Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Úgy érzem, elvesztettem...

Úgy érzem, elvesztettem önmagam és nem tudom, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Tizenkilenc éves lány vagyok és eddig minden rendben volt, nagyjából egy hónapja érzem úgy, hogy elvesztettem önmagam és nem tetszik az, akivé váltam... Folyton mérges vagyok, és nem tudom miért, a személyiségem is borzalmas lett, de nem tudom, hogyan változtassak.

Csődtömegnek érzem magam, mert nem úgy sikerültek az érettségik, ahogy szerettem volna és az évégi bizim is lehetett volna jobb (4.1 lett az átlagom( Matekból szóbeliznem kell, ami hatalmas csalódás, mert eddig a családban csak velem történt ez meg (még bátyámmal sem, aki világéletében kettes tanuló volt, mégis mindenből átment érettségin) Úgy érzem elbuktam, és félek, hogy halasztanom kell egy évet az egyetemmel, mert a matek tanárom gyűlöl és biztos vagyok benne, hogy megbuktat.

Ráadásul már valahogy nem hoznak izgalomba a dolgok, amiket eddig szerettem... Sem a kedvenc bandáim/zenéim, sem egy jó film vagy sorozat, sem az olvasás, de még a hobbim sem. Nincs erőm felkelni az ágyból és bármit is csinálni, pedig nemsokára itt a szóbeli érettségi és tanulnom kéne.

Üresnek érzem magam... már a barátaimmal sem beszélek, nincs egyszerűen hozzá kedvem és úgy érzem nincs is szükségem rájuk (ami tudom, borzalmas gondolat) Nem tudom, mi tévő legyek... Nagyon megköszönném, ha valaki segítene és megmondaná, hogyan jöhetnék ki ebből az állapotból és hogyan szerezhetném vissza önmagam.

2019. máj. 30. 13:02
 1/3 TR75 ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy kiégtél? Túl sokat vállaltál, vagy év közben túl keveset foglalkoztál azzal, hogy kikapcsolódj.

Erre utal, hogy ennyire elégedetlen vagy magaddal, hogy ennyire nem érdekel semmi, ami azelőtt, hogy senkivel nem akarsz találkozni.

Nem tudom, mikor lesz a szóbelid, addig egy-két napot legalább muszáj lenne lazítanod.

(Amúgy szerintem a matektanárod nem fog meghúzni, érettségin nem cél senkit sem meghúzni, az a tanárról is ad egy rossz bizonyítványt; ilyenkor a tanárok is segíteni szoktak, hogy minél jobb legyen az eredmény. Annak idején húgomnak sem sikerült az írásbeli matek, el volt ő is szontyolodva, de a szóbeli simán ment neki.)

2019. máj. 30. 13:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan így éreztem magam a gimiben, főleg az utolsó évben. Már elsőéves egyetemista vagyok, nekem az segített, hogy végre rájöttem, mivel szeretnék foglalkozni a jövőben és ennek megfelelő szakra jelentkeztem. Szóval az a lényeg, hogy tűzz ki magad elé egy elérhető célt, ami nap mint nap, a legnehezebb időkben is motiválni fog. De ez lehet valami hobbi, utazás stb, bármi, ami úgy érzed, hogy feltöltene és boldoggá tenné. Nagyon könnyű belefásulni, átérzem, de ne add fel!
2019. máj. 30. 14:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, hasznos volt, ment a zöld kéz :)
2019. máj. 30. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!