Mit tegyek? Egy csődtömegnek érzem magam, úgy érzem, csak csalódást okozok mindenkinek.
Irritáló, émelyítő ez az önsajnálat. Még ha meg is buktál volna, egy év alatt kijavítanád, közben új élményekkel gazdagodnál. De erről szó nincs, mert messze az átlag felett teljesítettél. Erre Te úgy beszélsz, mintha minimum 40 lennél érettségivel.
Szeretném azt hinni, hogy csak trollkodsz, de sajnos tudom, hogy vannak ilyen emberek.
Honnan tudod, hogy ez az egy utad lett volna?
És ha így is lenne, mi akadályoz meg benne saját magadon kívül?
"Négyesek, ötösök lettek" Ez jó eredmény.
"Semmire nem vagyok valószínűleg alkalmas" Biztos, hogy rengeteg mindenre alkalmas vagy.
"nem vagyok magabiztos, talpraesett, gyakorlatias, és elég félénk is vagyok" Ez sok fiatal lányra igaz.
". A megfelelő nyelvtudásom sincs meg, az emelt angol érettségim egy gyenge négyes lett," Még sok időd van ezen javítani.
Fiatal vagy, még rengeteg lehetőséged van.
Esetleg profi pályaválasztási tanácsadó? Nem tudom, Aspergereseknek mi lehet jó, de ő biztos tudja.
"Nekem ez az egy utam lett volna"
Lóf@szt.
"A megfelelő nyelvtudásom sincs meg, az emelt angol érettségim egy gyenge négyes lett"
Az nem is rossz. De senki sem mondta, hogy nem fejlődhetsz tovább. 18 évesen nekem a középszintű lett 4-es. 23 évesen meg már tárgyalóképesen beszéltem angolul, pedig nincs túl jó nyelvérzékem.
Na erre tanitanak a sulik hogy sehova nem vagy jo.
Es igy keresnek munakhelyet is akik végeznek.
"szókincs, kommunikációs készség, nem vagyok magabiztos, talpraesett, gyakorlatias, és elég félénk is vagyok. A megfelelő nyelvtudásom sincs meg...":
Ez mind-mind olyan készség, ami fejleszthető, képezhető vagy. A magabiztosságot sporttal lehet fejleszteni.
"Nagyon különös érdeklődési köreim vannak...": Ezzel sincs gond, mert A, e mentén elindulhatnál, képezd ezen témakörökben magadat és pl.: vállalkozást indíthatnál vele kapcsolatban; B, érdemes a neten körülnézni, hogy vannak-e ezekben a bizonyos érdeklődési körökben csoportok, egyesületek, amikbe bekapcsolódhatnál.
Nyugi, jó vagy úgy, ahogyan vagy: mindenki jó/rossz valamiben, csak indulj el egy úton.
"Semmire nem vagyok valószínűleg alkalmas"
Aha. Csináltál valaha is valamit?
Aspergeresként és önbizalomhiányos emberként, alacsony kommunikációs készségekkel hogyan jutott eszedbe JOGI EGYETEMRE jelentkezni?
Jobb lenne, hogyha egy olyan területet néznél ki magadnak, ahol kevésbé van szükség ezekre a skillekre, elmehetnél pl adószakérő, könyvelés, stb. irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!