Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megbántanék bárkit ezzel a...

Megbántanék bárkit ezzel a megjelenéssel temetésen?

Figyelt kérdés

Fekete nadrág, fekete/sötétkék csinosabb felső, fekete szövetkabát, világosbarna csizma és sál.

Húzzak a barna csizma helyett fekete topánkát? A sálat felvegyem?

Párom (2,5 éve) nagymamája halt meg a napokban, nem azért írom ki a kérdést, mert jelen helyzetben nincs jobb dolgom, csak még sosem voltam temetésen, 20 éves vagyok.

2013. dec. 30. 06:23
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Olyan problémám lenne még, hogy a páromnak csak szürke öltönye van. Úgy tudom, közeli hozzátartozóknak illik feketében menni, ők pedig jóban voltak a mamával. Vegyen az öltöny helyett sötétebb nadrágot és fekete inget? Bocsánat a hülye kérdésekért, csak nem vagyok képben.
2013. dec. 30. 06:27
 2/19 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ez így teljesen megfelelő. Csak a legközelebbi családtagoknak kell talpig feketében megjelenni.
2013. dec. 30. 06:37
 3/19 anonim válasza:
57%

1. Részvétem :/

'fekete/sötétkék" felső jó ha veszel rá fekete szövet kabátot alatta úgy se látszik mi van.

A sál mien színű?barna csizma nem illik vedd fel a topánkát. Ha pedig csak szürke öltöny van 'Vegyen az öltöny helyett sötétebb

nadrágot és fekete inget" :) bár ha nem színes a kabátja azt is vegyen fel...:) remélem tudtam segíteni.

2013. dec. 30. 06:37
 4/19 anonim válasza:
43%

Szia!

Szerintem tokeletes amit felvenni keszulto es a parod oltonye is jo! Nem pirosba vagy szinesbe jelentek meg...

Amugy ennek arrol kene szolni hogy az utolso utjan elkisered a jelenleteddel kifejezed a tiszteleted! Mindegy az oltony szine!

Senki se ugy vasarol ruhat, hogy na ez temetesre is jo lesz majd!

Reszvetem!

Nalunk is most halt meg Parom mamaja :(

2013. dec. 30. 06:48
 5/19 A kérdező kommentje:

A sál is barna, elég világos. Akkor csizma helyett mindenképpen topánkába megyek, és úgyis ma akartam felsőt venni, lehet, hogy beújítok egy sötétebb sálat is. Köszönöm a segítséget!

Utolsó!

Én is így gondolom, ahogy te... Csodálom anyósomat, amiért ennyi erő van benne, terelgeti az egész családot, intézi az ügyeket, főz, mos, takarít. Persze, tudom, csak leköti magát, de nem mindenki lenne arra képes, amire ő. Jó lenne, ha még idén meg tudnánk oldani a temetést, de az sem lesz egy könnyű kör, mikor jönnek a rokonok, ismerősök részvétet nyilvánítani... Rengeteg erőt és kitartást kívánok nektek! Nehéz és szomorú időszak, de együtt átvészelitek!

2013. dec. 30. 07:06
 6/19 anonim ***** válasza:

Szerintem jó lesz ez így.

Ha bőven van rá pénzetek, akkor a párod vehet egy fekete öltönyt, de ha nem, akkor nem.

2013. dec. 30. 07:08
 7/19 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem a sál nem fontos, nincs akkora hideg.

A többi teljesen rendben. Neked elég ha sötétben leszel. Nem kell feltétlenül feketében.

2013. dec. 30. 07:33
 8/19 anonim ***** válasza:
79%
Csak a közeli hozzátartozóknak kell tiszta feketében lenni, tiszta feketében ne menj.
2013. dec. 30. 07:53
 9/19 anonim ***** válasza:
64%

Semmiképpen ne topánkában menj, mert megfázol. Ha nincs is nagyon hideg, aí temetőben állni egy óra hosszat elég a megfázáshoz.

Nyugodtan mehetsz barna csizmában.

Ma már senki nem ragaszkodik a régi hagyományokhoz. Fiatal koromban a család és a távolabbi nőrokonok fején kötelező volt a fekete kendő. A gyászoló nőknek is vagy kendő, vagy fekete kalap kellett.

Egyedül pirosban nem illik temetésre menni.

2013. dec. 30. 07:55
 10/19 anonim ***** válasza:
91%

"Egyedül pirosban nem illik temetésre menni."

Édesapám 24 éves koromban halt meg. Nem volt fekete kabátom, de még barna sem. Egy piros kabátom volt.. Szerintetek az volt a legnagyobb gondom akkor, hogy milyen színű kabátban megyek eltemetni Őt!!!???

Úgyhogy a kérdésre a válasz: Tökéletes a ruhád!

2013. dec. 30. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!