Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sokan miért engedik be a...

Sokan miért engedik be a kutyát a lakásba mikor ez egyáltalán nem higénikus?

Figyelt kérdés

Kint a koszos utcán felszedi a koszt, majd a mancsával bemászik az ágyba. Arról nem beszélve, hogy a fenekét se mossák minden egyes alkalommal. El nem tudom képzelni, hogy egyesek ezt hogy gondolják.

Másik kedvencem a konyhában hull a szőre, megy mindenhova, az ételbe is.

jan. 2. 08:32
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Állatorvostól tudom az információkat, még mielőtt elástok. Ő mondta, hogy nagyon nem higénikus. Én meg osztom a véleményét, ennyi.

Aki bent tart állatot, az úgyis védi, mert elfogult.

jan. 2. 13:02
 22/37 anonim ***** válasza:
75%
Nem elfogultságból védem, hanem mert szimplán nincs semmi negatív hatása az életemre, hogy bent van. A mobilodon szerintem több a bacilus, amit állandóan fogdosol meg emelgetsz az arcod elé. Azon mégsem pampog senki, maximum néhány extrém óvatos gyakrabban fertőtleníti.
jan. 2. 13:07
 23/37 anonim ***** válasza:
75%
Ha valóban veszélyforrás lenne, akkor lennének rá kézzelfogható bizonyítékok pl kutatások, amik bizonyítják, hogy az állattal együtt alvók gyakrabban betegszenek meg, kevesebb ideig élnek stb. Az, hogy több bacival találkozok, ami ellen a szervezetem láthatóan dalolva győzedelmeskedik, nekem nem meggyőző ellenérv.
jan. 2. 13:47
 24/37 anonim ***** válasza:
72%

18 éve osztom meg a lakásom kutyákkal, köszi az aggódást, de beteg sem voltam soha miattuk.

Másrészt a saját ingatlanomban ugye eldönthetem kit és mit engedek be? :)

jan. 2. 14:17
 25/37 A kérdező kommentje:

A 24-nek nem válaszolnék.

Valaki itt nagyon leragadt a bacinál, pedig nem pont csak erről szólna a kérdés.

Szag, szőr, kosz, ilyesmi.

jan. 2. 14:41
 26/37 anonim válasza:
27%

Szerintem is igénytelen kutyát tartani a lakásban. A büdös kutyaszagot mindenki megérzi, aki nem ott él. Ez olyan mint a dohányosok esete. Ha nem cigizel, akkor akár már méterekről kiszimatolod, hogy a másik elszívott egy szálat fél órával ezelőtt. Közben neki fel sem tűnik a szag.

Kicsit állatkínzás is a dolog. Ha valaki dolgozó ember, akkor maximum 2 órát tud rászánni a jószágra. Naponta 2 órát lehet a szabadban. A többi 22-őt pedig bezárva tölti a lakásban. Mint egy börtön, de még tán ott is több időt tölthetsz az udvaron :D

És az ilyen emberek a legnagyobb állatvédők. Mint amikor a turbó zöldek az atomenergia ellen harcolnak. Aztán kénytelenek nyitni helyette hagyományos hőerőművet, mert a szélkerekek és napelemek nem elég stabil és szabályozható energiatermelők. De legalább a lelkük megnyuguszik, mert ők milyen zöldek :) A lakásos kutyatartók is ilyenek lehetnek.

jan. 2. 16:35
 27/37 anonim ***** válasza:
85%

24 vagyok. Naponta porszívózok, amikor bejönnek lábtörlés van, a szőrük alig hullik, és hidd el nekem ha a kutyagyűlőlő anyósom nem érez kutyaszagot a lakásban, akkor senki.

Mindent meg lehet oldani, csak több macera. Nekem pedig megér ennyi macerát.

26-os, aki kertben tart kutyát az mitől jobb? Szted a kutyának az udvar nem lesz olyan egy idő után mint egy szoba?

jan. 2. 17:18
 28/37 anonim ***** válasza:
72%

Szívesebben engedem be a kutyámat az ágyba, mint néhány embert a lakásomba. Irodai dolgozó vagyok, mégis tudnék neked mesélni, hogy hányan jönnek ki a vécéből kézmosás nélkül, hányan lögybölik el a tányért, evőeszközt evés után hideg vízzel... Ők diplomás, szépen felöltözött emberek. És ezeket nem is tudhatod senkiről sem, mert kívülről nem látszik az ilyen fajta igénytelenség.

A kutyámat évente viszem állatorvosi ellenőrzésre, védekezek az élősködők ellen, egészséges ennivalót kap, rendszeresen tisztítom a bundáját, séta után a releváns testrészeket, rendszeresen takarítok, mosom a takaróit, kiságyait, így nincs kutyaszag, és ezt nem csak a "szagvakság" mondatja velem. De egy fóbiásnak, aki ráadásul csak provokálni akar a kérdésével, ezt hiába is bizonygatom.

jan. 2. 17:40
 29/37 anonim ***** válasza:
72%
Nyilván provokáció a kérdés, de annyit megjegyeznék, hogy egy olyan állatorvoshoz nem vinném el az állatkámat, aki így vélekedik erről a témáról..... Ezek szerint ez az orvos nem rendelőben, hanem kint a parkban vizsgálja meg a pácienseit? Hiszen a rendelő is szoba, tehát jobb esetben bent van. Arról nem beszélve, hogy szakmailag is nagyon képzett lehet......
jan. 2. 17:54
 30/37 anonim ***** válasza:
72%

Régen, mikor még együtt éltem a bátyámmal, sokkal durvább volt a ház. A mosdó környéke folyton tele volt a borotválkozás utáni szőrrel, mindenhol kosz volt és egy kamasz srác szaga nagyon durva. Van egy sejtésem, hogy veled is horror lehet az élet, kérdező. Nem csoda, hogy ilyen keserű vagy. És nem is szívesen látnálak a lakásban, hidd el. Szerencsére biztos nem kedvelnélek, mert nem szeretem a hisztis és akaratos pockokat, úgyhogy nem áll fent az a veszély, hogy fárasztanál.

Most 3 kutya él a lakásban és tisztaság van. És hála az illatgyertyáknak, szellőztetésnek, sütésnek, takarításnak stb nincs kutyaszag.

És az még mindig tény, hogy az ember sokkal több baktériumot hordoz.

jan. 2. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!