amennyi nekem jár, mert elsősorban ők presszionáltak engem egyetemre és ők azok, akik most villoghatnak az orvostanhallgató kislányukkal. Mégsem kapok pénzt, mint írtam ruhára sem, higiéniai cuccokra sem. És nem én vagyok az egyedüli... Most majd mindjárt megkapom, hogy kellett nekem orvosira menni, úgy kell nekem. De akkor erre meg az a reakció: ok, akkor még ennyi orvos se legyen ebben az országban, mert az meg a másik mindennapos hisztimiszti, hogy miért nincs elég doki. Ezért! Lehet lepontozni, megsértődni, le vagyok mind tojva!

Btw: egy évfolyamtársam sincs, aki dolgozna. Elsős koromban én egy-két hónapig próbáltam, külön angol órát tartottam kisgyerekeknek, de nem bírtam. Úgyhogy még csak azt sem mondhatjátok, hogy meg sem próbáltam. Jó napot!

2015. márc. 1. 15:03
 16/23 anonim ***** válasza:

Mondjuk itthon sokmindent megadtak meg szomorú eset miatti ellátás is jár a családnak.

Jól tanulok, ezért jó ösztöndíjat kapok. Így tudom, hogy milyen érzés saját pénzzel rendelkezni és valamit abból finanszírozni.

Sajnos a munkához lusta vagyok... fentiek miatt is. Meg úgy amúgy is.

20 évesen nyáron dolgoztam pár napot - szó szerint csak párat. :(

21 évesen nyáron szakmai gyakorlaton voltam, utána dolgoztam.

Most vagyok 22 éves. Most aránylag kényelmesen tudok suli mellett dolgozni, így suli mellett is dolgozom.

Sajnos olyan szakra járok, amivel végzés után se lehet elhelyezkedni, nemhogy alkalmi diákmelóba.

Könnyű fizikai munkát végzek.

Nyáron is tervezek dolgozni, és jövő ősszel, az utolsó félév mellett is.

Őszintén megmondom, szívesen tanulnék még valamit nappalin, ezért is gyűjtök most pénzt.

Szerintem nemcsak a pénz miatt hasznos a diákmunka.

A diákmunkán szerzett pénzből veszel valamit, ami a tiéd lesz, te teremtetted elő rá a keretet, nem pedig kaptad.

Mindenféle emberrel találkozol, a tanult emberektől a kevésbé tanultakig, az okosaktól a butácskákig, a mindenkit lenéző emberektől a mindenkit elfogadókig. Én már ezért hasznosnak tartom.

Kipróbálhatod, milyen a monotóniatűrésed. Ha nem jó, motivál, hogy valami piacképes dolgot tanulj.

Kipróbálhatod, menne-e hosszútávon, hogy beosztott vagy. Menne-e hosszú távon, hogy irányítanak, dirigálnak.

Egyébként suli mellett jó egy kis álldogálós, hajolgatós, emelgetős munka.

Bánom, hogy nem dolgoztam már 18-19 évesen akár csak két-két hetet nyaranta, talán jobban becsülném a pénzt.

Talán jobban tudnám, mi akarok lenni.

Sok pályaválasztási tesztet úgy lehet igazán kitölteni, ha már eleve tudod, mit vársz a leendő munkádtól, mely munkakörülmények fontosak, szeretsz-e beosztott lenni. A diákmunka is segít, hogy ezekre választ kapj.

Én például nem bírok sokat ülni. Iszonyúan sokat számítógépezek, de félóránként felállok itthon. A suliban már 90 perc után úgy érzem, nincs élet már a lábaimban. Az ülő, irodai monoton munkát kevésbé bírom, mint a csomagolást, ahol állni és járkálni kell. A továbbiakban ezt támaszpontként szeretném felhasználni. De ezek megfogalmazásához is kellett a munka és a szakmai gyakorlat. Kellett volna több.

Ha gyerekem lesz, és odaállít elém, hogy szeretne egy új kerékpárt, akkor megkérem, dolgozzon egy kicsit (mondjuk a bringa árának harmadát keresse meg; ha van már 20 éves a "gyerek" lehet azt mondanám, az egészet).

Mert akkor érezni fogja, hogy megdolgozott érte. Meg fogja becsülni. És a diákmunka amúgy is ezért és ezért jó.

2015. márc. 1. 15:09
 17/23 anonim ***** válasza:

Annyiféle élethelyzet van, anélkül, hogy bele nem látnánk a másik életébe, köpködni nem kéne egymást.

Én nem voltam pl. soha orvostanhalgató, én fiatalon már dolgoztam. Na, bumm. Mindenki úgy üti-veri az életet, ahogy tudja. Most komolyan ezen megy a hiszti?

2015. márc. 1. 15:10
 18/23 A kérdező kommentje:

De most amugy ki mondta h en nem dolgoztam?

Tavaly vegigdolgoztam a nyarat egy etteremben...

De suli kozben LEHETETLEN!

Meg nem vegeztem 18 vagyok.

Erettsegizek utana pedig egyetemre megyek.

De szerintem azok akik dolgoztak ennyi idosen ne szoljak le azt aki peldaul egyetem miatt nem dolgozik.

Pont irta is valaki hogy orvosira jar. Na most egy olyan hogy jarjon el dolgozni mellette meg?

Meg nekem azert furi hogy a valo eletben alig dolgozik par fiatal suli mellett itt pedig valamilyen oknal fogva mindenki ... :)

Picit fura

2015. márc. 1. 16:35
 19/23 anonim ***** válasza:
32%

Jaj hagyjuk már ezt az orvosit, egyik barátnőm pasija is orvosira járt Szegedre, és ő volt a bulik királya, minden hétvégén (meg hétköznap is) bulizott (pedig a Tescoban is pakolhatta volna ennyi erővel az árut éjszakánként), csak épp nem szorult rá, mert gazdagok voltak a szülei. Na és mégis elvégezte a sulit.

Na ezzel csak azt akarom mondani, hogy rengeteg főiskolástól hallom, hogy nincs ideje melletet dolgozni, de érdekes, bulizni mindig el tudnak menni.

2015. márc. 1. 18:08
 20/23 anonim ***** válasza:

#16 voltam.

Tavaly még én se tudtam volna dolgozni menni egyetem mellett.

Ötre menni dolgozni, de közben a buszon átolvasni a tananyag első felét a másnapi zh-ra, 9-ig mondjuk dolgozni, a buszon átolvasni a tananyag második felét, 10-re hazaérni, végre meleg kaját enni, fürdeni és még esetleg valamit átolvasni.

Hétvégén mondjuk beadandókat csinálni meg tanulni valamennyit, de hétvégén szülinapozás, kirándulások, házimunka, hobbi.

Vagy haverokkal ne legyünk?

Ne csináljunk meg semmit otthon, ne segítsünk?

Én is nagyon sok embert ismerek, aki kb. minden nap emberek között, mellette még sportol és a BME-t végzi akár jó jegyekkel.

De nem mindenkinek elég figyelnie órán & egyszer átolvasni az anyagot.

Viszont nyáron tényleg el lehet menni dolgozni. Az én véleményem ez.

Mondjuk júliusban és augusztus első felében, ha nem is nyáron.

2015. márc. 1. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!