Szerettek vagy utáltok öregedni?
Ki az, aki szeret öregedni? Semmi jó nincs abban, hogy ráncosodsz, gyengülsz, fáj mindened stb😆
Persze a belsőt tekintve jó dolog, mert tapasztaltabb, bölcsebb, magabiztosabb leszel a korral. Persze ez se igaz mindenkire…de aki foglalkozik önismerettel, tanul a hibáiból és fejlődni akar, annak jót tesz az idő.
Ez nagyban függ attól milyen életkorban van az ember.
Én pl 15 éves körül szerettem felnőni, mármint akartam, hogy "nagyobb legyek végre". 20 évesen amikor elkezdtem dolgozni, akkor az idő inkább a tudás, tapasztalat szerzés miatt volt hasznos. Most 30 évesen meg sok dolgom van, haladnom kell és az idő repül. Nem a korom miatt, de lelassítanám kicsit az időt.
Pedig vannak. Nem egy helyen olvastam hogy sokkal jobb egyeseknek felnőttként mint gyerekként.
Megerősíteni tudom az 1-est. Külső és egészségi dolgok hanyatlanak, az elme száguld, az öntudat kib.ssza a biztosítékot, mindent láttam, mindent is tudok, komolyan mondom, ha 25 évesen lettem volna mindezek tudatában, ismeretében, megváltottam volna a világot a magam módján.
De, hogy a kérdésedre válaszoljak: alapvetően nem szeretek öregedni, mert míg fiatal korában az ember nem gondol (normál esetben) az elmúlásra, nekem már a mindennapjaim része. És nem csak kifejezetten a halál, hanem inkább a hanyatlás. Szokták mondani, hogy 50 után jön a B oldal. És tényleg így van. Persze, van még élet 50 után is bőven, de már tudod, hogy vannak dolgok, amelyek már nem lesznek többet, nem élheted meg, volt benne részed, a fiatalságoddal járt, és ez nem jó érzés, ezért szívesen feladnám a tapasztalást, az öntudatot, a tudást, ami a fejemben van, és lennék inkább fiatal újra.
Igen, sokkal jobb FIATAL életerős szexi felnőttnek lenni, mint gyereknek. De 50-60 éves felnőttnek lenni annyira azért nem lehet jó :D
Engem az zavar hogy nem lehet nyugodtan öregedni.
Mindenhol az megy fesd a hajad meg alakitsd a ruhatárad meg nézz ki üdén.
Mintha őszülni, vagy ősznek lenni bűn lenne.
Meg megy a degradálás ismerősöktől is ha fekveszek vmi nyanya kabátot, meg olds cool ruhákat(ha jol írtam)
Folyt: Bezzeg az meg menő ha 40 esek 20 évesnek öltöznek.
Én ezt utálom
Azt azért tegyük hozzá hogy gyerekként sokkal de sokkal lassabban telik az idő.
Tehát ha valaki most 22 éves az egy szempillantás múlva 32 éves lesz ami nem számít már fiatalnak sem.
Míg gyerekkorban 2 év is rengeteg. 5 év pedig szinte végtelen.
Tehát a felnőttkor már a kapkodásról, munkáról, felelősségről, gyors időmúlásról illetve öregedésről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!