Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tizenévesek ti kb mennyi...

Tizenévesek ti kb mennyi zsebpénzt kaptok? Mennyit költötök el egy hónapban? Sztetek én sokat költök el?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés kapcsán jött fel a dolog mert oltanak h miért nem elég annyi pénz de igazából nem költök semmi extrára.

teló kb 10000 egy hónapban

akkor napközben ha bemegyünk kajálni vhova vagy csak veszek egy energiaitalt vagy vmi az kb naponta 1000, az 30000 egy hónapban

kb 4 buli egy hónapban az 20000

cigi 2 naponta 1 doboz 15000

meg ha veszek vmi ruhát stb az kb 10000

ez összesen 85000 pedig nem költök semmi extrára... és még a bérlet stb nincs is benne.

Sztetek ez így sok h látjátok h mire megy el? Nem veszek semmi luxus cuccot meg ilyesmi.

Ti kb mennyit költötök el egy hónapban (olyanok válasza érdekel akik még szülőkkel élnek)?

18 F

2015. jan. 3. 16:09
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Őszinte leszek

Mi ketten költünk 190e ftot leátlagolva

De ebben a rezsi a megtakarítás, az autó, a motor, bérlet kaja, minden benne van

Napi 1000 ftbeülős kajára?

Nekemis 10000 a telefonom, de ez a munkaeszközöm, a munkám a telefonálás..

Cigi.. Igen extra és luxus manapság

Nahszőval a lenyeg, hogy rengeteget költesz..

10 éve voltam ennyi idős.

1500 ftot kaptam 1 hetre, ebben a telefonom(3 havonta töltötték fel a kártyámat) nem volt benne, és a rpuhák sem.

Majd 5000 ftot kaptam 1 hétre, de akkor az egesz heti étkezésemet( reggeli ebed vacsora is meg kellett oldani, és abulit is ha menni akartam..

Tudom,mhogy ez manapság több lenne, de azert nem a duplája, és az is havi40e

2015. jan. 3. 17:34
 22/37 anonim ***** válasza:
75%

Telefon: 7500

Bérlet: 3450

Cigi: pontos összeget nem tudok, mert nagyimmal és hugimmal közösen töltjük de nagyon max 10000

Ruha: 3 havonta - félévente 10000 ft, egy hónapra leosztva mondjuk legyen 3000

Energiaital, kávé, péksüti: 2000 (a legtöbbször barátom vesz nekem, meg ritkán élek ilyenekkel

Tisztálkodás: 3500 (speckó samponom van orvosi utasításra, ami 2 hónapra 5000)

Egyéb kiadások (most jellemzően sulis fizetnivalók, de nem csak az): 10000

Meg minden hónapban van valami, ami közbejön. Vagy koncertre megyünk, de most pl. ágyat kell venni nekem, vagy pl. cipő/csizma, amiből nem sajnáljuk a minőséget megvenni.

Ez így ~ 42 ezer, reálisnak tartom. Valakinek sok, valakinek kevés, nekem pont jó, semmiben nem szenvedek hiányt. Megengedhetjük magunknak, pedig nem vagyunk gazdagok.

19/l

2015. jan. 3. 17:35
 23/37 anonim ***** válasza:
83%

Persze, hogy nem érzed soknak, mert nem te dolgozol érte, csak kapod a szüleidtől. Ha a fizetésedből kellene ezeket megoldanod, akkor rájönnél, hogy a tízezres számla, a meki, a sok buli mekkora luxus, ha rezsit kell fizetned, vagy enni kell valamit hónap végén.

24/l

2015. jan. 3. 17:48
 24/37 anonim ***** válasza:
68%

Én 18 éves koromban havi 3000 ft zsebpénz kaptam! Új ruhát évente 1x... Telefonfeltöltést fél évente 1x... Mozi, buli félévente 1x volt.. Cigi havi 1 doboz...

SOHA nem adnék havi 85 ezret a gyerekemnek zsebpénz címén! (kivéve, ha milliárdos vagyok...)

