Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak egy segédmunkás vagyok?...

Csak egy segédmunkás vagyok? Ez ennyire ciki ?

Figyelt kérdés

Már egy pár éve "csicskaként" dolgozok egy cégnél mint segédmunkás. Van szakmám, csak annyira elvették a kedvem mikor tanultam, hogy megundorodtam tőle.

Azt vettem észre hogy sokan lenéznek minket. Alapvetően tiszta vagyok, de van hogy koszosan megyek haza. Nem egyszer kaptam fintorgást buszon ülőktől, lenézést.

Mondjuk úgy személyszerint engem nem érdekel, csak azért elgondolkodtató hogy mi megvetni való van ezen ? Hogy az ember dolgozik ?

Oké nem járok öltönybe, nem vagyok elég okos , ezeket tudom magamról. Lányokkal való randi során ha közöltem hogy mit dolgozok, valahogy mindegyik elpárolgott.

Volt amelyik úgy reagált mint ha azt mondtam volna hogy egy lezülött csöves vagyok aki a hányásába alszik minden este a tökeit markolászva... nem értem.

dec. 3. 18:19
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

30

Nem-nem, rád fater. A kérdésre persze nem válaszoltál. Amúgy elírtam, a kész nyilván kés akart lenni.

dec. 4. 12:15
 32/37 anonim ***** válasza:

#31 Ha válaszolnék mi változna?

Ha azt írnám egyet sem, akkor büszkén vernéd a melled, hogy te győztél.

Ha azt írnám minimum egyet, akkor meg úgyis azt írnád, hogy hazudok és büszkén vernéd a melled, hogy te győztél.

Az eredmény mindkét esetben ugyanaz: elkönyvelnéd a győzelmed, hiszen te vagy az iskolapéldája az online kemény prolinak :)

dec. 4. 12:33
 33/37 anonim ***** válasza:
#33 Ahogy megmondtam, úgy is lett: elkönyvelted a győzelmed, hiszen te vagy az iskolapéldája az online kemény prolinak.
dec. 4. 15:44
 34/37 anonim ***** válasza:

#33 Örülök, hogy segíttettem abban, hogy végre életedben először valakinek érezheted magad azzal, hogy az otthonod magányában előadod a kőkeményet, és másoknak ugatsz név és arc nélkül.

Jól élvezd ki, mert mindjárt itt a munkaidő vége, ülhetsz fel a buszra, ott meg szembejön veled való élet és magad alá szarsz a csövesektől, majd gyorsan elsunnyogsz mint ahogy a való életben mindig is teszed.

dec. 4. 15:52
 35/37 UlfOrmson ***** válasza:
80%

Miért lenne ciki. Diplomás régészként a munkám része a kétkezi munka, egy–egy terepi nap után sárosan–agyagosan megyek haza (sajnos nem mindig megoldható a fűtött konténer, hidegben meg nem szívesen öltözik át az ember a kocsi mellett állva). Elég gyakran megkapom a megvető tekintetet, régebben zavart, de ma már pont lesz.rom.

Attól, hogy valaki fizikai munkát végez még nem lesz kevesebb.

dec. 4. 17:47
 36/37 anonim ***** válasza:
68%
Értelmiségi pályán is van segédmunka.
dec. 4. 18:09
 37/37 anonim ***** válasza:

Szia! Az én párom is segédmunkás(nak van bejelentve) építőiparban. Nem ez az erdeti munkája, és nem is segédmunkát végez, csak hát khm... a főnöknek így jobban megéri. (Nekünk nem, de az már más kérdés).

Szóval, ő is sokszor koszosan jön haza, mint aki bányában dolgozik, sőt nyáron ordenálé szagot áraszt. Na akkor én is kiborulok. De: nyulván dolgozik, megizzad, erről nem tehet, meg ha kosszal jár a munka, arról sem. Igazából a megfelelö munkakörülmények részének kellene lennie, hogy legyen öltöző és zuhanyzó a munkahelyén. A régi helyén ez így is volt. Most viszont nem, és én is mérges vagyok, pedig ő autóval jár. Viszont én buszon utazok, és ott én sem szeretem ha valaki koszos, büdös - én tiszta ruhában ülök le, nem akarom hogy más miatt koszos legyen a ruhám.

Szóval munkában koszosnak lenni nem baj, de másokra is oda kell figyelni, és ebben a fönóködnek kellene közreműködnie.

A másik, a cimkézés. Ha meghallja valaki azt a szót, hogy segédmunkás, rögtön a megatív tartalmak jönnek elő. Ez ugyanolyan, mint az itthoni kisebbségről alkotott kép. Nem mondható el mindegyikükről, de valamiért mégis kialakult ez a kép és innentől egy kalap alá vesznek mindenkit. Tény, hogy a segédmunkásokról is a kisebbség, alkoholizálás, lezüllött kinézet, anyagi problémák, trágár beszéd, aluliskolázottság amik elöször nekem is eszembe jutnak. Mondom ezt úgy, hogy az én páromra egyik sem igaz, én pedig főiskolát végeztem. Amikor megismerkedtünk, nem került szóba a munka, csak később, miután már emberileg ismertem hogy milyen rendes, segítőkész, odaadó. Azt nem tudom, ha fordítva lett volna, akkor is akartam volna találkozni vele, az előítéleteim miatt, bevallom. De nem bántam meg.

Ezt tudom neked is az ismerkedés terén javasolni. Nem hazudni kell, ha kérdezi sem titkolni, de lehetőséget adni a nőnek, hogy megismerjen előbb.

jan. 3. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!