Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van "osztályrasszizmus"?...

Van "osztályrasszizmus"? Többi lent.

Figyelt kérdés

A héven mellettem utazott egy jól öltözött 10-12 éves kislány és az átlagosan öltözött nagyapja. A nagyapa egy kicsit hangosan beszélt. Az unoka kérdezte a nagyapját, hogy milyen egyetemet végzett, amire azt válaszolta, hogy csak főiskolát. Az unoka elmondta - amit a nagyapa tudott -, hogy az ő szülei egyetemet és főiskolát is végeztek. Ezután megbeszélték, hogy az apa két, az anya egy idegen nyelven beszél, a nagyapa hármon. (Hogy ezt miért a héven kellett megbeszélni, azt ne tőlem kérdezzétek!)

Utána átszálltunk a metróra, ahol volt hely egy TISZTA munkásruhába öltözött férfi mellet, de csak egy afrikai férfi mellé tudtak együtt leülni, és inkább oda ültek. A munkásruhás férfi közelebb volt ahhoz az ajtóhoz, ahol felszálltak, mint az afrikaihoz.

#osztályrasszimus
okt. 30. 09:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez inkább egy pozitív dolog, hogy az afrikaihoz ültek, mert akkor nincs bennük utálkozás e téren. A munkást meg most kihagyták. Szerintem inkább ez van mögötte.
okt. 30. 19:27
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem tűnt volna fel, ha a héven nem taglalták volna, hogy a családban kinek hány diplomája van. Hangosan beszéltek, nem lehetett nem hallani.
okt. 30. 19:40
 13/14 anonim ***** válasza:
De normális családban ezek a témák, hogy kinek milyen végzettsége van és volt, mit dolgozott stb, előkerülnek valamikor. Mi is beszéltünk ezekről. Náluk épp akkor került ez elő, amikor veled utaztak a buszon.
okt. 30. 19:44
 14/14 A kérdező kommentje:
#13 Nem is rótam fel, csak összefutott a kettő.
okt. 30. 19:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!