Ha meghatározhatnád, hogy hogyan halj meg, akkor mit választanál? (nem öngyilkosságra gondolok)
#4 (01:40) Te nagyon büszke és tudatos ember lehetsz, bár egy kicsit megkeseredett… szomorú volt olvasni, hogy nem találtál méltó társat magad mellé. Furcsa, hogy ilyen határozottan merült fel benned az utcára kerülés lehetősége, hisz most nyilván van hol laknod.
Ciánt egyébként szerintem lehetetlenség beszerezni.
-----
# 20 (16:36) Semmi gond, ne foglalkozz ilyen aprósággal :)
Érdekes ez az ordítás, mert ezt egy pusztában is megtehetnéd, tehát a nagyon magas szikla választásában már eleve benne van, hogy úgysem fog segíteni, hogy kikiabálod a problémáidat, de legalább az ember még utoljára kiadhatja magából az indulatait. Én lehet, hogy ugranék, hogy ne verjem össze-vissza magam közben többször is, és ez ne fékezzen le, hanem csak egyszer ütközzek, de akkor nagyot.
-----
Bennem is felmerült az ugrás gondolata, de semmiképp nem olyan helyről ugornék, ahol fennáll a veszélye, hogy pl. egy gyerek vérbe fagyva rám talál, mert elég botrányos látvány tud lenni egy szétszakadt test.
Ahogy többen is írták, én is leginkább alvás közben szeretnék meghalni, de úgy, hogy kb. egy hónappal előtte én választhassam meg, hogy melyik lesz az a nap, így előtte elrendezhetném a dolgaimat.
Olyan helyen szeretnék elaludni, ahol nem találhatna rám semmilyen élőlény, hogy álmomból ne arra kelljen felriadnom, hogy valamilyen állat harapdál. Ebből a célból jó lenne egy föld alatti bunker, aminek a lejárata abszolút nem látszana. Itt aztán szépen elenyészhetne a testem, és nem nézegethetne senki halálom után. Az sem ártana, ha az itt maradottak agyából kitörölhetném az emlékemet, hogy ne hiányozzam senkinek, mintha nem is léteztem volna soha...
De a legjobb az lenne, hogy amikor úgy érezném, hogy meg akarok halni, csak hármat csettintenék (a három a biztonság kedvéért kell, hogy nehogy véletlenül történjen meg), és nyom nélkül azonnal felszívódhatnék - muris lenne, ha épp egy vendéglőben lennék, és azt hinné a pincér, hogy fizetni akarok :)
-----
Vannak szimpatikus válaszok, örülök, hogy ilyen sokat reagálnak. Érdekes, hogy az öngyilkosság mégis képbe került (többek közt nálam is).
Alex Mercer ?
Rákerestem, mert nem hallottam még róla, de az amnézián kívül nem találtam más párhuzamot, bár azt is másról írtam.
" Álmodban történjen vagy tudatodnál szeretnétek lenni? " - Tudatomnál.
" Felkészülten várni vagy váratlanul, hogy ne tudd, mikor? " - Mindegy.
" Kicsit szenilisen, hogy ne érintsen fájdalmasan az öregkor vagy teljes szellemi frissességben? " - Szellemi frissességben, mindig.
" Magányban, hogy ne legyél terhére senkinek, vagy szeretteid körében? " - Lényegtelen. Az élet szól csak úgyis a többiekről. A halál mindig kizárólag magunkról szól.
" Egészségesen vagy inkább csak ha már beteg vagy? " - A lehető legegészségesebb akarok lenni mindvégig.
" Kórházban, ahol csillapíthatják a fájdalmadat vagy elbujdosva, fájva, de szabadon? " - Kórházban nem. A kórházi helyeket foglalják azok, akik meggyógyulni készülnek, nem azok, akik meghalni készülnek.
"Francba az egésszel, csak lőjenek fejbe."
Ez a leggyorsabb, legfájdalommentesebb halál szerintem. És több méltósággal jár az -e fajta halál, mint egy zuhanás.
Nekem az a legfontosabb, hogy fájdalommentesen, és méltósággal haljak meg. Nem akarok betegen, a saját szaromban fetrengeni egy kórházban, ahol szánakozó orvosok, és depressziós, gyógyulásra váró betegek vesznek körbe.
Hogy a konkrét kérdésekre is válaszoljak:
"Álmodban történjen vagy tudatodnál szeretnétek lenni?"
Mindegy.
"Felkészülten várni vagy váratlanul, hogy ne tudd, mikor?"
Ez se számít igazán. Nem félem a halált, így csak hasznomra válna tudni, mikor jön el az idő. Eltudnék búcsúzni a szeretteimtől, és a bakancslistám megvalósítható dolgaiból kihúzhatnék párat.
"Kicsit szenilisen, hogy ne érintsen fájdalmasan az öregkor vagy teljes szellemi frissességben?"
Teljes szellemi frissességben.
"Magányban, hogy ne legyél terhére senkinek, vagy szeretteid körében?"
Valakinek el kell temetnie... Megnyugtató gondolat tudni, hogy lesz aki gyászol, és szeretném ha tudná, akinek kell, hogy elmentem. Viszont tudom mekkora trauma végignézni valaki halálát. Senkinek se kívánom.
Csak annyit akarok, hogy tudomásul vegyék a halálom.
"Egészségesen vagy inkább csak ha már beteg vagy?"
Egészségesen. Vagy nem. Csak ne fájjon.
"Kórházban, ahol csillapíthatják a fájdalmadat vagy elbujdosva, fájva, de szabadon?"
Erre már válaszoltam.
Most látom (a 28-as bemásolt soránál vettem észre), hogy pongyolán fogalmaztam az első mondatot.
Álmodban történjen vagy tudatodnál szeretnél lenni? így akartam írni.
28,29: - Nektek is köszönöm a válaszokat.
28: A fejbelövésnél félnék, hogy elvétem. Hallottam már olyat, hogy valaki csak megvakult, bár biztos vannak „holtbiztos” pontok, amikor tuti az eltervezett végkifejlet. Mondjuk lehet, hogy számomra a fegyver beszerzése is gondot jelentene.
A kórházi haláltól én is iszonyodom, és a fájdalmat is nehezen viselem.
29: Én is így állok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!