Ha különféle szerek önbizalmat adnak, vagy jókedvet, vagy kommunikatívabb vagy, akkor biológia kémia az önbizalom, közèrzet, szoc.készség?
Ha elektronok a számítógépben megváltoztathatnak valami egy szoftverben, a szoftver elektronok?
Ezre nehéz válaszolni, de talán valahogy nem egészen visszavezethető egy magasabb szinten jelenlévő dolog az alacsonyabb szintre.
"azt hozzák elő ami benned van"
(Ugy tudtam dopamin termelést fokoznak de ettol akkor tekintsünk el)
Szóval akkor az emberekben alapbol benne van az önbizalom, boldogság, szoc.készség, csak normal tiszta állapotban ezeket leblokkolják a gátlások?
De ha a gátlásokra hatással vannak szerek, akkor az is biologia kémia?
Vegyületekkel csak vegyületekre lehet hatással lenni, nem?
Tehát akkor vegyület kémia a gátlás önbizalomhiány szorongás esetleg depresszió is.
Úgy értettem, hogy tulajdonságokat nem raknak beléd. És igen, úgy születünk, nyakig önbizalommal, gátlások nélkül. Melyik kisbabát zavarja, hogy ő most bekakilt, pedig azt nem illik? Melyik nem kiabál ha éhes, pedig azt sem illik? Tiszta a popója, tele a pocakja, fülig ér a szája, boldog. Aztán elkezdi kapni és befogadni a gátló parancsokat. Figyeli, hogy mit tilos ahhoz, hogy fontos legyen, törődjenek vele, elfogadják.
De például depressziót okozhat az is, hogy sorozatban rossz dolgok történnek valakivel és az is, hogy felborul az agy kémiája. Első esetben nem elég a gyógyszer, másodiknál igen. De még olyan is van, hogy valaki egy mondatot nem tud elmondani annyira dadog, de órákig tud önfeledten, hiba nélkül énekelni, mint ha nem is ő lenne. És ehhez semmit nem használ, csak felszabadul éneklés közben.
" Figyeli, hogy mit tilos ahhoz, hogy fontos legyen, törődjenek vele, elfogadják."
Aztán ugyanezek a gátlások okozzák pont azt, hogy ne fogadjanak el, ne törődjenek, ne szeressenek.
Micsoda paradox.
Ahogy levezette 4.
Kezdetben gyerekként mindenki tele van önbizalommal felszabadult. Be is tojik. Aztán a gátlások szorongás társafalmi normák meg ezek szép lassan kialakulnak. Es ahogy irta 4. megfelelési kényszerbol, hogy elfogadjanak hogy szeressenek megtanuljuk a társadalmi etikettet szabályokat korlátokat meg minden ilyet.
Es már nincs határtalan gátlástalan önbizalom felszabadultság.
hanem önbizalomhiány van tele szorongás gátlással meg pl nem merem megszolitani, meg komm.zavar, mit mondjak neki nincs mirol témáznom meg ilyenek vannak.
Ergo igy nehezen alakul ki bármi is nem fogadnak el nem szeretnek nem tudsz beilleszkedni.
Ellenben ha pl iszol a gátlások megszunnek felszabadulsz vigyorogsz mint a tejbetök tele vagy onbizalommal, dől beloled a szó a legjobb társaság vagy, akkor meg elfogadnak szeretnek be tudsz illeszkedni.
Vázlatban:
Azert hogy szeressenek megfelelésbol kialakulnak gátlásaid, és pont ezektol a gálásoktol leszel kevésbé szerethető, mert amikor(piával akármivel)leverkőzöd szinte rajong érted imád téged befogad elfogad mindenki es veled egyutt mosolyognak.
Köszönöm szépen, hogy részletesen kifejtetted.
Szerintem én egy nagyon kicsi kisebbség vagyok az emberek között, de pont az ilyen szélesen gesztikuláló, harsány, szerektől magát jól érző emberektől fizikailag is rosszul vagyok, kerülöm a látványukat is amint lehetséges.
Azokkal rokonszenvezem akik teljes szívvel elmélyülnek abban amivel foglalkoznak éppen és megmutatkozik az elköteleződésük, hozzáértésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!