Mit tegyek? Egy csődtömegnek érzem magam, úgy érzem, csak csalódást okozok mindenkinek.
Az, hogy semmire sem vagy jó, hülyeség. Még nem találtad meg magad, ami ebben a korban elég általános. 1-2 embernél van, hogy pontosan tudja, mit akar és tesz érte, mert az az álma, de nehogy azt hidd, hogy ez a norma. Még fiatal vagyok én is, éppen egyetemre járok, de úgy érzem, nem ez a számomra megfelelő irány - viszont nincs jobb ötletem jelenleg, így úszok az árral. Vagy megtetszik kicsit jobban, vagy találok valami jobbat.
Az érettségid nem sikerült rosszul, csak a szakhoz talán kevés - ami nem egyenlő a rosszal!
Nem ez az egy utad van, csak még nem találtál rá a többire.
Ha 3 barátod van, akikkel kiskorotok óta jobban vagytok, azzal semmi gond nincs, sőt. Egyáltalán nem a mennyiség, hanem a minőség számít.
Pályaválasztási tanácsadásra érdemes elmenni, lehet olyan dolgokat is tud mutatni, amire nem is gondoltál volna. Járj nyitott szemmel és ne mondj határozott nemet semmi olyasmire, aminek nem néztél még utána kicsit jobban.
Nem csak egyetemi képzések vannak, azok között is érdemes körbenézni.
Egyébként a legtöbb dolog amit leírtál, fejleszthető, javítható. Nyelvvizsgát pl tudsz szerezni később is, önbizalmat lehet építeni (valaki itt mondta pl a sportot, az is szokott segíteni sokaknak), kommunikációs készség is fejleszthető.
Egyébként milyen érdeklődési köreid vannak, amiről azt gondolod, hogy fura? Gyakorlatba átültethető, hobbiként alkalmas? (Pl csillagászat után nem csak olvasgatni lehet, hanem távcsövet beszerezni, magadnak kémlelni az eget, tanulni; zenét sem csak hallgatni lehet, hanem játszani is; történelmet sem csak olvasni lehet, hanem tanulni, tanulmányozni, régészeti vagy történész képzésre beiratkozni, ásatásokon részt venni (több van mint az ember gondolná), stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!