30 évesen nincsen félre tett pénzem, nincsen gyerekem sem, és még egy normális kapcsolatom sem volt. Egy csődtömeg vagyok?
És ha bedöglik a mosógép, vagy más háztartási gép, vagy ne adj isten lebetegszik valaki? Azért egyfajta biztonságérzetet ad, ha van egy kevés megtakarítása az embernek, mert tud nehéz helyzetben mihez nyúlni.
Persze, de nem feltétlen azért nincs félre tett pénze,mert elherdàlja hülyeségekre. Nem sok infót osztott meg (dolgozik-e, albérletben él-e, van-e autója, stb) ...viszont nekem sincs félretett pénzem,mert egyszerűen nem tudok félretenni...12-13 órákat dolgozom, albérletet fizetek, autóm van, stb és ezek mellett nem megy
31N
Ezért tettem fel a 3-as válaszomban a kérdezőnek annyi kérdést, hogy több infót megtudjunk.
Az autód a munkádhoz kell, azzal jársz dolgozni? Ha nem, akkor az autó teljesen felesleges. Munkát is lehetne váltani, ahol jobban fizetnek. Vagy egyszerűen keress olcsóbb albérletet.
Lehet hárítani a felelősséget ("Itt sajnos az országunkkal van a legnagyobb baj!") viszont, ahol most vagy jelenleg az a saját döntéseid következménye.
Ha valami nem tetszik, akkor változtass rajta. A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős.
Sajnálom, de hárítod a felelősséget. Ki fogadta el azt az állást, amiben most te dolgozol? Te. Ki elégszik meg ennyivel? Te. Ki nem akar továbbfejlődni? Te. Neked is megvolt/megvan a lehetőséged a tanulásra. Az, hogy nem éltél/élsz vele, az megint a te felelősséged.
Remélem, ha már egyszer végképp eléggé szar helyzetben leszel, rájössz, hogy lehet jobb is, ha képes lennél arra, hogy változtass. Sok erőt és kitartást addig is.
"Sosem leszek eléggé szar helyzetben"
Már most is eléggé szar helyzetben vagy szerintem, hisz nincs semmi megtakarításod és albérletben laksz, ami kidobott pénz és a munkádat utálod. De ha neked ennyi is elég, megelégszel ennyivel, számodra ez így jó, ahogy van, akkor az a te felelősséget, a te döntésed. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!