Mindenki aki kimegy külföldre, emberileg megváltozik, sokkal beképzeltebb lesz lenézi az itthon dolgozókat azt hiszi ő az isten mert pénze van. Mi értelme van ennek miért kell így megváltozniuk és rosszindulatunak lenni?
Nekem is az egyik barátom együtt éltünk minden és kiment külföldre facebook-on direkt kiteszi a pénzt a kezébe mint a kártyát oszt menőzik menyi pénzem van. 600 ezer forintot keresek te meg magyarországon élsz ozt csak 74 -et keresel max 200 ezret . De mi az a pénz az a 200 ezer csicska vagy hozzám képest én külföldön vagyok. Te soha nem fogsz ide kijutni. Meg kirak képeket pezsgőt iszogatva hogy lazulok a jólfizető munkám uttán egy kicsit ozt veri magát és lenéz téged. Akor ez mi ha nem beképzeltség ?
El van mindegyik szálva magától enyi. Ha olyan rossz volna odakint nem viselkedne így. Úgy hogy enyit a kolbászkerítéses dumáról evvel védekezik mindegyik csóri. Max az öregebbek nincsenek akik már tapasztaltabak és nem menőznek verik a nyálukat.
"Valakinek van lehetősége hogy kimenjen valakinek nem adadta meg az isten mert nem jön össze neki semmi vagy nincsenek rokonjai akik kivihetnék."
Mindenkinek van lehetösége, kivétel nélkül! A 65 éves nagynéném kiment betegápolonak egy zsido családhoz Belgiumba, már 3 éve kint van! Nem volt neki se ismeröse, se rokona, se senkije sem ott. Vannak, akik kimennek gyárimunkásként, nulla nyelvtudással, de nem járkálnak haza 2 hetente, havonta, hanem inkább félholtan is elmennek a nyelvtanfolyamokra, vagy tanulják skypeon a nyelvet, és 1,5 éven belül már az irodán vannak.
Nem kell ehhez, se rokon, se kapcsolatok, se az, hogy mit ad Isten, vagy mit nem...
Én aupairként kezdtem Angliában, majd átmentem Hollandiába, Izraelbe (ahol egy 85 éves bácsit gondoztam) Ausztriába, dolgoztam Svájcban, Franciaországban diplomát szereztem, szintén Franciaországban férjhez mentem..és most grafikusként dolgozom. Nem volt nekem sehol se ismerösöm, söt még közvetitö irodákkal se foglalkoztam.. és egy békés megyei 4000 fös falubol indultam el 19 évesen.. ennyit erröl.
Külföldön egy 600 ezres fizetés semmi... mivel egy 30nm lakás bérlése falun 300 ezer forint (legalábbis itt).. az egyik barátom 54 ezer eurot (havi 16 millio forint!) keres havonta, mint olajmérnök..mégsem lobogtatja....
aki meg 600 ezerrel forinttal meg egy pezsgös pohárral pozol, azzal nem kell foglalkozni..
Szia!
Csatlakozom én is a 4-eskéhez, mert igaza van. Valóban így van de nem szabad általánosítani. Azok akik úgy döntöttek, hogy máshol keresik megélhetésüket nagyon jól tudják, hogy mi volt, mi van és mi lesz Magyarországon mert érdekel! 10 éve élek külföldön, nagyon jól tudom, hogy itt sincs kolbászból a kerítés de könnyebb a megélhetés nekem itt mint otthon. Emberileg szerintem nem változtam, itt is kaphat az ember pofonokat! Rosszindulatúság? Szerintem ez kizárt! El se hinnéd kedves kérdező, hogy hány embernek és családnak segítettem/segítettünk mi magyarok mindenben, hogy új életet kezdhessen itt kint, legyen az bármi (papírok, munka, otthon stb..) ezen felül hátba rúgáson és kihasználáson kívül nem kaptunk köszönetet.
Ezen felül szívesen segítek mert tudom, hogy nem mindenki ilyen.
Bár személy szerint nekem is rosszul esik ha meg sem ismernek az emberek de amikor hazamegyek még ismeretlen is megtalál, hogy pénzt kérjen. Én nem tudok pénzt adni, de segítséget bizony igen ha dolgozni és élni szeretne külföldön amit visszautasítanak.
Tehát itt sincs kolbászból a kerítés, lehet , hogy jobban megy az anyagi helyzet hiszen ezért "léptem-léptünk" de akkor is számít, mert akár hány ideje/éve vagy kint a honvágy mindig megmarad. Lesni, hogy mikor, talán remény, hogy jobb lenne a helyzet Magyarországon, ha fele ennyire is már mennék haza hidd el.
Rosszindulat mindenhol megtalálható, legyen az külföldön vagy otthon.
Tehát a rosszindulatúságot és a beképzeltséget én kizárnám. Az, hogy emberileg valaki megváltozik, annak nem feltétlen kell külföldön tartózkodnia.
kérdezö, mint irtam egy 4000 fös falubol indultam el, ugyhogy elötte egy szönyeggyárban dolgoztam napi 10 orát, 10 orában fonalat tekertem fel, és kisolloval csipkedtem le a kilogo szálakat..60 ezer forintot kerestem akkor!...abbol vettem meg az elsö repjegyemet.
Igen, mindenkinek megvan a lehetösége!!!!
Hogy nem adatik meg sok embernek , hogy kimenjen?
Én kint élek Angliában Már nem is tudom hányszor kopogtattam a számat rokonoknál, barátoknál, hogy aki otthon nem boldogul az jöjjön ki. Adok szállást amíg nem talál magának (nem velem kell élniük, csak megkönnyítem, hogy nyugodtan kint tudjon megfelelő szállást találni magának, addig is van hol aludnia.) Segítek munkakeresésben is. Minden évben nyaggatom a testvéreimet jöjjenek ki. Minden évben nyaggatom a közeli barátaimat, hogy ha külföldön akarnak dolgozni, én örömmel segítek. A legtöbb még nyaralni sem jön ki, mert drága a repülőjegy.
Egyébként én úgy jöttem ki, hogy nem volt se ismerős, se rokon, se barát senki aki segített volna. Mivel tudom , így milyen nehéz, ezért is van bennem az, hogy szívesen megkönnyítem mások kijövetelét.
41/N
Normális átlag embernek meg van a lehetősége. De a szegénynek akinek vekni kenyérre nincs pénze.Nincs meg mindenkinek a lehetősége.Ez van hiába dumáltok.
Most is menőztök itt kommentbe hogy 600 ezer forint kevés. arcoskodtok itt :D Nevetségessek vagytok.
Belül kell rendet rakni meg agyilag, amúgyis minden embernek más az értékrendje és valakinek jó 200 ezer forint valakinek elég 600 ezer ft. Neminden ember egyforma valaki beképzelt valaki nem. Itt a lenézésről van szó hogy nem kell lenézni az itthonélőket. Egyébként is nézze csak le az itthonélőket menőzön, majd elzavarják a francba külföldről ozt leshet a pénz úgy is elfogy előbb utób ha nincs uttánpótlás enyi. És igaza van a kérdezőnek 100 %-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!