Heteroszexuálisok! Milyen érzéseket vált ki belőletek a mai Pride melegfelvonulás?
Én csak támogatni tudom a felvonulókat. És nagyon, nagyon sajnálom, hogy még mindig szükség van erre az egészre, és nem triviális az emberek többségének, hogy a melegség teljesen rendben van. Borzasztó látni, hogy mennyire le vagyunk maradva a toleráns országokhoz képest! Hogy jut eszébe egyáltalán valakinek amiatt bántani az embertársát, mert az a saját neméhez vonzódik? Nagyon el vagyok keseredve, látván, hogy itt tart Magyarország. Heteroszexuálisként is nagyon fájó a sok melegeket elítélő posztot olvasni az interneten, amit ma látni lehet. Szerintem ez nincs így rendben.
Elsősorban a heterók véleménye érdekelne, de nagyon szívesen elolvasom azok írását is, akik esetleg nem azok :)
Teljesen tisztában vagyok a téged minősítő, ocsmány gondolataid jelentésével, ne izgulj. Értelek, de nem értek egyet veled.
Nem azt akarják rád erőszakolni, hogy te is egyél spenótot, csak azt szeretnék, hogy ők nyugodtan ehessenek, és ne ítéld meg őket a spenótevés alapján. Hogy ne legyen téma az, hogy a spenótevés rossz. Hogy menj el mellettük. Spenótot esznek, azt szeretik, és akkor mi van? Ki nem sz*rja le?
Úristen, kérdező! Te nem értesz magyarul? Azt mondtad, értelmiségi családból származol! Szövegértésed hagy kívánnivalót maga után!
Sem én, sem más hozzászóló nem írt olyat, hogy a homoszexuálisoknak a négy fal között kell maradniuk, viszont a legtöbben azt írták (velem együtt), hogy szexualitásukat hagyják otthon! A felvonulással pedig a kirakatba teszik magukat, amivel éppen az ellenkező hatást érik el!
Mert ha ők provokálnak, akkor nekünk, ellenzőknek is ki kellene vonulnunk, és ellentüntetést kéne tartanunk. A kérdező eredeti kérdése az volt, hogy a heterók mit szólnak a pride-hoz? Akkor miért lepődsz meg azon, hogy vannak a tiéddel ellentétes vélemények is? Hát nem erre számítottál? Vagy akkor csak provokációnak tartod? Ha őszintén tetted fel a kérdést, és ennyire elfogadó vagy, akkor azt is el kell fogadnod, hogy nagyon sokan nem nézik jó szemmel a felvonulást, és nagyon sokan betegségnek, hajlamferdülésnek érzik a homoszexualitást.
Értem, csak szerintem ez nem jó irány. De elfogadom, hogy vannak még ilyen régi vágású, elvakult emberek. Talán túlságosan is elragadott a hév, amiért elnézést kérek. Igazad van, a kérdésben véleményt kértem, és meg is kaptam. Nem provokációnak szántam, csak őszinte véleménykifejtő beszélgetést szerettem volna. Ez meg is volt. Úgyhogy bár nem értek egyet a homofób válaszadókkal, meg kell köszönnöm nekik, hogy válaszoltak, mert ugye ezt kértem.
A szövegértésre meg nem térnék ki, miután a 67-es tökéletesen megfogalmazta a helyzetet, és neked nem sikerült befogadnom az információt. Ez látszik az utána következő kommentjeidből is. De én tényleg nem akarlak ilyesmivel bántani, mert ez nem fontos a kérdés szempontjából, csupán arra kérlek, ne minősítsük egymást jogtalanul!
Miattatok kell felvonulniuk. Ha elfogadnátok, nem lenne nagy szám. Így ezzel az évi egy délutánnal nagyon sok rosszat tehetnek az életetekben. Ha meg igen, nos, akkor veletek van a baj.
Azért nem kell a heteroknak "ellenfelvonulás", mert a heterok a többség. Heteroként nem érzem magam elnyomva. Minden nap egy hetero felvonulás, minden nap az én életem köré van szervezve.
A melegek nem akarják, hogy te is meleg legyél, viszont a homofóbok azt akarják, hogy homofób legyél. Melegnek nem lehet nevelni senkit, homofóbnak igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!