Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb emlős állat kölyökként aranyos, de az ember baba egyáltalán nem az?

Figyelt kérdés
Kimondottan visszataszító sok kisbaba látványa. És nem csak szerintem. Undik.
ma 14:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%
Fura, de én kisbabaként cuki voltam, és rengeteg aranyos kisbabát láttam. Elég szomorú, hogy te így látod. Szerintem az emberek többsége nem így gondolja.
ma 14:34
 12/22 Metionin ***** válasza:
89%
#6. Utána is részben a szőr hiánya miatt, a kisállat sokszor a bundája miatt cuki. De etológusok kutatták, hogy mi váltja ki az emberekből a cuki érzést és az eredmény kb. az, amitől egy kisállat is cuki pl. az arányaiban nagy szemek, rövid orr, kisebb, kerekebb fülek mint a felnőtt állaté. Ha megnézed az embergyereket, ott is sokszor azt látják szépnek, amelyiken ezek megfigyelhetők, vedd csak elő a pl. a pelenkákon látható gyerekmodelleket. És ja, elég sok kisbaba inkább hasonlít egy krumplira, mint egy babasémára, ahogy az etológusok elnevezték ezt a jelenséget.
ma 14:36
 13/22 A kérdező kommentje:

Szerintem nagyon nagyon ritka, hogy egy kisbaba szép. Épp ezért a kérdésem, hogy miért van az, hogy az állatoknál aranyosak/szépek a kölykök, az emberek esetében meg nem igazán.

De akkor kiegészítem azzal, hogy 'általában' miért van így, mert tegyük fel elhiszem, hogy a te kisbabád szép volt.

ma 14:36
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

ma 14:37
 15/22 anonim ***** válasza:
55%

A kérdésre a válasz tényleg az, hogy benned van a hiba.

Az állatkölykök (az ember is) úgy vannak megtervezve, hogy cukik legyenek, az adott allatcsoport tagjai ne gyilkolják őket feltétlenül, vsgy csak ne lássanak bennük fenyegetést (lekerekített vonalak, stb).

Most az, hogy neked nem cukik, azt jelenti hogy nem úgy működsz ahogy az ember "ki lett találva" hogy működjön.

Plusz egy kérdés, mert van egy másik gyanúm is: mikortól gondolod egy gyerekről, hogy cuki? Már ha egyáltalán van ilyen kor.

ma 14:48
 16/22 anonim ***** válasza:
84%
Elfogulatlanul mondom, hogy az emberbabák többsége cuki/aranyos/szép. 40+ os, gyermektelen férfi vagyok, és nem vagyok pedofil. Láttam már én is kimondottan csúnya babákat. ( De biztos őket is cukinak találták nagyon sokan a szüleiken kívül is) Belőlük nagyon kevés van.
ma 15:15
 17/22 anonim ***** válasza:
18%
Na ugyanezt ismételd meg, amikor majd a tiédet tartod a karodban. Egyáltalán nem láttam édesnek a kisbabákat, a kutyakölyköket annál inkább. Aztán megszüntetett a kislányom és szerelmes lettem. Egyrészt hogy milyen kicsi egy újszülött és milyen okos szeme van. És sorolhatnám. Éjjel-nappal puszilgattam. Most is puszilgatom, pedig mindjárt 11 éves. Mindig látni fogom benne azt a pici babát. A többi babát nem láttam ennyire édesnek, de mostanában előfordul, ami azelőtt soha, hogy látok egy videót 1-2 hónapos babáról és sírva fakadok, annyira feljön az az érzés.
ma 15:54
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez erdekes kérdés. Amugy magadat is visszataszitonak latod a babakori kepeiden?
ma 16:12
 19/22 A kérdező kommentje:

Persze! Minden baba ronda.

ma 16:21
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem tetszenek a babák, én nagyon csúnya voltam.
ma 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!