Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ebben a világban miért tapossá...

Ebben a világban miért tapossák el a másokkal szolidáris, önfeláldozó embereket? Te miért taposod el őket?

Figyelt kérdés
febr. 1. 23:47
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Szolidáris, önfeláldozó embereket más szolidáris és önfeláldozó emberek taposnak el mert a szolidaritás és az önfeláldozás is lassan képmutató státuszszimbólummá kezd válni. Magyarul azért akar valaki a szeretetszolgálatnál önkénteskedni, mert akkor elmondhatja mindenkinek Ő mennyire szolidáris és önfeláldozó és ezzel egyfajta megbecsült társadalmi rangra emelkedik. Aki pedig a konkurenciám ebben azt el kell taposnom, el kell takarítanom, hogy ne legyen útban. És nyilván ezekből a helyekből nincs annyi mint egy futószalagos operátori állásból...
febr. 2. 03:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Igyekszem senkit sem eltaposni :) , aztán lehet, hogy tudtom nélkül én is ezt csinálom. Néhány példa nekem segítene megérteni, hogy mire gondolsz.

Én "csak" kutya menhelyen önkénteskedem (igazából ez volt elérhető és ez kért olyan fizikai segítséget, amit tudok is adni, mert sajnos pénzügyileg nincs nagyon lehetőségem támogatni semmilyen helyet) és ott az szokott lenni az egymásra köpködés fő oka, hogy miért csak a cuki, fiatal, problémamentes kutyát menti mindenki és az agresszív, emberre támadó, nagy, idősért meg miért nem tolonganak. Ennek pl az (is) az oka, hogy önkéntesek gondozzák a kutyákat és nem rehabilitációs trénerek, így egyáltalán nem tudnak ilyen kutyát kezelni és nem akarják kitenni magukat ekkora veszélynek.

febr. 2. 06:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Én is igyekszem senkit sem eltaposni. Most polgárőrnek próbálok bejutni, mert érdekel ez a világ, és sajnos hivatásosnak nem lennék alkalmas egészségügyileg, viszont évek óta biztonsági őr vagyok, és igyekszem a bűnözés ellen fellépni, meg jogi szakon tanulok egyetemen.

Igyekszem egyetemen is segíteni mindenkinek, aki hozzám fordul, de ha más segít, akkor azzal sincs bajom. Szinte napi szinten ír rám valaki, hogy mi hogy működik, vagy magyarázzam el xy dolgot, de nekem ez nem teher. Nem tartom magamat többre ezért, és nem gondolom azt, hogy más ezt ne tehetné meg.

Hivatásos is azért akartam lenni, hogy fellépjek a kizsákmányoló vállalkozók ellen, akik feketéztetik az alkalmazottakat, stb. Adónyomozó vagy pénzügyőr szerettem volna lenni.

Én inkább úgy gondolom, hogy a segítőkész embereknek össze kéne fogniuk, nem pedig egymást eltaposni, mert aki ilyenre képes az egy álszent, alattomos féreg. Pont annyira az, mint aki nagy hívőnek vallja magát, közben meg mindenkit elátkoz.

febr. 2. 07:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem taposnak el, mert full introvertált vagyok...

Nagyon emlékszem, hogy 2006n idején kezdődött el ez a stílus a magyaroknál. Csak sokan azt nem veszik észre, hogy hiába ugatnak a másiknak, ugyanúgy segítség kell annak is, aki a másikat b*tatja. Arra gondolok, hogy egy ember nem képes egyedül önmaga vizet-áramot-gáz-üzemanyagot-élelmet előállítani, vagy betegség esetén meggyógyítani magát, tehát ehhez kell a másik tudása is, így nézve meg hót fölösleg szemtelenül viselkedni a másikkal.

febr. 2. 08:42
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Mert ez az élet rendje. Az erősebb nyer mindig és ez így van jól.
febr. 2. 10:02
 6/9 anonim ***** válasza:
48%
A nyámnyilákat tapossák el...
febr. 2. 11:52
 7/9 Metionin ***** válasza:
Mert könnyebb másokat eltaposni, mint magunkat fejleszteni. Én nem taposok, régen sokszor engem tapostak, azóta már nem vagyok annyira önzetlen és kihasználható, megnézem kinek és miben segítek. De segítek, ha azzal magamnak nem ártok.
febr. 2. 12:16
 8/9 A kérdező kommentje:

Egy lóf.szt. Manapság a nyámnyilaság csak az elfogadott. Ha nem vagy metroszexuális, már megvetnek.

febr. 2. 12:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem taposok el senkit sem, készakarva meg még annyira sem. Van elég pocsék dolog a világban, nem fogok még másnak ártani, hogy tovább rontsak a dolgon.
febr. 2. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!