Szerintetek gyáva az aki öngyilkosságot követ el?
Ezek nem kizáró okok arra, hogy ne véleményezhessek. :)
niki_vagyok
Egy kertészmérnök sem megy oda egy agysebészhez okoskodni, hogy hogyan kellene embereket megműteni az emberek agyát, nem véletlenül. Akinek semmi köze és tapasztalata egy témáról, az nem tud érdemben hozzászólni, pl te is ezt tanúsítottad a válaszaidban. Jobban tetted volna, ha csendben maradsz és megtartod magadnak a véleményed. Az életben ebből sok gondod lesz, tudod amikor már nem anyu és apu nyakán lógsz és a saját lábadon kell megállnod, akkor már nem lesz ilyen egyszerű az élet, hogy elég egy hisztit levágnod és mindent megkapsz. :) Tanuld meg helyén kezelni a dolgokat, és azt is, hogy mikor kell és nem kell megszólalnod (utóbbi esetben pl ha foggalmad nincs az adott témáról, akkor szépen csöndben maradsz, mielőtt hülyeségeket beszélsz és lejáratod magad - ehhez itt most már túl késő, de az ember a hibáiból tanul.. bár a te esetedben ebben sem lennék biztos).
Te így gondolod, én másképp.
Szerinted van anonim és anonim nickek között különbség, szerintem nincs.
Ha valakinek nem érdemi a hozzászólása, akkor arra nem reagálok, viszont nem is vitatom jogosúltságát, mivel itt minden felhasználó egyenlő jogokkal bír.
Magyarán, bárki bármit véleményezhet és minősíthet -törődj bele :)
niki_vagyok
Micimackós témába keresgélj inkább..
Majd én eldöntöm, hogy mikor milyen témát véleményezek ^^
Érdekes volt olvasni az utolsó hozzászólásokat.
Csak azt nem értem, az emberek miért foglalkoznak egy ilyennel (niki). Hülye, elkényeztetett pi_csának tartják, mégis képesek leállni vele vitatkozni. Olvastam páran gazdagnak tartják, szerintem az nem az iphone xy-nál kezdődik, azt egy átlag magyar is meg tudja venni, ha akarja. A szülei sem igazán tartozhatnak az értelmiségi elitbe, ha ilyen gyerekük van. Valószínűleg a saját felszínes kapcsolataiból meríti az ihletet, hogy egy ilyen komoly témához, hozzá tudjon szólni. Nem kell komolyan venni, akinek egy kis esze is van, nem fogja őt komolyan venni az életben, se a barátai, se a párja, se senki. Jelenleg még igaz, hogy bárki bármit írhat, mivel az internet a szólásszabadság utolsó fellegvára, de nem árt tudni, hogy minden amit teszel, írsz, mondasz következményeket vonhat maga után.
A kérdésre így nehéz válaszolni, semmi konkrétum.
Ha egy halálos beteg vet véget az életének, hogy ne kelljen nap, mint nap szenvednie (fizikailag és lelkileg) és a szeretteinek - ha vannak - ne kelljen végignézniük, ahogy napról napra fokozatosan épül le az illető, ott meg tudom érteni. Persze ez a ritkábbik eset.
Azokról nem írok, akik szerelmi bánat vagy egyszerű világi dolgok miatt lesznek öngyilkosok. Nem érdemlik meg.
Magyarországon különösen óvatosan kellene bánni ezzel a témával. Mivel felmérések szerint világszinten a mi hazánk a 6. helyen, Európában pedig az 1. helyen áll, ezen a nem túl előkelő listán.
Ha valaki depresszióban szenved és úgy lesz öngyilkos (ez a leggyakoribb), azt nagyon tudom sajnálni, mivel ez egy gyógyítható betegség. Gyávának nem tartanám emiatt. Csupán egy kétségbeesett embernek, aki reménytelennek látja a saját jövőjét.
Aztán ott vannak azok az emberek, akik beleestek a középszerűség csapdájába. Unalmas munka, felszínes kapcsolatok, nem talál az életében semmi örömet. Ha egy ilyen ember követ el öngyilkosságot, talán joggal lehetne gyávának hívni, mivel lett volna esélye változtatni rajta.
Végül ott vannak a véletlen öngyilkosságok (túllövik magukat stb.), de ezek most nem igazán tartoznak ide.
Mindenesetre, ha valamelyik ismerősöm öngyilkos lenne, nem az lenne az első gondolatom, hogy gyáva volt. Nem tudhatom, hogy min ment keresztül, hogy végül az öngyilkosságot lássa az egyetlen megoldásnak. Lehet olyan dolgokat élt meg, ami néhányunk számára elképzelhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!