Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Boltban jogosan nézhetnek...

Boltban jogosan nézhetnek bele a táskámba?

Figyelt kérdés

Kínai boltban voltam Budapesten, körbejártam, megnéztem néhány dolgot, egy barátnőmnek kerestem ajándékot, de nem találtam, így hát tovább mentem volna a másik kínaiba. Na amikor léptem volna ki at ajtón, utánnam ordított a kínai csaj szinte kinaiul hogy forduljak vissza. Kellett jó néhány perc hogy felfogjam a szavait, hogy ő a táskámba akar nézni.

Nyilván kinyitottam neki, hát nézze mert semmit nem vettem el, de ilyet megtehet? Illetve tényleg ennyire gáz ha bármi vásárlás nélkül megyek ki egy boltból?

nov. 13. 18:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
35%
Egyébként az igaz hogy a biztonsági őrnek joga van követni, ez a munkája, de ha nem lát semmi gyanúsat, nem szólal meg a riasztó, nem állíthat meg szúrópróbaszerűen hogy a személyes holmijaid között turkáljon.
nov. 13. 20:04
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

"így az üzletvezető nyilvános bocsánatkérésével zárult az ügy."

9-es, ez hogy zajlott a gyakorlatban?

nov. 13. 20:19
 13/23 anonim ***** válasza:
75%
Kiálltak az Oktogon közepén egy rendőr dobogóra és hangos beszélővel a kezében a motozott ember irányába erőteljesen hajlongva rebegte el a 15 oldalas bocsánatkérő levelet.
nov. 13. 20:22
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
A bámészkodóknak megmondták hogy tévedés történt és a sérelmek kompenzálása gyanánt kaptunk egy szaros 2 ezer forintos vásárlási utalványt.
nov. 13. 20:28
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Akik látják, hogy hátrakísérnek, a bocsánatkéréskor esetleg már nem is lesznek ott.
nov. 13. 20:33
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon vicces amúgy hogy mennyire le lett pontozva a kettes válaszom, itt biztos mindenki jobban ért a joghoz mint aki évek óta tanulja. Akaratlanul is elnevettem magam a gondolattól hogy random pocakos bajszos biztonsági őrök találomra kukkantgatnak bele csinos lányok táskájába mert a tamponokra izgulnak, azzal az indokkal hogy "gyanúsnak tűnt".

10-es válaszoló már megelőzött azzal hogy ismertette hogy mi az a tettenérés, így arra ki se térnék. Csak arra hogy ha anélkül hívnak rendőrt, kb magukra hívják ki mert abban az esetben a feltartóztatás is bűncselekmény, hiszen személyes szabadságodban korlátoz, jogtalanul tartanak fogva.

nov. 13. 20:35
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem joga van megnézni, mit viszel ki az üzletből.

Én így csinálom:

- ha nem vettem semmit, akkor a pénztárosnak megmutatom a táskámat (szatyromat). Általában belekukkant és int, hogy mehetek,

- ha egy üzletben vettem valamit, de amit még akartam venni, azt itt nem kaptam, akkor átmegyek egy másik üzletbe (gondolva, hogy ott megkapom) és bemutatom a táskámat a pénztári blokkal vagy a biztonsági őrnek, de inkább a pénztárosnak - távozáskor (fizetéskor) - hogy lássa azt, hogy máshol vettem olyat, amik ők is árulnak,

nov. 13. 20:35
 18/23 anonim ***** válasza:
18%

"Szerintem joga van megnézni, mit viszel ki az üzletből."

A törvényben le van írva feketén-fehéren hogy nincs joga. Nincs olyan hogy "szerintem".

nov. 13. 20:46
 19/23 anonim ***** válasza:

"Szó nincs tettenérésről. Tettenérés az, ha betörőt a lakásodban megtalálod a lakásodban, valaki el akarja lopni az autódat stb."

A tettenérés során nem a te jogköröd eldönteni, hogy a bűncselekmény megvalósult-e vagy sem. Amennyiben úgy feltételezed, hogy lopás történt akkor jogodban áll az illetőt visszatartani a hatóságok megérkezéséig.

nov. 13. 20:55
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

"hivatalos "bocsánatkérő" nyilatkozatot kell tennie az üzletnek amiben elismeri hogy semmi jogsértőt nem követtél el, hogy tisztázzák a neved"

Harmadéves jogász hallgatóként ilyen hülyeségeket írsz le, hogy " hivatalos "bocsánatkérő" nyilatkozat"?????

"engem hurcolnak meg ha nem találják meg nála a pénzt, mivel megrágalmaztam"

Jogász hallgatóként tudhatnád, hogy ez nem így van. Senki nem fog "meghurcolni"csak azért, mert nem találták nála meg a pénzt. Rágalmazás esetén neki kell feljelentést tenni és bizonyítani, hogy rágalmazás történt.

Eleve a rágalmazás feltétele, hogy aljas indokból vagy célból kövesd el azzal a céllal, hogy valaki hírnevét csorbítsd nagy nyilvánosság előtt. Rendőrt hívni feltételezett bűncselekmény esetén nem rágalmazás. De neked ezt állítólagos jogász hallgatóként illene tudnod.

nov. 13. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.