Szoktatok így vásárolni?
Én már a pénztár után, az elpakolóhelyen félreállva kibontom a felesleges csomagolásból, amit csak ki tudok bontani, ott helyben kidobom a kukába, és tényleg csak az árut hozom el.
Nem az vagyok, aki a banánt is meghámozza fizetés előtt, hogy kevesebbet fizessen, azért azt nem.
De pl. a Rossmannban az üveges fürdőolajat kiveszem a felesleges dobozából, amibe még plusszban becsomagolták.
Vagy a dobozos alutasakos macskakajákat is kiveszem a dobozból, kevesebb helyet foglal a táskámban és itthon is.
Vagy bármelyik boltban kivitelezhető ez, pl papírboltban is vittem már haza ceruzakészletet a doboza nélkül, csak a ceruzákat.
Ha nem így csináljátok, gondoltatok már erre?
Nem látom a lényegi különbséget, hogy otthon veszem ki a dobozából és azt kukázom, vagy a parkolóban. Ugyanannyi munka, ugyanaz az eredménye, csak a helyszín más.
A fizetés előtti példa csak vicc lehet, mert be sem fogják neked ütni a pénztárnál a hámozott banánt/pisztáciát/bármit, mert nem forgalmaznak ilyen dolgot, nincs cikkszáma. A szándékos manipuláció csalás (Btk. 373. §), és még jól jársz ha csak kifizettetik veled a valós árut, és nem rendőrt hívnak. Még mielőtt valaki ötletet kap arra, hogy a banán héját minek fizesse ki, ha nem eszi meg.
A többieknek köszönöm.
Ahány ház, annyi szokás.
Akkor lehet, hogy tényleg nagyon kevesen csinálják úgy, ahogy én. Azt nem merem mondani, hogy senki, mert azt nem lehet tudni. Lehet, hogy van még ilyen őrült, mint én 😀
Tiktokon, facebookon reels videóként nagyon sok ilyen videót lehet látni, úgyhogy ezért írtam, hogy ne ezzel az elterjedt trenddel azonosítsatok.
Te viszont nekem címezted erősen, mert E/2-ben írtál, pl. "kifizettetik veled".
Hát velem ugyan nem, mert én nem csinálok ilyet. Soha nem.is csináltam és nem is fogok.
Úgyhogy kár mosakodnod, ezt bizony benézted, nem tudtad értelmezni, amit írtam, és azt hitted, hogy én csinálom így.
Na, igen, a kartonos joghurt alól én sem veszem ki a kartont, de akkor kocsival vagyok.
Igen, ezt nem írtam, de így akkor szoktam vásárolni, ha gyalog vagyok, és nyúlik a kezem a két szatyortól, és a hátamon lévő táska alatt is roskadozom. Na, ilyenkor nem viszek szemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!