Hogyan döntik el az emberek, hogy mihhez kezdenek az életükkel?
Szerintem az élet adja - hova keveredsz, milyen tapasztalatokat gyűjtesz, kivel, vagy kikkel találkozol...
Nekem 19 évesen volt egy súlyos, életveszélyes balesetem, azóta túlélek.
Van, aki relatívan hamar megtalálja, mi az, amiben ügyes és szívesen is foglalkozik vele, aztán ebben fog elhelyezkedni. Ezek egy része valóban marad is a pályán, míg másik részük, vagy külső vagy az egyénen belüli okból, pályát vált.
Vannak olyanok, akik viszont relatívan későn jutnak el arra a pontra, hogy megtalálják, milyen irányba menjen az életük. Ők általában vagy sokáig keresgélnek eredménytelenül, vagy belesüppedtek egy helyzetbe, ahonnan nem tudtak/akartak kimozdulni.
Olyan is van, akinek vállalkozó valamelyik felmenője, rokona, így neki eleve adott egy lehetőség, amivel nem biztos, hogy élni fog.
Mindigis tudtam hogy szeretnék családot majd egyszer. Én is nagy családban nőttem fel, szüleim együtt vannak, nagyon jó a kapcsolatuk is.
Karrier szempontból pedig mindigis érdekelt és jó voltam ebből aztán egyszer meghallgattam egy előadást arról hogy ez a pálya kinek való és mit csinálnak valójában, akik ezzel foglalkoznak. Teljesen magamraismertem. Így választottam szakot. Aztán az egyetemen jött egy tanár, mentorált, dolgoztam neki és gyakorlatilag kinevelt belőlem egy specializált szakembert. Azóta ezen a pályán haladok.
Nekem ez a két fő vonal (párkapcsolat és karrier) a többi meg (barátok, hobbik) alakultak az idő folyamán. De azon is alakított az, hogy egész kicsi koromtól rengeteg különórára jártam (mondjuk kétféle sport, kétféle hangszer + szolfézs stb) és mindenből mindig versenyeztem. A barátaim meg gyerekkoromból is megmaradtak, van, aki általánosból, valaki már előtte, ovi előtt a szomszédom volt és együtt játszottunk. Szóval így fokozatosan alakult és meg is maradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!