Az emberek többsége miért pánikol be, ha betölti a 30. életévét?
Ennek sokban köze van ahhoz hogy a mai harmincévesek amikor beléptek a tinikorba az évezred forduló után akkor voltak a szülei harmincévesek. És volt nekik ingatlan, egy esetleg két autó is stb. azaz stabil életformát éltek már így kialakult ez az ideál.
És ők pedig a szüleikhez képest sehol sem tartanak holott tudják jól hogy akkoriban teljesen más világ volt de mégis azért szarul esik ezért kissé hajlamosak depresszióba esni és sötéten látni a jövőt
Nyáron leszek 30, pont aktuális a kérdés :D
Nem volt az olyan régen, amikor 30 éves korodra már mindened megvolt. Házasság, két gyerek, stabil munkahely, saját ingatlan. Öregnek is számítottál, főleg, ha nő vagy. Ma már ez nincs így, nekem pl egyedül a házasság lesz meg 30 előtt, oké munkahelyem is van, de épp váltani szeretnék. Ma már a 30 éves is fiatal, mert még nem csinált meg mindent a "bevásárló listáról", plusz picit növekedett az átlag életkor is. De sokak fejében úgy van, ahogy az egyik előző írta, hogy hasonlítgatja magát a szüleihez. Az én szüleimnek már megvolt az a lakása huszonévesen, amiben most is élnek, 127 négyzetméter, Budapest belvárosában van. Nekem mikor lesz ilyenem? :D örülök, ha 30 éves hitellel lesz egy 50 négyzetméteres a külvárosban, mint amiben most is élek albérletben. Két gyerekük is volt már ennyi idősen, nekem egy sem, tesóm is 30 felett szült. Megfordult a világ, de még nem annyira, hogy ez természetes legyen.
Amúgy nekem is fáj mindenem már most :(
Ja és mondjuk engem ez nem érint, de sok velem egyidősnek a húszas évei voltak a legjobbak, mert elmentek másik városba egyetemre, nem kellett dolgozniuk, elvégeztek két bulizás között egy vagy két szakot és amíg tudták, húzták az időt a munkába állással. 30 évesen ezt már nem tehetik meg.
Én 40-él pánikoltam be kicsit.
Na a 40 az már k**úrvára pocsék.
A 30 nem érdekelt.
Mert a fiataloknál a mostani viágban ez (is) lett a divat,meg sokminden "más".Már azon sem csodálkoznék,ha 31 évesen divatból őszre festetné valaki a haját és bottal járna.Ez olyan,mint 20 évesen a kockás inges szakállas bácsifejű amerikai favágó stílus.
Aki 30 évesen bepánikol a kora miatt,az bizony mentális beteg.
A többség az túlzás.
Habár ezen az oldalon már 30-tól temetik az embereket kb.
30....épphogy elkezdenek élni, lesz végre jobb munka jobb fizu talán épp, hogy belevágnak egy hitelbe saját lakás vagy házba...
Aki 30 évesen bepánikol annak valami más gondja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!