Sokan miért engedik be a kutyát a lakásba mikor ez egyáltalán nem higénikus?
Kint a koszos utcán felszedi a koszt, majd a mancsával bemászik az ágyba. Arról nem beszélve, hogy a fenekét se mossák minden egyes alkalommal. El nem tudom képzelni, hogy egyesek ezt hogy gondolják.
Másik kedvencem a konyhában hull a szőre, megy mindenhova, az ételbe is.
Meg lehet törölni a mancsát séta után, másrészt meg attól, hogy bent van a kutya, nem biztos, hogy felengedik az ágyra is.
Nekem macskáim vannak, azok nem mennek ki, de a szőrük nekik is hullik, de napi porszívózással azért ezt lehet ám kezelni.
Ismerek olyat, akinek kinti-benti kutyája van.
Ágyra, kanapéra nem mehet fel. Nem is minden szobában tartózkodhat. Ahol járkál ott naponta többször is porszívózva van és sokszor fel van mosva. Extra teher ez szerintem, de így azért elég higénikus is.
Lánybarátomnál benti kutya van és patyolat a lakás.
Ez nem igénytelenség, de az ilyen gondolkodás problémás.
Az ilyen kérdés csak vérlázításra alkalmas, aminél több észnek kéne lenni 2025-ben. Dehát alkalmas a nép arra, hogy nem kéne ilyen csodában hinni. :-)
Én alapvetően nem pártolom a lakásban való állattartást, a néhai kutyám és a mostani macskáim is az udvarban laktak.
DE.
"Macska a legnagyobb bacihordozó mindközül."
Sokat olvastam mostanában arról, hogy mennyire fontos egy kellően diverz baktériumflóra a beleinkben. Ezzel kapcsolatban kikutatták, hogy a gyerekkori állattartás erre milyen jó hatással van. Szóval igazából ez a mondat lehet mellette érv is. A túlzott higiénia valójában nem jó nekünk - ahogy az első is utalt rá.
"mancsával bemászik az ágyba. Arról nem beszélve, hogy a fenekét se mossák minden egyes alkalommal"
Pl akit én közelebbről láttam, az a szobakutya lábát-seggét is megtörölte mindig, mielőtt bevitte a lakásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!