Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van "osztályrasszizmus"?...

Van "osztályrasszizmus"? Többi lent.

Figyelt kérdés

A héven mellettem utazott egy jól öltözött 10-12 éves kislány és az átlagosan öltözött nagyapja. A nagyapa egy kicsit hangosan beszélt. Az unoka kérdezte a nagyapját, hogy milyen egyetemet végzett, amire azt válaszolta, hogy csak főiskolát. Az unoka elmondta - amit a nagyapa tudott -, hogy az ő szülei egyetemet és főiskolát is végeztek. Ezután megbeszélték, hogy az apa két, az anya egy idegen nyelven beszél, a nagyapa hármon. (Hogy ezt miért a héven kellett megbeszélni, azt ne tőlem kérdezzétek!)

Utána átszálltunk a metróra, ahol volt hely egy TISZTA munkásruhába öltözött férfi mellet, de csak egy afrikai férfi mellé tudtak együtt leülni, és inkább oda ültek. A munkásruhás férfi közelebb volt ahhoz az ajtóhoz, ahol felszálltak, mint az afrikaihoz.

#osztályrasszimus
okt. 30. 09:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

Bocsi kérdező, de te h..lye vagy. Ennyire ráérsz, hogy ilyen baromságokat találj ki?

Mind a ketten le akartak ülni, de a munkás mellett csak egy hely volt. Most ebben mi nem érhető számodra. Oda ülnek, ahova mind a ketten le tudnak ülni.. és ennek semmi köze ahhoz, hogy ki munkás és ki nem.

okt. 30. 09:48
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy a munkás mellett egy hely volt. Láttam az arcukon, hogy volt bennük némi idegenkedés.
okt. 30. 09:50
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezt írtad, idézem: " de csak egy afrikai férfi mellé tudtak együtt leülni,"

Tehát ebből az következik, hogy a munkás mellett nem volt 2 egymás mellett hely, ahova mind a ketten le tudtak volna ülni.

okt. 30. 09:51
 4/14 anonim ***** válasza:
61%
ui.: Te pedig faji rasszizmusban szenvedsz? Mi a bajod azzal, hogy egy afrikai mellé ültek?
okt. 30. 09:52
 5/14 A kérdező kommentje:

#4 Nem szenvedek faji rasszizmusban, de írtam, hogy ő messzebb volt az ajtótól, mint az a munkás aki mellé nem ültek le.

#3 A második bekezdésben valóban pontatlanul fogalmaztam

okt. 30. 10:06
 6/14 anonim ***** válasza:
64%
És akkor mi van, ha messzebb ültek le az ajtótól? Neked luxus pár lépéssel többet sétálni?
okt. 30. 10:07
 7/14 anonim ***** válasza:
Én sem ülök le munkás ruhás férfiak mellé. Túl sok a rossz taoasztalat.
okt. 30. 10:12
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem azért, de milyen rasszizmust akarsz belelátni abba, hogy oda ültek le, ahol amúgy nekik jó volt? Minek ültek volna külön-külön a munkásember mellé, ha az afrikai mellett mindkettejüknek volt hely?
okt. 30. 12:22
 9/14 A kérdező kommentje:
#5-ben írtam, hogy pontatlanul fogalmaztam, a munkás mellett is tudtak volna egymás mellett ülni. Még 10-15x értsétek félre. Pontosítottam.
okt. 30. 13:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem tudhatod, hogy pontosan miért ültek oda. Lehet, hogy nem akartak közel ülni az ajtóhoz. Lehet, hogy dzsuvás volt az ülés a munkásember mellett (néha távolról is nem is látható, nekem is volt olyan, hogy majdnem beleültem vmi kétes eredetű nedves szarba, vagy az ülés szélére volt begyűrve vmi koszos szemét). Attól függetlenül a "classism" létezik, de ez az eset nem bizonyíték rá.
okt. 30. 18:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!