Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy tipikus "stréber" hogyan...

Egy tipikus "stréber" hogyan érvényesül az életben és hol talál barátot (párt)?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz beilleszkednem. Részben sok negatív tulajdonságom miatt, részben furaságom miatt (sok dolgot másképp látok, mint az emberek általában, szembemegyek velük).

Részben pedig amiatt, mert kötelességtudó, fair-play játszó, küzdő ember vagyok, aki sokat tanul, érdeklődő, nem bulizó és kevésszer ivó. Diákként-hallgatóként tipikusan az az ember, akit a fél csoport mindig lenéz, és akihez már csak azért sem közelednek, mert nem tudják, hogy kell.

Nem vagyok szent, nem is állítom! Ha az lennék, akkor a stréberségem, nem-bulizósságom ellenére is szeretnének, mert akkor lenne bennem pár lenyűgöző jó tulajdonság.

A legtöbb fiatallal egyszerűen nem találom a közös hangot. Egyszerűen nincs közös téma, közös viccelődés, semmi...

Szeretnék végre bepasizni!

Emellett szeretnék valahogy érvényesülni az életben, társasági téren (is).

Nem olyan válaszokat várok, miszerint:

-Illeszkedj be, változz meg! Legyél más, mint most.

De azt se, hogy

-Fogadd el magad így, ahogy vagy.

És talán még önigazolást se.

Leginkább az érdekel, hol, milyen tevékenységeknél találok ilyen embereket, hova járjak el esetleg.

Emellett ha van olyan, aki hasonló cipőben jár, nagyon megköszönném, ha leírna egy-két, még nem túl személyes tapasztalatot!

2014. márc. 6. 16:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
mert nem piálsz,bulizol ezerrel,és becsületesen tanulsz? ezért ki ítélne el?tényleg most ilyenek véleményére adnál?akkor meg jobban jársz,ha csinálod a magad dolgát,légy továbbra is céltudatos,lehetsz bárki még,és majd neked fognak hízelegni...már bocs,de nem tudok mit mondani.Ha valóban ennyire lenéznek előre,akkor benned is bőven van hiba.Én már nem tudlak nyomon követni...
2014. márc. 6. 20:48
 22/31 A kérdező kommentje:

Asszem eléggé önkritikus voltam e kérdés során....

Lásd például:

"Részben sok negatív tulajdonságom miatt, részben furaságom miatt (sok dolgot másképp látok, mint az emberek általában, szembemegyek velük). "

Az emberek pedig nem szentek. Bőven ítél mindenki előre - jó hamar mindenféle után.

2014. márc. 6. 21:01
 23/31 anonim ***** válasza:
nem is kell,hogy szentek legyenek,de kérdés mi alapján ítélnek el? mit értesz "furaságnak",kontrétan érdekelne mostmár.Egyetemen tanulsz?Ott félévente úgyis,változnak a csoportásak (zöme).
2014. márc. 6. 21:06
 24/31 A kérdező kommentje:

Negyedik félévesek vagyunk és hellyel-közzel ugyanazokkal van órám.

Hogy mi alapján ítélnek, már leírtam régebben.

A megjelenésemmel kezdtem, aztán a belsővel folytattam...

2014. márc. 6. 21:38
 25/31 anonim ***** válasza:

4. vagyok újra. A facebookon van pl. kézműves csoport.

Egyébként amiket leírtál magadról, az nagyon sokban emlékeztet magamra. Én azt tanácsolnám neked, hogy ne legyél alapból ennyire szigorú magaddal, se másokkal. Van, hogy valaki elsőre nem tud elfogadni, nem fog amögé az álarc mögé látni, amit a világnak mutatsz, és meglátni mögötte milyen és ki is vagy valójában. De ha vársz még egy kicsit, megpróbálsz kedves lenni, megpróbálsz egy második esélyt adni a megismerésre, akkor lehet, hogy már menne.

