Megbántanék bárkit ezzel a megjelenéssel temetésen?
Fekete nadrág, fekete/sötétkék csinosabb felső, fekete szövetkabát, világosbarna csizma és sál.
Húzzak a barna csizma helyett fekete topánkát? A sálat felvegyem?
Párom (2,5 éve) nagymamája halt meg a napokban, nem azért írom ki a kérdést, mert jelen helyzetben nincs jobb dolgom, csak még sosem voltam temetésen, 20 éves vagyok.
Attól függ mikor...
Fontosabb a te egészséged, minta az, hogy mi illik... Tél van, a temetés nálunk a családtagoknak legalább 1,5 őra, a tobánka ha 6 fok vanis hideg...
Szerintem azért, mert csak barna csizmád van nem kell topánkét venned.
Nálunk, akinek nem fekete a kabátja, mindig fekete szalagot kötnek.
/A hétköznapokon sem tartjuk a gyászruhat, nagyon közeli rokon esetén sem, hanem szalaggal jelezzük..nem elég a baja az embernek, még vásárolgatni is menjen...nekem speciel max 2 öltő ruhám van fekete, pedig nincs kevés feketém...lehközelebbi hozzátartózóknis így csinálják, senki nem szólja meg őket/
Szerintem mindenhol más a szokás. A párommal egy kis faluban élünk, itt nagyon pletykásak az emberek, ha nem tiszta feketében méssz akkor megszólnak. Sőt ha csak kis koszorút viszel akkor is megszólnak. Egyszerűen nincs jobb dolguk, mint azt lesni ki miben megy, mit visz és mennyire sír. Utálom ezt.
Én egyébként debreceni születésű vagyok, ott senkit nem érdekel miben méssz csak menjél.
Az a legegyszerűbb, ha megoldod, hogy tiszta feketében menj. Ilyen időben a topánka se vészes, de ha nem vagy hozzászokva, akkor megfázhatsz.
Kérj kölcsön egy pár fekete csizmát, tuti van valakinek az ismerőseid között, egy órára kibírható, és vegyél egy fekete sálat.
A párod pedig szerezzen fekete öltönyt, ez nem kérdés. Ő közeli hozzátartozó.
Egyébként sajnos az a helyzet, hogy egy bizonyos kor után az ember alkalmi ruhatárának a kialakításánál sajnos szemponttá válik az, hogy meg tudjon jelenni benne egy temetésen. Ahogy telik az idő, egyre gyakrabban fordul elő ugyanis ilyen esemény.
Eleve családon belül kellett volna megbeszélni!
Ide az ország minden tájáról írnak, különbőző szokásokkal, tradíciókkal. Te meg meg vagy lepve, hogy mindenki mást mondd...
Az meg elég vicces, hogy 20 évesen nem tudsz ilyenben dönteni.
Na jó napot!
Engem meg az irritál, hogy egy temetésen, van aki azzal foglalkozik, hogy más mit gondolhat róla, hogy mi van rajta...
Ez nem ruhabemutató csessze meg, aki mást gondol. A részvét a fontos!
Nekem még él nagyim, de anyámék már azzal ..szogatnak, hogy már nem sok ideje van hátra, most azonnal vegyek fekete szövetkabátot, mert kifizetik, és abban kell menni temetésre, mert meg fogják szólni az embert.
Nekem meg hányingerem van a témától. Tudom, hogy a büdös életbe utána nem fogom hordani ezeket a hacukárékat. Meg aztán fekete pantalló nadrágom sincs, se fekete ing, semmi.
Én szívem szerint barna téli bakancs, sötétkék farmer, szürke-fekete szövetkabát, sötét csíkos sál, alatta monokróm pulcsi, világos ingben mennék, ha oda kerülne a sor.
De nem. Vegyek fekete szövetkabát: 15-20-25 ezer (kínaiban is). Fekete öltöny, megint annyi. Fekete ing még 5 ezer.
Oszt valamikor x hónap múlva vagy kifizetik ezt nekem, vagy nem (előfordult már ez is a világtörténelemben).
Még egy ötletem van. Nem lehet valahol ilyen temetkezési ünnepi marhaságokat ("jelmezt" :) ) kölcsönözni egy hétvégére 5-6 ezer forintért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!