30/nő

2015. jan. 3. 17:54
 25/37 anonim válasza:
76%

Cigi, energiaital,5000 alkoholra minden buli alkalmával - minek jársz edzeni ? Döntsd el, hogy mit szeretnél, edzés mellett ezek nem férnek meg, ha nagyon kell a koffein vegyél valami jó teát vagy max. kávé m. De ha rendesen eszel,edzel,alszol meg szedsz valami vitamint nincs rá szükség megvan anélkül az energia. Tanulj meg főzni vagy kérd meg anyukádat és dobozban legyen nálad az ebéd. Hidd el nem csak külsőleg fog meglátszani !

Én bérletre, ruhára (havi 5-10e),telefon(havi 3500) szórakozásra (havi 5-10e) költök. Természetesen én keresem meg ezekre a pénzt az egyetem mellett, de még otthon lakom. 21l

2015. jan. 3. 18:21
 26/37 anonim ***** válasza:
29%

én heti 500at kapok.

nem sok mindenre elég, de a nagyszüleimtől szoktam kapni névnapra, szülinapra , karácsonyra 10000et. szóval ha ruhát akarok venni, akkor veszek, évi 3x.

kaját itthonról viszek, meg ha tovább kell maradni bent a suliban akkor e zsbepénzemből .

a telefonom havi 3000. ezért kapok 500mb netet, meg le beszélhetem.

a barátom fizeti a fogamzásgátlómat, ami szintén havi 3000.

de összesen zsebpénzre havi 2000-et kapok.

ez van, majd ha dolgozok nyáron, akkor próbálok félre rakni, hogy következő tanávben ne legyen ez

18L

2015. jan. 3. 18:53
 27/37 anonim ***** válasza:
55%

26# vagyok

annyi lemaradt,hogy nincs ezzel baj, mert gondolom megengedhetik maguknak a szülők.

a baj ott kezdődik majd, ha te is elkezdesz dolgozni, és nem vagy tisztában a pénz értékével.

mert nem tudom minek tanulsz, de ha nem keresel majd sokat, akkor hoppon maradsz, ha így szóród a pénzt.

szóval nem irigylem tőled ezt az összeget, mint a válaszolók nagy része.

nem tehetünk róla, hogy milyen tehetős családba kerülünk.

csak becsüld meg , hogy így élhetsz.

2015. jan. 3. 18:57
 28/37 anonim ***** válasza:

Karácsonykor kapok egész családtól általában 20000Ft-ot plusz kis csokit hogy ne csak pénzt adjanak. Majd születésnapomra kapok még 10000-et. Emellett nagyon ritkán kb kéthavonta 1-szer megdobnak egy ezressel hogy elmehessek bulizni. Én ezekből veszek rokonoknak ajándékokat ünnepekre. Ami marad általában magamra költöm.

Ne haragudj, de szerintem ilyen dolgokra rengeteg. Nyáron munkával örültem hogy megkerestem a felét.

17/F

2015. jan. 3. 19:21
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

Nézőpont kérdése.

Én kb heti 500-at kapok, a szüleim nem tudnak többet adni, néha dolgozom, de nem tudom hosszútávon csinálni a suli miatt. Karácsonyra, szülinapra, névnapra, ilyesmikre se jön be semmi zsebpénz, viszont amennyit csak tudok, félreteszek (egyetem, szüleimnek kölcsönadni, de bármikor szükség lehet egy kisebb-nagyobb összegre hirtelen), szóval olyan túl sokat nem is bulizok (sokat lógok a barátaimmal, de arra egy kiülős borozás vagy egy filmnézés is bőven megteszi), ruhát nagyon ritkán veszek, kaját vagy itthonról viszek, vagy ha itthon sincs, akkor nem eszek, de ettől függetlenül nem ordít rólam a nyomor, figyelek a külsőségekre, tehát meg lehet oldani ennyiből is, csak nem kellemes. Nagyon nem.

Innen nézve a havi majd százezer rengeteg, de ha ti megtehetitek, akkor rendben van. Mindenki abból induljon ki, ami neki van a hasonlítgatás helyett, és akkor nem lesz baj:)

18L

2015. jan. 3. 20:06
 30/37 anonim ***** válasza:
Én havi 3000 Ft-t kaptam anno.
2015. jan. 3. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!