Legyen benned több megértés az emberek iránt és magad iránt is, ne kritizálj rögtön. Ne azt keresd elsőre, ami nem tetszik, hanem azt, ami szimpatikus. Ne úgy menj neki egy ismeretségnek, hogy ez vagy amaz miatt kizárod, hogy lehet belőle haverság. Ha nem lehet, akkor úgyis ki fog derülni elég hamar.

Ezeket azért mondom, mert itt például egy csomó negatív dolgot elsoroltál önmagadról, de mik a pozitívumaid? Mi az, amit adni tudsz azoknak, akik kiérdemelik a bizalmad, barátságod, szeretetet? Mik a lényed, személyiséged értékes vonásai?

2014. márc. 7. 13:26
 26/31 anonim ***** válasza:

sokaknak nem jön be keveseknek meg igen, konkrétan szerintem a "pasik" 2/3-a egyáltalán nem utasítana el. kérdés hogy te kiket tekintesz pasiknak. itt már látszik hogy korhatár is van, kérdés mennyi. mik a külső felé az elvárásaid, és így tovább.

sok elutasítás lányként? ez nevetségesen hangzik.

látszik hogy sportolni se soktál, mert konkrétan 1 izompacsirta se lófrál a futópályákon, vagy szabadtéri rudakon. max a testépítő edzőtermekben, de ott se csak génkezelt bikák fordulnak meg, hanem ducik, vékonyak, meg hozzád hasonló amatőrök is.

de mint mondtam ki se kel ltenend a lábad, itt ülsz gép előtt, annyi, hogy nyitott vagy arra ha páran kezdeményeznek nálad, vagy közösségi oldalakra, fórumokra jársz. a legtöbb ilyen befordulós srác, ha te ilyennek tartod maagd, nagy valószínűséggel neten tölti az idejét.

"Elvileg sok ember van itt, aki ugyanúgy kitaszított, fura, más ember. Ilyenkor hol vagytok, amikor segíteni kell? "

attól még nem biztos hogy midenki olyan mint te. ha ilyen embereket keresel, menj az önismereti kérdésekbe meg a mentális egészség kategóriába, ott találsz 1 rakás önbizalomhiányos embert.

2014. márc. 7. 15:14
 27/31 A kérdező kommentje:

Talán keverhetően fogalmaztam.

A bizalmatlanság görcsössége nem egyenlő bennem az ítélettel. Bizalmatlan vagyok egy kissé bizonyos emberekkel, de ettől még próbálok kedves lenni velük, nyitott lenni feléjük, és magamban megadni az esélyt, hogy nem fog lenézni. Attól még, hogy nem tanul, pofázik órán, cigizik és iszik, lehet, hogy nem fog lenézni.

Talán úgy definiálnám, hogyha ítélnék, akkor 100%-ig biztos lennék benne, hogy XY nem lesz haver.

De csak bizalmatlan vagyok, ez pedig hagy valamennyi % esélyt annak, hogy lesz haver.

Egyetlen pozitívumom, hogy kitartó vagyok. Emiatt tudok változni is.

2014. márc. 7. 16:34
 28/31 A kérdező kommentje:
Reálisan próbálok nézni másokat, a pozitív és a negatív dolgokat is egyaránt észrevéve. Szerintem ez megy is.
2014. márc. 7. 16:37
 29/31 anonim válasza:
Ha ez jobb kedvre derít: szerintem meg tök helyes lánynak tűnsz, nagyon hasonítasz rám. Én nem nagyon tudok jó helyet írni, max. a kerámia szakkör, ami nagyon jó.:) Szerintem hozzáállás kérdése is, hogy mások hogy viszonyulnak hozzád, mert például én alapjában elég csendes típus vagyok, de kiharcolom magamnak mások figyelmét, érdeklődését.
2014. márc. 19. 16:56
 30/31 anonim ***** válasza:
Neked valami fiatal(abb) PhD kell az egyetemről (egy tudós alkat). Harmincas srácokra nem gondoltál még?
2014. márc. 29. 07:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!