Karácsonyra hitel? Éltetek már ezzel? Vagy van az ismerősi körötökben aki élt már ezzel?
Egy felmérés szerint idén a magyarok 12%-a vesz fel hitelt a karácsonyi ünnepek finanszírozására (ajándékok, nagy ünnep, stb).
Oké, a Cofidis csinálta a felmérést, szóval érdekükbne állhat ezt normálisnak bemutatni.
Nektek erről van tapasztalatotok? Mekkora hitelről volt szó? Mire ment el pontosan? Megérte?
Szomoru, ha tenyleg igy van, de mit csodalkozunk igazabol.
Lehet valaki ugy van vele, hogy egyszer egy evben legyen oriasi dinom-danom, ha mar amugy a hetkoznapokban ezt nem engedheti meg maganak es sporolni se tud ra.
Mi sem elunk nagy labon, de pl a csaladban csak a kisfiunk van, mint egyetlen gyerek, csak neki veszunk ajandekot, felnottek kozott mi nem szoktunk.
Es nincs nalunk 10 fele kaja, nem pazarlunk, nem fozunk egy hadseregre, mikozben el se fogy es dobhatjuk ki.
Esszel csinaljuk, igy nincs semmi problema. A gyereknek is mar szeptembertol gyujtogetem altalaban,hogy mit kapjon. Majd ha nagyobb lesz es mittudomen, aktulis lesz a telefon, szamitogep tema, akkor meg majd evkozben penzt fogok erre felretenni.
Ha nem decemberben kapcsol az ember, hogy ja karacsony van, atlag keresetbol el, akkor nem kell hitel szerintem.
De nem tudom masok hogy gondolkoznak.
Szerintem tipikusan az a dolog, amit lehet ésszel és ész nélkül is csinálni.
Hitel alatt mindenki valami ördöggel való cimborálásra gondol, holott egy átlagos áruhitel kamatmentes részletfizetést jelent.
Termékfüggő is, de adott esetben még jól is járhat az ember vele, mert fix áron kihozza részletre miközben lehet, hogy pár hónap múlva amikor megvenné már drágább lesz a termék.
Én például mosógéppel voltam úgy, megvettem 3 éve 110 ezerért, egy év múlva ugyanaz a típus 160 ezer lett, annyit romlott a pénzünk. Ott lehet azt mondani, hogy megéri akár hitel/részletfizetés.
Nem, és nem is ismerek.
De ez lehet, hogy olyan, hogy decemberben vettek nagyobb értékű műszaki cikket részletre és ez is hitel végül is. Azzal szerintem nincs gond. Nem mindenki tud kifizetni több százezer forintot egyben. És hűtőre, mosógépre mindenképpen szükség van, ha elromlik.
Aki ennyire hülye, azt nem tudom sajnálni és ne is sírjon utána a Facebookon meg a Blikkben.
Voltak nagyon rossz anyagi időszakaink, akkor nem volt drága ajándék és megkértünk mindenkit, hogy ne is adjanak nagy értékben, mert kellemetlen, hogy nem tudjuk viszonozni. És ha kellett, az ételen is spóroltunk, nem volt kilószámra Szamos szaloncukor, bélszín meg hasonlók.
Nem.
De amúgy egy ingyenes áruhitelben nincs semmi.
De igen, sajnos ezt is úgy veszik fel az emberek, hogy nincs pénzük magára a termékre. Mire kifizetik, addigra pedig sokkal kevesebbet ér majd az eszköz. Pont ezért nem tudnak félre tenni sem, mert ilyeneket csinálnak. Persze nem sok az a havi 12.000 Ft, de akinek költség 200-300 ezer forint annak költség lesz a havi 12.000 Ft is, mert persze ott van még mellé másik húsz dolog is lesz.. aztán szépen adóságba veri magát, mert 1 év múlva, már másik cucc kellene, de még ezt se fizette ki.. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!