Hogyan tudnék kivonulni a társadalomból 30-as nőként?
Óvodás korom óta szociális szorongásom van, ami mostanra erős pánikbetegséggé változott, gyógyszerekkel sem lettem sokkal jobban. És a mellékhatások rosszabbak voltak mint a hatások, így nagyon lassan csökkenteni kezdtem a gyógyszereimet, most 1 hónapja tiszta vagyok, nem szedek semmit. Minden nap egy megküzdés, onnantól hogy ki kell menni az utcára, bemenni nyilvános helyekre, és mivel anyagilag nem tehetem meg hogy ne, dolgozom is teljes munkaidőben, egy olyan munkakörben ahol nincs munkatársam és nem találkozom/beszèlek emberekkel sem, de főnököm így is van, és minden nap stresszelek, rosszul vagyok fizikailag ha menni kell. Van egy férjem, aki ebből az egészből nem ért semmit, semmilyen empátia nincs benne, ez mindig is így volt, de míg szerelmesek voltunk elnéztem neki, igazából mindig tabutéma volt az én betegségem. Mostmàr, egy éve naponta veszekszik velem minden apróság miatt, mindenbe beleköt, alig van itthon, láthatóan nem szeret már. Barátaim nincsenek, soha nem voltak.
Az az álmom hogy itt hagyjak mindent és mindenkit ami ezt okozza, és megfelelési kényszer és emberek nélkül élhessek szabadon.
A tervem még homályos, mert sok téren nem tudom mi lenne a jó megoldás. Anyagi tőkém csak annyi lenne hogy tudnék venni egy házat, kerttel, ahol berendezkednék önellátó életmódra. Vagyis gyümölcsfák, zöldségek, és tyúkokat tartanék a tojás (fehérje) miatt, ölni nem tudnék. Lenne fúrt kút. Így meglenne az alap hármasság az élethez, levegő, víz, élelem. Mivel munkahelyen dolgozni soha többet nem szeretnék, emberek között és miatt stresszelni, így a pénzt teljesen szeretném mellőzni az életemből. Ez mindent magába foglal, nem lesz áram, fűtés, vezetékes víz, telefon, tusfürdő, új cipő, gyógyszerek stb. De a téllel nem tudom hogyan lehetne megbírkózni. Egyrészt a fűtés, másrészt az élelem. Megoldás lenne ha a házhoz lenne saját erdő rész a fa miatt, de ennyi pénzem nincs, és nem is mostanában gyűjteném össze sajnos. A saját kertben pedig szerintem nem lehetséges annyi fát ültetni, kivágni ami ellát tüzelővel, hiszen nagyon lassan növekednek. Illetve a téli étkezésen is gondolkozom, hogy hogyan tudnám tartósítani a nyári termést úgy hogy azzal túléljem a telet.
És mit csinálsz, ha megbetegszel? TB-t sem tudsz fizetni így, szóval bármilyen orvosi ellátást veszel igénybe, azt kiszámlázzák még az állami egészségügyben is, magán meg nyilván szoba sem jöhet. Eltörik a lábad, úgy marad? Fáj a fogad, kihúzod?
Amúgy a csirkéket mivel akarod etetni? Tartottál már valaha állatot?
Én nagyon hasonló cipőben járok és nekem is ezen jár a fejem évek óta. Munkám sincs már egy jó ideje, pont ez miatt.
Tudod mit? Hagyd ott a gonosz férjedett és költözzünk ki ketten egy jurtába, az erdő szélére. 😆
22/L
Ezt az önellátást felejtsd el. Próbáltál már egyáltalán bármit megtermeszteni?
Nekem van konyhakertem, ha csak azt ehettem volna nyáron, ami megtermett a 3 hónapon át tartó aszályban és több hetes 35+ fokban, éhen haltam volna. Nem véletlenül voltak régen sem nagy éhezések, elég egy rossz év és megpusztulsz önellátva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!